Свържи се с нас

Новини

Подкрепяният от „Гражданско сдружение за Севлиево“ кандидат за депутат Теодор Георгиев представя програмата си

Published

on

  • Засилен граждански контрол върху ремонтите на пътищата, включително и това – в началото и края на всеки ремонтиран участък да се поставят табели с годината на ремонта и имената и телефоните на управителите на дружествата  и техническите ръководители, извършили ремонта. Нека получават отзиви за качеството на извършените от тях ремонти.

Живущите в дадено населено място също така да имат право да контролират ремонтите чрез излъчен от тях екип от съвестни и опитни граждани и техният подпис да е нужен за приемането на ремонтирания обект.

  • Абсолютна забрана за износ на евтин ток от държавната „АЕЦ Козлодуй” и търсене на възможности за развитие на ядрените мощности в страната. Подпомагане от държавата при закупуване на индивидуални слънчеви панели за топла вода.

Атомната енергия не е мръсна, тя е високорискова, а такива са редица дейности. Няма спор, че ефектите от една ядрена авария са опустошителни. Но от 1986г досега са минали повече от 30 години, технологиите са развити и може да се постигне високо ниво на сигурност. За момента няма по-ефективна и същевременно чиста енергия от ядрената. Привърженик съм на зелената енергия, но практиката доказва, че към момента само на нея не може да се разчита. Предпочитам разумния риск пред ежедневния скъп ток. Считам за тежка грешка затварянето на ядрените ни реактори, след като почти всички държави от ЕС (Франция, Германия, Швейцария, Швеция, Испания, Словения, Словакия, Холандия, Белгия) все още оперират такива.

Сметките на домакинствата за ток и газ ще паднат и като държавата изплаща част от разходите им по монтиране на слънчеви панели с колектори за топла вода по покривите на жилищните сгради (къщи и кооперации). Това е изобилие от гореща вода с нулеви разходи.  

  • Борба с битовата престъпност в селата – началниците на районните полицейски управления да се избират от кметовете на населените места, които (най-вече тези от селата) от първа ръка могат да преценят кой най-добре се справя с това и да му гласуват доверие, а не на такива места да се назначават послушни на управляващата партия лица, които ще обслужват нейния интерес.
  • Улеснен режим за издаване на разрешителни за огнестрелни оръжия за живеещи в отдалечени и труднодостъпни малки населени места. Там, където полицейското присъствие се усеща най-слабо поради голямото разстояние. Възрастните и самотните хора там са лесни жертви за младите и физически силни престъпници, които освен това нападат и на групи. Опасността да бъдат простреляни би отказала голяма част от тях да посягат на имуществото и живота на възрастни или самотни хора. Това ще намали престъпността, като ще разтовари и работата на полицейските органи, прокуратурата и съда.
  • Задължителен общественополезен труд за осъдените пияни, дрогирани и агресивни шофьори, както и извършилите хулигански прояви. Глобите (които сега не се и плащат), условните и пробационните присъди по-скоро окуражават, вместо да възпират потенциалните убийци и хулиганите на пътя.
  • Ревизия и строг контрол върху дейността на пенсионните фондове и намаляване на таксите, които събират. Целта на тези фондове е да гарантират достойни старини на всички нас, а не да са партийни касички и да генерират баснословно богатство за собствениците им, което и се случва сега чрез ненужните и високи такси, с които се облагат спестяванията ни там.
  • Пълна ревизия в общините за 10 години назад, изкореняване на корупционните практики, за които знаем всички и които бяха разкрити с имена и суми в известни разследващи медии.
  • Смяна на действащия модел в Прокуратурата с цел търсене на наказателна и имуществена отговорност за злоупотреба от политици и държавни и общински служители с бюджетни средства – ефективни присъди, конфискация на незаконно придобитото имущество и дългосрочна забрана за заемане на каквато и да е длъжност в държавния сектор.

Заедно можем повече! Подкрепете ни на 14 ноември, като гласувате с бюлетина № 31 и преференция № 104!

*Публикуваният материал е предоставен от пресцентъра на ИБГНИ, във връзка с изборите за 47 Народно събрание, съгласно сключен договор за рекламно – информационно обслужване. „ИБГНИ“е под номер 31 в бюлетината. Купуването и продаването на гласове е престъпление.*

Новини

Андрей Николов е новият заместник – областен управител на Габрово

Published

on

Андрей Николов е новият заместник – областен управител на област Габрово, съобщиха от областната администрация.

Той беше представен пред екипа на администрацията от областния управител Кристина Сидорова.

Андрей Николов е назначен със Заповед на служебния министър – председателя от 12 август 2022 г. Той приема поста от Ивелин Стоянов, който благодари на екипа за професионализма и добрия синхрон в съвместната работата. На новия екип той пожела успех.

„Приех тази отговорна длъжност с нужния респект и готовност да продължим добрите практики в управлението“, заяви Андрей Николов и допълни, че начело с областния управител ще направят необходимото за добрата организация за прозрачното провеждане на изборите на 2 октомври.

Андрей Николов е магистър по финанси от Университета за национално и световно стопанство. Работил е в частния сектор в управлението на финансовите и нефинансовите междуфирмени отношения.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

РЗИ – Габрово с проверки по спазването на противоепидемичните мерки

Published

on

Регионалната здравна инспекция в Габрово отново напомня на всички граждани на територията на област Габрово, че със заповед на министъра на здравеопазването за периода от 11 до 18 август са въведени временни противоепидемични мерки на територията на цялата страна.

В изпълнение на заповедта на министъра на здравеопазването, РЗИ – Габрово извършва засилени проверки по спазването на противоепидемичните мерки.

Във фокуса на извършвания контрол попадат: лечебни заведения, аптеки, оптики, специализирани институции за предоставяне на социални услуги и в социални услуги от резидентен тип за деца и възрастни, в транспортни средства на градския транспорт: релсови превозни средства, тролейбуси и автобуси, и прилежащите им спирки и станции на закрито.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Жена пострада при челен сблъсък на пътя Габрово – Трявна

Published

on

Жена пострада при челен удар между кола и пътнически бус. За щастие животът на пострадалата е извън опасност. Тя е била транспортирана и настанена в МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ – Габрово.

Тежката катастрофа е станала снощи, 14 август, около 18.00 часа на пътя Габрово – Трявна, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово.

По данни на полицията пътният инцидент е причинен от 56-годишен водач, който управлявайки „Ситроен С3“, не съобразил скоростта си с пътните условия.

При движение в посока към Трявна, на мокра пътна настилка, той изгубил контрол над автомобила, навлязъл в лентата за насрещно движение и се ударил челно в движещия към Габрово бус „Мерцедес Спринтер“.

В резултат на натъспилото пътнотранспортно произшествие пострадала 67-годишната жена, която се возела в пътническия микробус.

Пострадалата била откарана в габровската болница, където била установена фрактура на дясното колянно капаче, за щастие без опасност за живота.

Пробите за алкохол на водачите са отрицателни. По случая е образувано досъдебно производство.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица