Свържи се с нас

Новини

Георги Табаков, ИБГНИ: Томислав Дончев май е забравил думите “почтеност” и “морал”

Published

on

Мислите ли, че за да се оправят нещата в България, е достатъчно в политиката да влязат хора с опит, разум и влияние, както твърди Томислав Дончев?
– Той нещо май е забравил думите “почтеност” и “морал”. Опитът не винаги е гаранция за почтеност. Защото над 12 години ГЕРБ пребиваваха във властта, сигурно добиха някакъв опит, но всички видяхме как натрупаха и корупция в невероятни размери!

Тези, които кандидатстват за власт, трябва да свикнат с мисълта че трябва да дават, а не да вземат.

Аз повече от две десетилетия вкарвам инвестиции в България. Това е разликата между мен и превтасалите няколко мандата във властта. Те изнасят незаконно натрупаните печалби в офшорки, за които всички знаем от досиетата „Пандора“ и други международни скандали.

Но все пак разумът в политиката е важен, нали?
– Да, много е важен. И не разбирам политиката като инат! Вицепремиерът Дончев имаше вид на разумен мъж, но не внесе плана за възстановяване и устойчивост. Ей така, на инат. Само за да затрудни работата на служебното правителство. В това няма никакъв разум, защото не влязоха в България стотици милиони авансови плащания от ЕС.

Изпитвате ли наистина омраза към някого в политиката?
– Аз не мразя хората, гласуващи за ГЕРБ, но мразя начина, по който оглозгаха страната техните началници.

Всички обещавате тунела под Шипка… На кого да вярваме?
– За тунела под Шипка и пътя „Търново – Русе“ остарях да слушам обещания… Поне 15 години! Явно не са намерили кой да усвои парите и затова го няма. Ето защо няма логика да се вярва на ГЕРБ.

Странно ми е да слушам за „ново начало“ от хора, които прекараха живота си във властта. Сякаш се разграничават от себе си. Това е политическа шизофрения. Кого лъжат?

Аз съм убеден, че габровци са умни хора и умеят да различават истината от лъжата.

*Публикуваният материал е предоставен от пресцентъра на ИБГНИ, във връзка с изборите за 47 Народно събрание, съгласно сключен договор за рекламно – информационно обслужване. „ИБГНИ“е под номер 31 в интегралната бюлетина. Купуването и продаването на гласове е престъпление.*

Култура

Концерт в Габрово на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев

Published

on

На 24-ти април в Художествена галерия „Христо Цокев“ в Габрово от 18.30 часа предстои концерт на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев.

През тази година се навършват 125 години от рождението на големия български композитор Панчо Владигеров и 200 години от рождението на емблематичния чешки композитор – Бедржих Сметана.

По този повод тримата талантливи изпълнители се събират, за да направят турне в България, със знакови творби на двамата велики композитори. Датите на концертите са с начален час 18.30 часа, а входът за тя е свободен.

Концертите включват рядко изпълняваното Клавирно трио оп.4 на Владигеров, което той е написал едва на 17 години! То е и Първото българско трио за пиано, цигулка и виолончело. В програмата е включено още емблематичното Клавирно трио оп.15 от Бедржих Сметана.

Изключително респектираща и рядко изпълнявана програма. Тримата изпълнители Стоимен Пеев/цигулка, Атанас Кръстев/виолончело и Мартина Табакова/пиано, са добре познати на българската публика, изявени артисти, носители на престижни награди като „Кристална лира“ на СБМТД, „Музикант на годината“ на БНР за „Ансамбъл на годината“, „Златен век” на Министерството на културата, „Златно перо“ на агенция Кантус Фирмус за постижения в областта на културата.

Зареди още

Новини

Пресконференция по проект „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“

Published

on

Проект № BGLD-2.001-0009 „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“ се реализира по програма “Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи”, финансиран от ФМ на ЕИП 2014-2021.

Зареди още

Новини

Костадин Костадинов и Даниел Петров ще се срещнат с жители на Дряново

Published

on

Председателят на ПП „Възраждане“ Костадин Костадинов, заедно с народния представител от Габрово Даниел Петров, ще проведат отворена среща с жителите на Дряново.

Тя ще се състои на 23 април, вторник, от 18.00 часа в конферентната зала на Бутиков хотел ВСК „Кентавър“.

На срещата ще бъде обсъдена актуалната политическа обстановка, предстоящите избори.

Присъстващите ще имат възможността да споделят идеи и да задават въпроси на лидера на „Възраждане“ и габровския депутат.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица