Свържи се с нас

Новини

Наградиха най-успешните спортисти на Севлиево за 2014-та

Published

on

снимка: Община Севлиево

снимка: Община Севлиево

На официална церемония бяха връчени наградите на най-добрите спортисти на Севлиево за 2014-та. Събитието се проведе вчера вечерта в СЗ “Дан Колов”.

снимка: Община Севлиево

снимка: Община Севлиево

Призът за „Спортист на годината“ грабна състезателят по мотоциклетизъм Хакан Халми. Големите си успехи той завоюва през 2013 г., когато стана победител в Източноевропейсия шампионат и европейски шампион в клас Супермото. Носител е на Балканската титла и републикански шампион. През 2014 г. е краен победител във всички състезания, в които участва.

След него на второ място се нареди Тодор Тодоров от клуба по карате-киокушинкай „Будо“, който през 2006-та г. извоюва 1-во място ма републиканското първенство по карате за деца до 10 години, 2007-ма година се класира на 1-во място за зона Север. През 2008-ма г. става републикански шампион. От 2011 г. участва редовно в редица международни състезания и печели призови места. По настоящем е вице европейски шампион за юноши.

Трети в класирането е Николай Василев от спортен клуб по таекуон-до „Тервел 2006“. Николай е носител на призови места в категория деца още от 2007 година. През 2013 г. става вице републикански шампион в дисциплината спаринг в категория деца. През 2014 г. в Душанбе, Таджикистан става бронзов медалист от световното първенство по таекуон-до ай ти еф. Тази година печели и 1-во място в дисциплината спаринг до 69 кг. в Беларус, и 1-во място на международния турнир по таекуон-до ай ти еф.

Християн Тодоров е на 4-то място в класацията. През 2014 г. завоюва 2-ро място на европейското първенство в Баку, Азърбайджан.

След него се нареди Цветомира Стефанова от СК по борба „Дан Колов”. Тя е завоювала почетни класирания в категориите момичета, кадетки, девойки и жени. Участвала е във втори международен турнир „100-те войводи“.

На 6-то място е Тихомир Благовестов – световен шампион по самбо за младежи в гр.Ташкен Узбакистан. През 2014 г. е носител на световната купа по бойно самбо и печели 2-ро място на световното първенство по бойно самбо за мъже в град Нарита Япония.

Калоян Димитров е на 7-ма позиция в десетката. Той е състезател от клуба по моделизъм „Икар 2010”. Участва в кръгове от световната купа по ракетомоделизъм през 2012-та, 2013-та, 2014-та година. През настоящата година е обявен за световен шампион. В отборното класиране за 2014-та година също е световен шампион.

На 8-мо място е Теодора Георгиева от клуба по плуване „Викинг 2008”. Завоювала е медал за Севлиево на държавно първенство в плувните спортове.

На 9-то място е Марко Косев от СК по самбо и джудо „Раковски”. Той участва в много държавни и международни състезания и е четирикратен световен шампион по бойно самбо. Понастоящем е професионален състезател по бойно самбо и ММА.

На 10-то място се класира Симеон Висоцкий от клуба по ориентиране „Мазалат 2008“, който още в началото на спортната си кариера се класира сред първите места на републиканските първенства по ориентиране. Участва в много състезанията по велоориентиране и мобилориентиране. През 2013 г. участва в международно състезание „Купа вариант пет“.

За треньор на годината призът грабна Радослав Балинов от клуба по Мотоциклетен спортен клуб – Севлиево. Цветан Друмев от II-ро ОУ „Стефан Пешев“ бе отличен за учител на годината.

В отборните класирания бяха отличени:
Отбор на годината Севлиево ’2014 колективни спортове за мъже – СК по волейбол „Раковски 1964”;
Отбор на годината Севлиево ’2014 в индивидуални спортове юноши 8-10 клас – отборът по бадминтон при ПГМЕТ „Ген.Иван Бъчваров”;
Отбор на годината Севлиево ’2014 колективни спортове – 5-8 клас – „Млад огнеборец“ при ПГМЕТ „Ген.Иван Бъчваров”;
Отбор на годината Севлиево ’2014 индивидуални спортове – момчета 5-7 клас – Отборът по бадминтон при II-ро ОУ „Стефан Пешев”;
Отбор на годината Севлиево ’2014 колективни спортове – юноши 11-12 клас – Отборът по футбол при СОУ „Васил Левски”;
Отбор на годината Севлиево ’2014 в индивидуални спортове мъже – СК по самбо и джудо „Раковски”;
Специален приз за „Принос за развитие на спорта в Община Севлиево” получи Марин Маринов от клуба по волейбол „Раковски – 1964“.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

ПТГ „Д-р Никола Василиади“ се класира на финалите по футбол на страната

Published

on

Отборът на Професионална техническа гимназия „Д-р Никола Василиади“ – Габрово, 11-12 клас, се класира на финалите на Националните ученически игри, след като стана зонален първенец на областите Габрово, Плевен, Ловеч, Велико Търново, Враца, Видин и Монтана.

Там ще се изправи в спор за Купата на страната с останалите пет победители областни шампиони. Футболистите от Габрово, водени от треньорския тандем на заместник – директора Христо Минков и преподавателя Надежда Найденова, записаха успех над ПТГЕ „Христо Ботев“ – Монтана.

Двубоят помежду им се изигра днес, 25 април, в Севлиево и приключи при резултат 4:2. На стадион „Раковски“ габровци не оставиха съмнение кой от двата състава заслужава да се бори за Купата на България. Въпреки трудното начало на мача, ПТГ – Габрово навакса изоставане от 0:1 и обърна развоя на срещата до 4:1.

По две попадения за „василиадевци“ във вратата на противника отбелязаха Дориян Николаев и Християн Пенчев, които материализираха отличното представяне на целия отбор. В края на двубоя ПТГЕ „Христо Ботев“ успя да върне едно попадения, но последния съдийски сигнал дойде при този резултат.

Така след победата, зоналният първенец ПТГ „Д-р Никола Василиади“ се включа в битката за Купата на страната, в съревнование с победителите от останалите области в страната. Финалният турнир ще се проведе в началото на месец май в Разград.

Зареди още

Култура

„Познай кой ще дойде на вечеря?“ в Габрово

Published

on

Когато Даниел (Мариан Бачев), преуспяващ адвокат, за поредна вечер се връща в малките часове на нощта при съпругата си Катрин (Диана Любенова), с оправданието, че е бил при най- добрия си приятел, който е в депресия, тя не може да приеме това извинение.

Още повече, че никога всъщност не е виждала въпросния приятел Чарли (Антоан Петров – Анди). Притиснат от Катрин, Даниел е принуден да покани Чарли на вечеря.

Но липсата на реално съществуващ приятел поставя изобретателния адвокат в безумната ситуация да прибегне до услугите на случайно срещнат клиент на един бар.

Как ще протече вечерята, какви рискове и обрати ще се стоварят върху главата на Даниел и дали Катрин ще познае кой всъщност е дошъл на вечеря? Това ще разберете, само ако гледате пиесата на Адриен Ракка “Познай кой ще дойде на вечеря?”.

Спектакълът ще се играе този петък – 26 април, в зала „Възраждане“ в Габрово, от 19.00 часа.

Зареди още

Икономика

Фирма „Теспом“ търси стругар

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица