Любопитно, Новини|06.07.2018 7:45

Библиотека на открито в парк „Маркотея“

Библиотека на открито е само една от инициативите, които ще предложи на 7 юли, събота, събитието „Код: Зелено“, организирано от Община Габрово и Областен информационен център – Габрово. То ще започне в 16.00 часа в парк „Маркотея“ и ще покани гостите си да участват в 7 зони с различни активности.

„Ако обичате книгите и искате заедно да прочетем нещо любимо, което да направи денят ни хубав и пъстър, донесете си книга и одеяло, за да поседнем под сянката и се заслушаме в гласа на книгите и техните герои“, споделя организаторите на събитието.

Можете и да помогнете за каузата „Къщички за книги, книги за къщички“ на Центъра за работа с доброволци към Община Габрово, като дарите избрана от вас книга, с която ще се попълнят къщичките, разположени на различни места в Габрово.

Само през месец май за тази кауза бяха събрани над 100 книжки, които вече се намират в къщичките и очакват своите читатели. И когато отидете следващия път в парка, ще знаете, че в къщичката ви очаква четиво, което някой е донесъл, за да сподели своята любов към книгите, а очевидно и към хората.

Повече за събитието можете да намерите и на официалния сайт.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

2 коментара

  • Искаме книжката за слончето, осиновено от двойка хомосексуални жирафчета!!!
    Тя ни е препоръчана от Отровено Општество за дечицата!!!!

  • Затова изберете нас, герберските мърши, за да няма една градска и паркова тоалетна, а да серете в храстите и да благославяте ОПГ ГЕРП, че е спасило Габрово да не се превърне в Путинистанска кочина!!!

    Всяка тоалетна – Агент на Кремъл!!!!

Напиши коментар