Свържи се с нас

Новини

„Осъзнах, че нормалните хора се гнусят от политиката и от това тя се напълни с лица – противни до доказване на невинното“

Published

on

Теодор Георгиев е адвокат в Севлиево, 4-ти в листата на ИБГНИ за 7 МИР-Габрово. Завършва висше образование, специалност „Право“ във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“. Има и висше образование, специалност „Софтуерно инженерство“ от Шуменски университет „Епископ Константин Преславски“. Владее 4 чужди езика.

Започвам с уточнението, че трудно виждам себе си като политик. Отдавам тази моя нагласа на изключително негативния „имидж“, който се натрупа около това понятие. Особено в последните 10 години. Не мога да си представя да съм като „тях“ – да получавам огромни доходи, а вместо да работя за интереса на страната, да обслужвам нечии олигархични интереси. Това е отвратително.

Виждам как „наши хора“ се назначават в бордовете на държавни дружества и получават баснословни заплати (10 000 лв., 20 000 лв. на месец!). И това се случва в страна, в която пенсионерите едва преживяват с 300 лв. на месец, семействата трудно свързват двата края и не могат да си позволят качествена храна, почивка, лишават и децата си от щастливо детство. Знаят ли тези дерибеи колко е трудно да кажеш на детето си „Не. Не може. Нямаме пари.“? Те не се спират – раздават с лека ръка обществени поръчки за милиони (не на случайни хора, разбира се), прибират комисионни и трупат, трупат. За къде и за какво? Покойният ми дядо, на когото съм кръстен, казваше, че човек живее за едната чест на този свят. Не знам как тези хора имат лице да вървят по улиците, да се показват по телевизията, да дават съвети? Аз на тяхно място бих потънал в земята от срам.

Осъзнах, че именно поради това, че нормалните хора се гнусят от политиката, там се напълни с лица – противни до доказване на невинното. Не може повече да стоим настрани и да се правим, че политиката не ни интересува. Тя е очакваното добро правосъдие. Всеки, който влиза в съда, да знае, че ще получи справедливост: виновният ще излезе осъден, а правият – ще излезе овъзмезден. Добрата политика е качествените пътища, по които не трошим автомобилите си. Тя е по-високите доходи и пенсии. Тя е здравеопазването.

Ще кажа нещо, което знаем всички – ако спрем корупцията по високите етажи, пари ще има за всичко – за качествени пътища, за по-високи доходи и пенсии, за истинско здравеопазване, за спокоен и сигурен живот. Една пробита кофа не се пълни, като се увеличава дебита към нея, а като се запушат дупките.

Като говорим за дебит – моята кауза е и стогодишният проблем на община Севлиево – липсата на вода. Язовир „Мокра Бяла“ е нужен на Севлиево и ще бъде направен. Заводите ни пълнят държавния бюджет и заслужаваме от кранчетата да тече чиста вода, а не кал или въздух!

Повече така не може. 30 години от живота ни минаха в някакъв преход, незнайно към какво, в това да се надяваме да дойде новият месия (местен или отвън) и да оправи всичко. А нещата се влошават. Мястото на крадците е в затвора, а не в държавното управление, не в правосъдната система. Искам да видя това: корумпирани управляващи – осъдени с ефективни присъди в затвора, а откраднатото – върнато. Държава, в която правителството се страхува от хората, а не обратното. Осъзнавам, че звуча крайно рязко, но „по отношение на морала аз съм екстремист” (заб. ред. тази реплика произнесе покойният доц. Кристиан Таков).

Ще се боря за това. Колкото мога, както мога и докогато мога!

*Публикуваният материал е предоставен от пресцентъра на ИБГНИ, във връзка с изборите за 47 Народно събрание, съгласно сключен договор за рекламно – информационно обслужване. „ИБГНИ“е под номер 31 в интегралната бюлетина. Купуването и продаването на гласове е престъпление.*

Любопитно

Детското весело лято в Габровската регионална библиотека

Published

on

Екипът на Детски отдел в Регионална библиотека „Априлов-Палаузов” – Габрово е подготвил интересна изненада за габровските деца и техните родители, учители и близки по повод 1-ви  юни – Деня на детето.

 Проявата е едновременно забавна и познавателна. Организаторите канят малки и големи да се включат в динамичната игра с много неочаквани обрати, наречена „Пиратски приключения”.

Забавлението е гарантирано, но в хода на играта участници и зрители ще научат и много нови неща. Екипажите на двата различни пиратски кораба ще се състезават помежду си в търсене на скритото съкровище.

За да стигнат до заветната цел младите „пирати” ще трябва да решат различни задачи, да играят в екип и да мобилизират своя ум, сърце и въображение.

Играта ще се развихри на открито, край беседката в пределите на централен градски парк до библиотеката, във времето между 10.00 и 12.00 часа на 1 юни.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Пъстра програма за Деня на детето в Трявна

Published

on

1 юни наближава, а с него и най-обичания от малки и големи Международен ден на детето!

Празникът поставя своето начало през далечната 1925 година на Световната конференция по въпросите на детското здраве. Тогава китайският генерален консул в Сан Франциско събира няколко китайски деца сираци и ги води на празника на лодките-дракони (китайски празник, водещ началото си от древността и свързан с пролетното равноденствие).

По-късно неговата инициатива е продължена, като независимо от благотворителната акция в САЩ и в Европа се провежда международна конференция по въпросите на детското здраве.
През 1949 г. денят официално е обявен за Международен ден за защита на децата, а година по-късно 1 юни се чества за първи път едновременни в цели 51 страни по света.

В унисон с най-дългоочаквания и обичан ден от децата, ние, от Община Трявна тази година ще зарадваме нашите сладки малчугани не само на 1 юни, а с подготвени събития до средата на топлия месец. Стартираме навръх празника на детето с филм анимация ПЛАНЕТАРИУМ “МЛЕЧЕН ПЪТ” – “Тайният живот на дърветата”, който е подходящ за деца от 6 до 11 години. Прожекцията започва в 09:00 ч. и продължава до 13:00 ч. в СУ “Петко Р. Славейков”.

Кулминация на празника ще бъдат съпътстващите събития от фестивал “Лятно театро”, който ще се проведе по време на Националните Славейкови празници тази година. В съботния ден, на 4 юни, програмата стартира с представяне на анимация с игри от едно време в 10:30 ч.; куклено-театрален детски спектакъл “Каквото направи дядо все е хубаво” и продължава в следобедните часове с арт-ателие “Куклена ферма” и забавно шоу със сапунени мехури до 16:00 ч. Малки и големи могат да заповядат на площада пред НЧ “Пенчо Славейков” в Трявна, като част от събитията ще бъдат позиционирани и в парка зад читалището.

Празнуването на Международния ден на детето в Трявна ще завърши на 13 юни с постановката “Даскалото е COOL” от Джордже Кокош, представена от Драматичен театър-Търговище с режисьор Александър Беровски. Представлението е подходящо за ученици от 6 до 11 клас и ще се играе в салона на НЧ “Пенчо Славейков 1871” от 13:45 ч. до 14:55 ч.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Над 500 лекоатлети пристигат в Габрово този уикенд

Published

on

Над 500 лекоатлети пристигат в Габрово в края на тази седмица, съобщиха от местната общинска администрация. Спортистите ще демонстрират нивото си в Националния шампионат по лека атлетика за момчета и момичета до 14 години и традиционния турнир в памет на Никола Вълчанов.

Двете прояви ще се състоят на обновената по проект на Министерството на младежта и спорта писта по лека атлетика на стадион „Христо Ботев“, информират от Общински спортни имоти.

С личното съдействие на президента на Европейската атлетическа асоциация и БФЛА Добромир Карамаринов, същата беше оборудвана с необходимите съоръжения и това дава възможност на града ни за пръв път в историята приеме Национален шампионат. 

Той е за най-малката възрастова група – състезатели до 14 години. Те ще се борят за отличията в петобой. Дисциплините, които включва той, са 60 метра спринт и 60 метра с препятствия, скок височина или скок дължина, бягане на 800/600 метра или тласкане на гюле. 197 момичета и 88 момчета от над 50 клуба в страната са заявили участие в първенството.

Габрово ще бъде представен от състезатели на АК „Орловец 93“. При момичетата ще се участват Илина Бончева и Александра Антова, а при момчетата – Християн Христов, Кристиян Кънев и Никола Голаков.

Първенството започва в събота в 08:00 часа сутринта. В първия състезателен ден изпитанията са до 19:00 часа. В неделя от 09:00 до 14:00 часа ще се проведат останалите стартове. Първенството ще завърши с бяганията на 600 и 800 метра.

С това обаче лекоатлетическият уикенд в Габрово не приключва. Напротив, в неделния следобед ще започне още по-интересната част с XV-то издание на турнира за юноши, девойки, мъже и жени „Никола Вълчанов“.

За пръв път надпреварата, организирана от местния клуб „Тот атлет“, Община Габрово и БФЛА, ще се проведе на новоизградената лекоатлетическа писта на стадион „Христо Ботев“.

Всички предходни издания на турнира се състояха върху шамотната настилка на стадион „Априлов“. Това е и причината за сериозния интерес към предстоящото издание на проявата. Рекордните 217 състезатели в различните възрасти са подали заявки за надпреварата.

Рекорден е и броят на клубовете – 45. Най-много състезатели са заявили СКЛА „Михаил Желев“ (Сливен), СК „Атлетик“ (София) и КЛАСА (София). За първи път турнирът ще бъде и с международно участие. В Габрово ще пристигнат 26 атлети от Украйна. Всичко това вероятно ще превърне „Никола Вълчанов“ в един от най-силните турнири у нас за сезона.

Дисциплините в състезанието са 100, 200, 400, 800 метра, 400 метра с препятствия, скок дължина, троен скок, тласкане на гюле, мятане на диск и хвърляне на копие.

Наградният фонд на турнира е в размер на 6 750 лева.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица