Свържи се с нас

Новини

„Осъзнах, че нормалните хора се гнусят от политиката и от това тя се напълни с лица – противни до доказване на невинното“

Published

on

Теодор Георгиев е адвокат в Севлиево, 4-ти в листата на ИБГНИ за 7 МИР-Габрово. Завършва висше образование, специалност „Право“ във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“. Има и висше образование, специалност „Софтуерно инженерство“ от Шуменски университет „Епископ Константин Преславски“. Владее 4 чужди езика.

Започвам с уточнението, че трудно виждам себе си като политик. Отдавам тази моя нагласа на изключително негативния „имидж“, който се натрупа около това понятие. Особено в последните 10 години. Не мога да си представя да съм като „тях“ – да получавам огромни доходи, а вместо да работя за интереса на страната, да обслужвам нечии олигархични интереси. Това е отвратително.

Виждам как „наши хора“ се назначават в бордовете на държавни дружества и получават баснословни заплати (10 000 лв., 20 000 лв. на месец!). И това се случва в страна, в която пенсионерите едва преживяват с 300 лв. на месец, семействата трудно свързват двата края и не могат да си позволят качествена храна, почивка, лишават и децата си от щастливо детство. Знаят ли тези дерибеи колко е трудно да кажеш на детето си „Не. Не може. Нямаме пари.“? Те не се спират – раздават с лека ръка обществени поръчки за милиони (не на случайни хора, разбира се), прибират комисионни и трупат, трупат. За къде и за какво? Покойният ми дядо, на когото съм кръстен, казваше, че човек живее за едната чест на този свят. Не знам как тези хора имат лице да вървят по улиците, да се показват по телевизията, да дават съвети? Аз на тяхно място бих потънал в земята от срам.

Осъзнах, че именно поради това, че нормалните хора се гнусят от политиката, там се напълни с лица – противни до доказване на невинното. Не може повече да стоим настрани и да се правим, че политиката не ни интересува. Тя е очакваното добро правосъдие. Всеки, който влиза в съда, да знае, че ще получи справедливост: виновният ще излезе осъден, а правият – ще излезе овъзмезден. Добрата политика е качествените пътища, по които не трошим автомобилите си. Тя е по-високите доходи и пенсии. Тя е здравеопазването.

Ще кажа нещо, което знаем всички – ако спрем корупцията по високите етажи, пари ще има за всичко – за качествени пътища, за по-високи доходи и пенсии, за истинско здравеопазване, за спокоен и сигурен живот. Една пробита кофа не се пълни, като се увеличава дебита към нея, а като се запушат дупките.

Като говорим за дебит – моята кауза е и стогодишният проблем на община Севлиево – липсата на вода. Язовир „Мокра Бяла“ е нужен на Севлиево и ще бъде направен. Заводите ни пълнят държавния бюджет и заслужаваме от кранчетата да тече чиста вода, а не кал или въздух!

Повече така не може. 30 години от живота ни минаха в някакъв преход, незнайно към какво, в това да се надяваме да дойде новият месия (местен или отвън) и да оправи всичко. А нещата се влошават. Мястото на крадците е в затвора, а не в държавното управление, не в правосъдната система. Искам да видя това: корумпирани управляващи – осъдени с ефективни присъди в затвора, а откраднатото – върнато. Държава, в която правителството се страхува от хората, а не обратното. Осъзнавам, че звуча крайно рязко, но „по отношение на морала аз съм екстремист” (заб. ред. тази реплика произнесе покойният доц. Кристиан Таков).

Ще се боря за това. Колкото мога, както мога и докогато мога!

*Публикуваният материал е предоставен от пресцентъра на ИБГНИ, във връзка с изборите за 47 Народно събрание, съгласно сключен договор за рекламно – информационно обслужване. „ИБГНИ“е под номер 31 в интегралната бюлетина. Купуването и продаването на гласове е престъпление.*

Икономика

Камарата на строителите в България се срещна с местната власт в Габрово

Published

on

Камарата на строителите в България проведе среща с местната власт в Габрово и с областния управител Мария Башева – Венкова. Това е петата поред дискусия на организацията с представители на местната власт в България за мандат 2023 г. – 2027 г.

„Изпитвам уважение към всеки един от Вас заради труда, който полагате, заради трудностите, с които ежедневно се борите, заради усилията, които влагате във Вашата работа, както и за рисковете, които поемате. Строителната професия е свързана с много несигурност, но това, което изградите, не само променя инфраструктурата, но оставя и следа в историята. “, каза в приветствието си Мария Башева – Венкова.

Събитието бе организирано от Областното представителство на КСБ в Габрово и вестник „Строител“, който е инициатор и медиен партньор на инициативата. Домакини на проявата бяха председателят на ОП на КСБ-Габрово, Пламен Петров и кметът на общината Таня Христова.

В срещата участваха още председателят на УС на КСБ инж. Илиян Терзиев, изпълнителният директор на Камарата арх. Иван Несторов, Ренета Николова, прокурист и главен редактор на в. Строител, инж. Виктор Шарков, председател на УС на НКСВ и представители на фирмите-членове на КСБ от областта.

Участниците в дискусията обсъдиха важни за строителния бранш въпроси, а кметът на Габрово Таня Христова представи параметрите на бюджета на общината за 2024 г. и инвестиционната програма, която ще се изпълнява през тази година.

Зареди още

Новини

ЦСОП – Габрово участва в проект за повишаване компетенциите на учителите си

Published

on

От 9 до 19 април 2023 година ЦСОП – Габрово участва в мобилността по проект „Еразъм +” № 2022-1-BG01-KA122-VET-000079288 – „Повишаване компетенциите на учителите в Център за специална образователна подкрепа” – Габрово в гр. Бавено, Италия.

Програмата бе съобразена с целите на проекта: повишаване компетенциите на персонала за работа с ученици със СОП; разработване на учебни програми за работа с деца със СОП; повишаване на езиковите компетенции на персонала и учениците за работа в междукултурна среда; повишаване на институционалния капацитет на ЦСОП – Габрово за работа със заинтеросовани среди в България и чужбина.

„В периода на посещението разгледахме и изследвахме дървесните видове в областта. Взехме участие в среща, организирана от родители на деца със синдром на ДАУН от Асоциация Агба.

Партньор по проекта е Асоциация Luce – Италия, с председател г- жа Лучия Велева.

Посетихме автентична италианска пицария с дървени маси, столове, плотове и цветни стени а кеценти, саздаващи неповторим уют. Срещнахме се с кмета на община Кастелето. Посетихме дърводелска работилница в град Кастелето.

Запознахме с технологията за производство и реставрация на дървени капаци за прозорци.

Разгледахме характерната за островите Боромео растителност, архитектурен стил и интериорен дизайн. Уникалният микроклимат на езерото Маджоре е благоприятен фактор за развитието на субтропична растителност.

Посетихме дневен център за деца със СОП. Запознахме с дейността и проектите, по които работят. Интерес представлява ателието за декорация на дървесни материали. Проведохме среща с кмета на град Арона.

В края на нашето пребиваване в гр. Бавено г-жа Лучия Велева организира изпит-беседа за всички колеги. Бяха задавани въпроси, свързани с местата, които посетихме и резултатът бе връчването на сертификати на всеки един от нас.

Срещнахме със сдружение „Баскинг” от Кастелето и наблюдавахме тренировка по Баскинг.

Пожелахме си това да бъде първо, но не последно обучение по проект „Еразъм +”. Положителният опит и знания, които натрупахме при посещението ни в Италия споделихме с колегите, които не бяха с нас и се надяваме да популяризираме чрез работата си.

Организацията и обучението, бяха организирани според очакванията ни. Те ни дават нови възможности за работа с деца със СОП, които с удоволствие ще използваме в работата си“, сподели Диана Захариева, директор ЦСОП  – Габрово

Зареди още

Крими

Полицията предупреждава: Зачестяват опитите за телефонни измами!

Oпити за телефонни измами! Бъдете бдителни! ОДМВР-Габрово призовава гражданите по никакъв повод да не дават пари на непознати.

Published

on

През изминалия ден – 19 февруари, в севлиевската полиция са постъпили няколко сигнала, касаещи опити за телефонни измами. Реализирана е и една измама, при която възрастна жена е предала пари на непознат мъж.

Сигнал за опит за телефонна измама е получен и през днешния ден. Жители на Севлиево са сигнализирали в районното управление, че непознати лица са се свързали с тях по стационарните им телефони като им съобщили, че техни близки са претърпели пътен инцидент и е необходима определена сума.

От полицията апелират гражданите за повишено внимание и проява на мнителност по отношение на лица, които чрез телефонно обаждане ги въвеждат заблуждение с цел получаване на пари.

Схемите на телефонните измамници са разнообразни.

От полицията отново припомнят:
В никакъв случай не изпълнявайте указания, в които ви искат пари по телефона, независимо кой и по какъв повод отправя искането!
Не предоставяйте лични данни на свои близки по телефона!
Не предприемайте даване на пари на непознати, представящи се за посредници или доверени лица, защото това е сигурен знак за измама!
Ако все пак имате съмнение, че се обажда близък човек, първо да опитайте да се свържете с него чрез свой съсед или познат, по възможност от телефон, различен от този, на който сте получили обаждането.

Предупредете вашите възрастни родители, близки или съседи да бъдат предпазливи и да не се доверяват на обаждания от страна на непознати. При подобни случаи и при възникване на каквито и да е съмнения, сигнализирайте на ЕЕН 112 или потърсете помощ в най-близкото районно управление.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица