Свържи се с нас

Икономика

ОИЦ – Габрово отчете свършеното до тук и планираното за 2013 г.

Published

on

© Copyright 2013 — Gabrovo News. All Rights Reserved

© Copyright 2013 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Областният информационен център – Габрово представи постигнатите резултати през изминалата вече 2012 година и планираните дейности за 2013 г. Това направи управителят на Центъра Маринела Събева на планирана информационна среща с представители на медиите от област Габрово.

От началото на месец юни до края на 2012 година,  Информационният център е успял да организира 15 събития, на които са присъствали общо 660 заинтересовани страни по различни теми свързани с бизнеса, развитието на човешките ресурси и с всички отворени мерки, през този период на годината. Офисът е бил посетен от около 250 човека, търсещи отговори по различни теми, като дадените отговори от експертите са над 380 под различни форми. „По – важните гости по време на организираните събития през годината бяха Н.Пр. посланикът на Кралство Норвегия в България Тове Скартейн, министър Томислав Дончев, зам. – министрите Николай Нанков (МРРБ) и Зорница Русинова (МТСП), генералният директор на ГД „Европейски фондове за конкурентоспособност“ Кирил Гератлиев, Първият секретар на Норвежкото посолство в България Дагфрид Йортхол, със съдействието на екипите и експерти от МРРБ и ОПРР, МТСП, ОП РЧР, Агенция по заетостта, Иновация Норвегия и много други“, сподели Маринела Събева.

По думите й за 2013 години, към настоящия момент, ОИЦ – Габрово са планирали общо 27 събития, но се предполага през годината, че те да бъдат повече, тъй като в момента, в който се открие нова възможност веднага ще бъде организирано ново събитие. Първото по-голямо планирано събитие за тази година е семинар на тема „Подобряване на съвместната работа по отразяване на проекти, финансирани от европейските фондове и нов програмен период“, който ще се проведе в края на този месец. През февруари ще бъде организирано събитие, свързано с мрежата „Глобални библиотеки“. То ще има за цел едновременно да се намерят начините да се използва и мрежата на „Глобалните библиотеки“, за да може информация от ОИЦ да достига до малките населени места, като ще бъдат представени възможностите за финансиране на неправителствени организации.

По желание на Община Севлиево, през месец март ще бъде организиран двудневен семинар свързан с подкрепата за интегрирани планове за градско възстановяване и развитие. През тази година ще бъдат възстановени и проведени „Дните на градското планиране“ в Габрово, като ОИЦ – Габрово ще ги организира съвместно с Община Габрово. Идеята на събитието, планирано за април, е да обхване всички теми свързани с регионалното развитие, проекти с европейско финансиране, дискусии и др. Ще бъдат представени най – добрите практики от цялата страна на тема „Регионално развитие“, с участието на други Общини и информационни центрове.

През месец май в Габрово и Дряново ще бъде популяризиран Денят на Европа и дейността на ОИЦ с участието на младежки организации и доброволци, ще бъдат представени актуалните процедури по ОПАК и ОП „РЧР“, актуални процедури по „Конкурентоспособност“ и програма „Иновации в зелената индустрия на НФМ“, както и ще бъде организирана приемна на открито в седмицата на Габрово. Експертите от Центъра ще вземат участие и в габровския карнавал. За юни месец е предвидено популяризиране на дейността на ОИЦ в областта, а през юли ще поговорят за регионалното развитие. Ще бъдат представени още и двата проекта на Севлиево по ОП „Регионално развитие“ – крепостта Хоталич и парка „Казармите“.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Икономика

Оптимизация на енергийните ресурси с интелигентни решения от „Интер Пауър“

Published

on

Интер Пауър, водеща компания в сферата на електроизграждането, LED осветлението, фотоволтаичните инсталации и системите за умен дом, предлага иновативни решения за енергиен мениджмънт, които помагат на организации, общности и индивиди да управляват своите енергийни ресурси по-ефективно. С техния всеобхватен подход и модерни технологии, Интер Пауър се утвърждава като ключов партньор за тези, които търсят устойчиво и икономично енергийно бъдеще.

Какво е енергийният мениджмънт?
Енергийният мениджмънт е систематичен процес, който обхваща събирането и анализа на данни за енергийното потребление, идентифицирането на възможности за енергийни икономии и внедряването на мерки за подобрение. Този процес помага на организациите да използват по-ефективно енергийните ресурси, като същевременно намаляват разходите и минимизират въздействието върху околната среда.

Софтуер за енергиен мениджмънт на Интер Пауър


Интер Пауър предлага уникална платформа за енергиен мениджмънт, разработена на базата на изкуствен интелект. Тази платформа оптимизира процесите и анализа на събраната информация, свързвайки се с различни енергийни системи, метеорологични източници и бази данни.

Софтуерът предоставя мощни инструменти за:

 • Мониторинг и анализ на фотоволтаични централи, системи за съхранение на енергия и зарядни станции за електрически автомобили.
 • Оптимизация на производството на енергия и управление на съхранението чрез прецизни прогнози и управление на батериите.
 • Централизирано управление на зарядни станции, включително настройка на цените и управление на зареждането.

Основни стъпки в енергийния мениджмънт

 • Събиране на данни: Непрекъснатият мониторинг и събиране на данни за енергийното потребление чрез сензори и устройства осигуряват точна информация за текущото състояние на системите.
 • Анализ и оценка: Анализът на събраните данни идентифицира възможностите за подобрение и открива неефективности, които могат да бъдат оптимизирани.
 • Планиране и внедряване: На базата на анализа се разработва план за внедряване на мерки за повишаване на енергийната ефективност, включващи инвестиции в нови технологии и системи за съхранение на енергия.
 • Управление, мониторинг и контрол: Постоянното наблюдение и корекция на плана гарантират оптимална ефективност на енергийните системи.
 • Прогнозиране на потреблението: Използвайки събраните данни, софтуерът за енергиен мениджмънт предсказва бъдещото потребление на енергия, подпомагайки планирането на ресурсите.
 • Визуализация на данни: Графичните и числовите представяния на данните улесняват анализа и вземането на решения.
 • Съобщаване и алармиране: Информативните съобщения и аларми уведомяват потребителите за извънредни събития или нередности в системата.
 • Интеграция с други системи: Софтуерът може да се свърже с различни енергийни системи и устройства, осигурявайки по-ефективно управление на енергийните ресурси.

Значимост на енергийния мениджмънт


Икономически ползи:
Енергийният мениджмънт води до значително намаляване на енергийните разходи чрез по-ефективно използване на ресурсите и намаляване на загубите. Това увеличава конкурентоспособността на организациите.
Екологични ползи: Оптимизацията на енергийното потребление намалява емисиите на парникови газове и въздействието върху околната среда, подкрепяйки усилията за екологична устойчивост.
Повишаване на производителността: Подобряването на енергийната ефективност води до увеличаване на производителността и намаляване на времето за поддръжка на оборудването.
Социални ползи: Освободените ресурси могат да бъдат реинвестирани в социални инициативи като образование, здравеопазване и спорт, допринасяйки за благосъстоянието на обществото.

Интеграция и системи за управление

Интер Пауър интегрира своето софтуерно решение с различни системи и технологии:

 • Фотоволтаични централи: Прозрачен мониторинг, оптимизация на производството, дистанционно управление и прогнозиране на производството на енергия.
 • Системи за съхранение на енергия: Управление на батериите, интелигентно разпределение на енергията и автоматизирана реакция на системата.
 • Зарядни станции за електрически автомобили: Централизирано управление, проследяване на историята на зареждане, гъвкави цени и автоматизирано ценообразуване.

С помощта на интегрирани софтуерни решения, Интер Пауър осигурява ефективно управление на енергийните ресурси, подпомагайки организациите да постигнат високи нива на енергийна ефективност и устойчивост.

Енергийният мениджмънт е не само бъдещето на ефективното управление на ресурсите, но и ключов фактор за устойчивото развитие. Интер Пауър предлага съвременни технологии и решения, които правят този процес достъпен и ефективен за всички сектори на икономиката. Чрез техните иновативни решения, компаниите могат да намалят разходите си, да увеличат производителността си и да допринесат за по- чиста и по-устойчива околна среда.

Софтуерните решения и услугите на Интер Пауър са не просто инвестиция в енергийна ефективност, но и важна стъпка към устойчивото бъдеще на нашия свят.

Ако имате интерес към енергийния мениджмънт и искате да научите повече за иновативните решения на Интер Пауър, не се колебайте да се свържете с тях за допълнителна информация и консултация на телефон 089 355 6772 или по имейл donchev@inter-power.com, както и да посетите техния уебсайт – https://inter-power.eu/ , където може да се запознаете по-подробно с всички услуги, които предлагат.

Зареди още

Икономика

Фермерски пазар за Еньовден на Етъра

Published

on

От времето на мистичните траки, та чак до днес, през юни месец празнуваме светлия празник Еньовден. Предците ни посрещали изгрева на слънцето рано сутрин и миели очите си с роса, за да са здрави през цялата година, а старите знахари се втурвали да берат редки билки, които да използват за чудотворните си отвари.

Имало поверие, че ако съберат лечебните растения именно на този ден, техните полезни свойства се удвояват. И тъй като Еньовден е денят, в който отдаваме почит на билките, Фермерски пазар „ОТ БГ” ще се погрижи те да достигнат до вас.

На 22 и 23 юни от 10.00 пазарът ще гостува на Етнографския музей на открито „Етър”, който в чест на здравето, ще приюти в покоите си земеделци и производители, предлагащи единствено български стоки.

Билки, цветя, мед и пчелни продукти, вино, сладка и нектари, натурална козметика, шафран, жив шоколад, нещо сладичко за душата и още, и още…

Както обикновено, Фермерски пазар „ОТ БГ” ще Ви срещне с хората, чийто труд ражда истинската храна и козметика. Онази, която нашите предци биха одобрили, защото освен вкусна и ароматна, тя също така е и полезна.

Вдъхнете аромата на старо дърво. Разгледайте величествените сгради от време оно и се потопете в света на прадедите ни! А след това се спрете на китните щандове, на които да подкрепите българските производители.

Зареди още

Икономика

Младежка трудова борса в Габрово

Published

on

Младежки център – Габрово и Бюро по труда отново се обединяват в събитие, посветено на младите хора и тяхното стъпване на пазара на труда. След като миналия месец организираха съвместно с Инспекция по труда събитие за разясняване на правата на младежите, които сега започват работа, сега целта е да се срещнат работодатели, които предлагат работа и стажове за лятото, с младежи, които искат да осмислят своята ваканция.

А защо не и лятната работа да се превърне в постоянна?! Събитието ще се състои на 19 юни, сряда, в 16.00 часа, в Ритуална зала на Община Габрово и е безплатно и за бизнеса, и за младежите.

Работодателите ще имат възможност да представят своите фирми с кратки презентации, а също така да направят свой щанд, на който да се срещнат и поговорят спокойно с младите хора, които имат интерес към работата, която предлагат.

Потвърдили до момента са фирмите: „Пластформ“, „Терахим“, „Про ЕООД“, „Хемус Турист“, Хотел „Боженци“, „Еврохим груп“, комплекс „Чукара“, Община Габрово, Център за подкрепа за личностно развитие „Кариерно ориентиране – Габрово“, Магазин 2+2, „Кауфланд“, „Хитачи Енерджи“.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица