Свържи се с нас

Новини

„Осъзнах, че нормалните хора се гнусят от политиката и от това тя се напълни с лица – противни до доказване на невинното“

Published

on

Теодор Георгиев е адвокат в Севлиево, 4-ти в листата на ИБГНИ за 7 МИР-Габрово. Завършва висше образование, специалност „Право“ във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“. Има и висше образование, специалност „Софтуерно инженерство“ от Шуменски университет „Епископ Константин Преславски“. Владее 4 чужди езика.

Започвам с уточнението, че трудно виждам себе си като политик. Отдавам тази моя нагласа на изключително негативния „имидж“, който се натрупа около това понятие. Особено в последните 10 години. Не мога да си представя да съм като „тях“ – да получавам огромни доходи, а вместо да работя за интереса на страната, да обслужвам нечии олигархични интереси. Това е отвратително.

Виждам как „наши хора“ се назначават в бордовете на държавни дружества и получават баснословни заплати (10 000 лв., 20 000 лв. на месец!). И това се случва в страна, в която пенсионерите едва преживяват с 300 лв. на месец, семействата трудно свързват двата края и не могат да си позволят качествена храна, почивка, лишават и децата си от щастливо детство. Знаят ли тези дерибеи колко е трудно да кажеш на детето си „Не. Не може. Нямаме пари.“? Те не се спират – раздават с лека ръка обществени поръчки за милиони (не на случайни хора, разбира се), прибират комисионни и трупат, трупат. За къде и за какво? Покойният ми дядо, на когото съм кръстен, казваше, че човек живее за едната чест на този свят. Не знам как тези хора имат лице да вървят по улиците, да се показват по телевизията, да дават съвети? Аз на тяхно място бих потънал в земята от срам.

Осъзнах, че именно поради това, че нормалните хора се гнусят от политиката, там се напълни с лица – противни до доказване на невинното. Не може повече да стоим настрани и да се правим, че политиката не ни интересува. Тя е очакваното добро правосъдие. Всеки, който влиза в съда, да знае, че ще получи справедливост: виновният ще излезе осъден, а правият – ще излезе овъзмезден. Добрата политика е качествените пътища, по които не трошим автомобилите си. Тя е по-високите доходи и пенсии. Тя е здравеопазването.

Ще кажа нещо, което знаем всички – ако спрем корупцията по високите етажи, пари ще има за всичко – за качествени пътища, за по-високи доходи и пенсии, за истинско здравеопазване, за спокоен и сигурен живот. Една пробита кофа не се пълни, като се увеличава дебита към нея, а като се запушат дупките.

Като говорим за дебит – моята кауза е и стогодишният проблем на община Севлиево – липсата на вода. Язовир „Мокра Бяла“ е нужен на Севлиево и ще бъде направен. Заводите ни пълнят държавния бюджет и заслужаваме от кранчетата да тече чиста вода, а не кал или въздух!

Повече така не може. 30 години от живота ни минаха в някакъв преход, незнайно към какво, в това да се надяваме да дойде новият месия (местен или отвън) и да оправи всичко. А нещата се влошават. Мястото на крадците е в затвора, а не в държавното управление, не в правосъдната система. Искам да видя това: корумпирани управляващи – осъдени с ефективни присъди в затвора, а откраднатото – върнато. Държава, в която правителството се страхува от хората, а не обратното. Осъзнавам, че звуча крайно рязко, но „по отношение на морала аз съм екстремист” (заб. ред. тази реплика произнесе покойният доц. Кристиан Таков).

Ще се боря за това. Колкото мога, както мога и докогато мога!

*Публикуваният материал е предоставен от пресцентъра на ИБГНИ, във връзка с изборите за 47 Народно събрание, съгласно сключен договор за рекламно – информационно обслужване. „ИБГНИ“е под номер 31 в интегралната бюлетина. Купуването и продаването на гласове е престъпление.*

Новини

Узана домакинства най-мащабното състезание по ориентиране у нас

Ориентировачи от цял свят идват за състезанието.

Published

on

Местността Узана, освен географски център на България, ще бъде и център на родното ориентиране до края на седмицата. Близо 1 000 участници от страната и чужбина пристигат за най-мащабното състезание у нас – Купа България, с което ще се отбележи и „70 години ориентиране в България“.

Тази година домакин на събитието е местният клуб „Узана“, с огромната подкрепа на Община Габрово и Българската федерация по ориентиране. 851 състезатели, сред които най-малкият само на 2 години, а най-възрастният – 90-годишен, от 75 клуба от страната и чужбина, в това число спортисти от Турция, Великобритания, Румъния, Италия, Норвегия, Украйна, Ирландия, Швеция, САЩ и Финландия ще вземат участие в мащабното спортно събитие.

Домакините от КСО „Узана“ ще се представят със 61 състезатели от всички възрасти. Сред тях е и седемкратната победителка в елитната група при дамите (Ж21) – Илиана Илиева, която от години със семейството си живее, работи и тренира в Норвегия. 21 са ориентировачите на дряновския клуб „Бачо Киро“, 4-ма на „Мазалат“ (Севлиево).

Четиридневният маратон започва утре в 13:30 часа със старт за Купа „Габрово“ по карта „Гърнето“, в който ще участват 360 състезатели. Надпреварата е със състезателен център база „Тота Венкова“. Класиралите се до трето място във всяка възрастова група ще бъдат наградени с медали, а отборното подреждане за купата ще бъде по точкова система, като КСО „Узана“ като организатор няма да участва в него.

В петък, събота и неделя ще се проведат надпреварите за Купа България със състезателен център Спортна база „Узана“. За участниците предстоят три отделни старта, а класирането за купата е по общо време от трите състезателни дни.

В петък от 11:00 е стартът на дълга дистанция, в събота със същия начален час е скъсената дълга дистанция, а в неделния ден от 10:30 ще има преследване. Победителите в първите два дни и състезателите, класирали се на първите три места в отделните възрастови групи в крайното подреждане за Купа България, ще бъдат наградени с купи, медали и материални награди.

Парични премии ще има за елитните групи на Мъже-21 и Жени-21. Специален приз на името на Апостола на габровското ориентиране Васил Шандурков е предвиден за победителя във възрастовата група М65.

*Източник: sport-gabrovo.com.

Зареди още

Икономика

„Пътни строежи – Велико Търново“ ЕАД набира работници

Published

on

Във връзка с изпълнението на обекти на Дружеството в община Габрово и област Габрово „Пътни строежи – Велико Търново“ ЕАД търси да назначи:

1. Технически ръководители;
2. Геодезисти;
3. Лаборанти;
4. Машинисти пътно-строителни машини;
5. Шофьори, категория В и С+Е;
6. Пътни работници;
7. Работници полагане асфалтови настилки;
8. Арматуристи;
9. Кофражисти;

Кандидатите трябва да притежават:
– Подходящо образование и квалификация за съответната позиция;
– Трудов опит по същата или сродна специалност;
– Документ за правоспособност за управление на ПСМ /за машинистите на ПСМ/;
– Необходимата категория за правоуправление на МПС, удостоверение за професионална компетентност, карта за квалификация на водача и удостоверение за психологическа годност /за шофьорите/;
– Добро здравословно състояние;
– Желание за работа;

Компанията предлага:
– Постоянен трудов договор с първоначален изпитателен срок;
– Добро възнаграждение;
– Работно облекло;

Необходими документи за кандидатстване:
– Автобиография;
– Копие от диплома;
– Копие от документи за квалификация/правоспособност;

За контакти: тел.062/616-819.

Зареди още

Новини

Световен ден за борба с хепатита

„Време е за действие“

Published

on

Световният ден за борба с хепатита се провежда всяка година на 28-и юли, като на този ден светът се обединява около темата за борбата с широкоразпространената инфекция с цел повишаване осведомеността за вирусните хепатити сред обществеността. Мотото на Световния ден през 2024 г „Време е за действие“ поставя акцент върху превенцията, скрининга и ранното диагностициране на хепатита.

По инициатива на Министерството на здравеопазването, съвместно с регионалните здравни инспекции в периода от 29 юли до 2 август 2024 г. ще се проведе скринингова кампания за хепатит Б и хепатит С. Изследването е безплатно. Прави се в рамките на 15 – 20 минути с помощта на бързи имунохроматографски тестове за доказване на повърхностия антиген на хепатит В вируса и на антитела срещу хепатит С вируса.

За област Габрово тестването ще се осъществява от екип на РЗИ Габрово през периода 29.07.2024 г. – 02.08.2024 г. от 9.00 ч. до 13.00 ч., на адрес: гр. Габрово, ул. „Райчо Каролев” № 2. Участието е изцяло доброволно.

По време на кампанията ще се проведат беседи и ще се раздават здравно-образователни материали с цел повишаване информираността на населението за разпространението на хепатита в област Габрово.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица