Свържи се с нас

Новини

Мая Манолова: Ние работим за обикновените хора!

Published

on

„Ние работим за обикновените хора!

Предлагаме план с 31 антикризисни мерки за подкрепа на домакинствата и малките фирми в условията на нарастване на цените на тока, водата, парното, природния газ и основните продукти.”

„Изправи се БГ! Ние идваме!“ продължаваме борбата за достоен живот на обикновените хора в България. Продължаваме и битката с корупцията и модела на заграбване на обществени ресурси, наложен от ГЕРБ на всички нива на властта.

Ето накратко нашите приоритети, свързани с настоящата криза, за които ще се борим още от първия работен ден на 47-то Народно събрание:

 • Внасяме цялостна програма за увеличаване на доходите.
 • Увеличение на минималната работна заплата.
 • Компенсация на цялото увеличение на тока, природния газ, парното и водата – както за фирмите, така и за домакинствата.
 • Отмяна или драстично намаление на ДДС за тока, природния газ, парното и водата. – Преизчисляване на всички пенсии на база осигурителен доход от 2020 г.
 • Добавка от 120 лв. към пенсиите и през 2022 г. – 2000 лв., 3000 лв. и 4000 лв. за раждане на първо, второ и трето дете.
 • Увеличаване на детските надбавки от 40 лв. на 100 лв.
 • Безплатни детски градини и ясли.
 • Намаляване на ДДС на лекарствата на 5 %.
 • Поемане от държавата на ПСР-тестовете и лекарствата на Ковид-болните.
 • Незабавно издаване на Ковид-сертификат на всички преболедували.
 • Временно спиране на износа на ток. Прелицензиране на енергийната борса.
 • Смяна на целия състав на КЕВР.

В област Габрово твърдо подкрепяме кандидатите от нашата листа, която е изцяло подредена по предложение на местните структури на коалицията и се състои от честни хора, доказали се професионално в своите области на дейност.

„Изправи се БГ! Ние идваме!“ подкрепя кандидат-президентската двойка Румен Радев и Илиана Йотова. Всички наши структури работят за тяхното избиране още на първи тур. На 14 ноември всички заедно завинаги ще победим статуквото!

*Публикуваният материал е предоставен от пресцентъра на ИБГНИ, във връзка с изборите за 47 Народно събрание, съгласно сключен договор за рекламно – информационно обслужване. „ИБГНИ“е под номер 31 в интегралната бюлетина. Купуването и продаването на гласове е престъпление.*

Новини

Над 20 часа продължава снеговалежът над Габрово

Published

on

Близо 20 часа продължава снеговалежът на територията на Габрово. Снежната покривка в града е 15-17 см. по високите части на общината минава 30 см.

На Шипка вали слаб сняг, температурата на върха е – 10 градуса, настилката се обработва периодично, проходимо е при зимни условия.

Главните пътища от Републиканската пътна мрежа също се почистват и обработват, включително и към курортен комплекс Узана. Температурата в града е минус 6 градуса, приоритетно се почистват маршрутите на обществения транспорт, подходи към лечебни заведения, училища, детски градини и ясли.

Пътищата към населените места в общината също се почистват и обработват. Градските и извънградските линии на Общински пътнически транспорт се изпълняват, част от тях с известно закъснение. Няма населени места с нарушено електроподаване.

На дежурните телефони на Община Габрово няма получени тревожни сигнали. Въпреки че за област Габрово няма обявено предупреждение от НИМХ, температурите до утре сутрин ще бъдат около минус 8-10 градуса, на места и по-ниски.

Община Габрово призовава гражданите да бъдат изключително внимателни при придвижването си, както пеша, така и с автомобил.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Какво трябва да знаем, ако детето ни е под карантина?

На вниманието на родителите, чиито деца са под карантина.

Published

on

Родителите на деца, върнати от детско заведение (детска градина или ясла), вкл. и заради карантина, имат право на болничен лист. Това е посочено в Кодекса за социално осигуряване.

Родителите на ученици до 14 години, които не посещават училище поради въведените противоепидемични ограничения, имат право на месечна целева помощ, в случай че са принудени да излязат в неплатен отпуск, тъй като не могат да работят дистанционно, нямат възможност да ползват платен отпуск и не са в болнични.

За семейства с едно дете размерът на помощта е равен на минималната работна заплата – 650 лв. За семейства с две и повече деца помощта е 150% от размера на месечната минимална работна заплата или 975 лв.

Помощта се отпуска на семейства, в които средният доход на човек е по-нисък или равен на 150% от минималната заплата или 975 лв. Това означава, че за да има право на такава подкрепа от държавата, семейство с едно дете трябва да има общ доход до 2925 лв., а с две деца – до 3900 лв.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Почти 1 000 заразени с КОВИД – 19 през миналата седмица, 22 са починалите

Published

on

Двадесет и двама души са загубили битката за живота си, а деветстотин шестдесет и четири са новите потвърдени случаи на КОВИД – 19 през миналата седмица на територията на област Габрово.

Данните, обхващащи периода от 17 до 23 януари, включително, стават ясни от информация на Регионалната здравна инспекция в Габрово относно разпространението на вирусната инфекция.

През миналата седмица общо 129 пациенти са били хоспитализирани в лечебни заведения за болнична помощ, а останалите 835 провеждат домашно лечение.

По отношение на разпределението по новите 964 заразени с КОВИД – 19 в четирите общини на област Габрово, от информация на РЗИ става ясно още, че най-много са положителните проби в Габрово, общо 667.

Сто деветдесет и четири са тези в Севлиево, петдесет и две в Трявна, и петдесет и една в Дряново, са отчетените резултати през миналата седмица.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица