Свържи се с нас

Крими

Замесените в двойното убийство на съпрузите от Богданчовци отиват на съд

Окръжната прокуратура в Габрово предаде на съд поръчителя и извършителя на двойно убийство в с.Богданчовци, станало миналото лято.

Published

on

снимка: Пресцентър ОДМВР – Габрово

Окръжната прокуратура в Габрово внесе в съда обвинителния акт срещу поръчителя и извършителя на двойно убийство в с.Богданчовци, станало през лятото на миналата година.

Срещу В.И. са повдигнати три обвинения: за това, че през периода 09.07. – 11.08.2017 г., в Габрово и във Велико Търново, като подбудител, склонявал Л. П. да се премахнат съседите му Е.С. и И.С., живущи в габровското село Богданчовци, като за това му обещал 25 000 евро и му дал 9 735 лева, и като помагач, в с. Богданчовци, завел и показал на Л. П. къщата, в която живеели пострадалите, и в съучастие с Л. П. – извършител, предумишлено на 11 август м.г. в с. Богданчовци, умъртвил повече от едно лице – Е. С. на 61 години и и И. С. на 70 години, чрез използване на огнестрелно оръжие.

Повдигнато му е обвинение и за това, че като подбудител, склонявал Л. П. да унищожи къщата на съседите му Е.С. и И.С., в с. Богданчовци, като за това му е обещал 25 000 евро и му е дал 9 735 лева, и като помагач, в с. Богданчовци, завел и показал на Л. П. къщата, в която живеели пострадалите и в съучастие с Л. П. – извършител, на 11.08.2017 г., в с. Богданчовци, запалил сграда и движими вещи (битова техника, мебели, посуда, пари и други) на обща стойност 35 983,80 лева.

В.И. е обвинен и за това, че от неустановена дата до 12.08.2017 г., в дома си, в с. Богданчовци, държал боеприпаси за огнестрелни оръжия – 74 броя бойни патрони, без да има за това разрешение.

Срещу Л. П. са повдигнати обвинения за това, че на 11.08.2017 г. за времето от 02:27 часа до 03:51 часа, в с.Богданчовци, като извършител, в съучастие с В.И. – подбудител и помагач, предумишлено умъртвил повече от едно лице – Е.С. и И.С., чрез използване на огнестрелно оръжие. За това че запалил сграда и движими вещи, на обща стойност 35 983,80 лева и за това, че от неустановена дата до 23.08. 2017 г., в град Бяла, област Русе държал в дома си и в лек автомобил боеприпаси за огнестрелни оръжия, без да има за това надлежно разрешение /7 броя фабрични патрони/.

Обвиняемият В.И. и пострадалото семейство били съседи с. Богданчовци. Първоначално отношенията им били добросъседски, но в последствие се влошили. Повод за това било кучето на обвиняемия, което той пускал свободно да се движи по улицата. В по-късен момент конфликти се породили и между И.С. и синовете на обвиняемия, изразяващи се във взаимно отправени заплахи и закани за саморазправа.

Друг повод за обтегнатите отношения бил спорът за отстоянието на започнатия строеж от обвиняемия, който граничел с имота на семейството. Същевременно обвиняемият изявявал желание да закупи имота на съседите си, за да го обедини със своя.

На 09.07.2017 г., след погребението на сина си, В.И. се срещнал със своя дългогодишен познат – обвиняемият Л. П. Споделил мъката по кончината на сина и проблемите със съседите. Няколко дни след това, В.И. завел Л.П. в дома си, в с. Богданчовци и му показал къщата на съседите и да намери хора да я сринат и, че освен къщата, иска и хората също да се унищожат.

Обещал му 25 000 евро. Дал му 9 735 лева, за да пристъпи към уговореното. На 11.08.2017 г, между 02:27 ч. и 03:51 ч. обвиняемият Л. П., влязъл в дома на възрастното семейство и с неустановено огнестрелно оръжие, ги застрелял.

След това залял с бензин къщата и я запалил, като допълнително поставил намиращата се в предверието на къщата газова бутилка с пропан-бутан, което допринесло за интензивното разпространение на огъня в цялата сграда.

По искане на прокуратурата двамата обвиняеми са с мерки за неотклонение „задържане под стража“. Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Крими

Спряха пиян габровец без книжка на ранина при проверка в Дряново

Published

on

38-годишен габровец, с отнета за употребата на алкохол шофьорска книжка, бе засечен отново в нетрезво състояние зад волана. Срещу него е заведено бързо полицейско производство.

Пияният водач бил отбил за проверка в неделя, 14 април, 10 минути преди 08.00 часа в Дряново. Тогава екип на полицията, патрулиращ в града на Майстор Колю Фичето, проверил шофьора на лек автомобил „Пежо 206“.

Водачът бил тестван за алкохол, тъй като видимо изглеждал употребил. Техническото средство отчело 1.05 промила в количеството издишан въздух.

При извършената справка в информационните масиви на МВР проверяващите полицаи установили, че мъжът управлявала автомобила след влязла в сила присъда за управление на МПС след употреба на алкохол.

Зареди още

Крими

Арестуваха двама непълнолетни заради марихуана, сред тях британец

Published

on

Двама непълнолетни бяха задържани при полицейска акция по линия „Наркотици“, проведена през вчерашния ден, съобщават от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово.

Служители на сектор „Криминална полиция“ при РУ Габрово спрели за проверка 16-годишно момче, гражданин на Великобритания, известно на МВР.

Установено било, че придобило и държи в себе си суха зелена листна маса с тегло 8.5 грама, реагирала при полевия наркотест на марихуана.

Последвало претърсване в обитаваното от него жилище, където също била намерена марихуана.

По случая е образувано досъдебно производство.

На детска площадка в Севлиево полицейски служители проверили 17-годишно момче от село Богатово.

При извършения му личен обиск униформените служители установили, че лицето придобило и държи в себе си свивка, съдържаща суха зелена листна маса с тегло 1.93 грама, реагирала при полевия наркотест на марихуана.

По случая е образувано бързо производство.

Зареди още

Крими

Кола блъсна 14-годишно момиче, пресичащо на бул.“Априлов“

Published

on

14-годишно момиче беше блъснато от кола в Габрово. Пътнотранспортното произшествие е станало вчера, 9 април, около 16.20 часа на бул.“Априлов“, съобщават от пресцентъра на полицията.

Момичето е било ударено на пешеходната пътека от лек автомобил „Дачия“. Колата била управлявана от 59-годишен мъж, който не пропуснал пресичащи на пешеходната пътека пешеходци и е блъснал детето.

Момичето било откарано в габровската болница от своя баща, където била установена контузия на десния лакът, като след прегледа било освободено за домашно лечение.

Водачът на автомобила напуснал местопроизшествието без да уведоми контролните органи. Пътнотранспортното произшествие е било обслужено по административен ред.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица