Свържи се с нас

Новини

Габровец спечели конкурс за снимка в 47-то издание на Президентската Колоездачна Обиколка на Турция.

Published

on

Сниката победител в конкурса. Автор: Радослав Първанов

Габровецът Радослав Първанов, спечели специалната награда на „Турските авиолинии” /Turkish Airlines/ за най-добра финална снимка, съобщават от сайта elatevgabrovo. Снимката е направена по време на финала на последния 8-ми последен етап, при който е засечен момента на преминаване на финалната линия от победителя. Интересното е, че този момент запечатва края на един изключително мощен и яростен спринт, състоял се между Анре Грайпел и Кени Ван Хюмъл, преминаващи финалната линия буквално на няколко сантиметра разлика. Снимката на Радослав първа показа преди фото-финиша, кой е победителят, след броени минути излезе и официалният кадър на скоростната камера.

Наградата бе поднесена на гала вечерята, с която бе официално закрита тазгодишната обиколка. Подаръкът беше умален модел от лимитирана серия на самолет Боинг 777- 300, поднесен лично президента на „Турските авиолинии” /Turkish Airlines/ . Бяха наградени също и участниците в конкурси като «Най-забавна снимка», «Най-неочакван момент» и други.

Победителят Радослав Първанов

След приключване на гала вечерята габровската група състояща се от един журналист, двама бегачи и един официален гост, се приготви за тръгване към  България. Нека припомним че Светослав Чанлиев в крайното класиране се подреди на 73-то място, а Даниел Петров се отказа след 5-ти етап. Радослав Първанов отразяваше тура за родните медии в Габрово, както и за няколко вестника и телевизии.

Любопитно

Карнавалът в Габрово (Галерия от снимки)

Published

on

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

26-годишната, хваната зад волана дрогирана, остава в ареста

Published

on

По искане на Районната прокуратура в Габрово, Районен съд – Севлиево взе мярка за неотклонение „задържане под стража“, по отношение на 26-годишна жена, извършила престъпление по чл.343б, ал.4, вр. ал.3, във вр. чл. 28, ал.1 от НК.

Жената с инициали С. М. е привлечена в качеството на обвиняема за това, че на 17 май т.г., около 23.30 часа, в Севлиево, управлявала лек автомобил, след употреба на наркотични вещества – амфетамин и метамфетамин, установено по надлежния ред.

Деянието било извършено повторно, след като жената била осъдена с влязло в сила на 14.04.2022 г. споразумение на Районен съд – Разград за друго такова престъпление.

Деянието, за което С. М. е привлечена в качеството на обвиняема, е било извършено при условията на повторност и в изпитателния срок на предходни 5 присъди. Жената е била обявена за издирване по водени срещу нея наказателни производства в цялата страна.

Преценено е, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието и е налице опасност обвиняемата да се укрие или да извърши други престъпления.

Поради това Районният съд в Севлиево уважи искането на прокуратурата за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Определението на Районния съд в Севлиево подлежи на обжалване пред Окръжния съд в Габрово. Разследването продължава под наблюдението на Районна прокуратура –Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Ново съзвездие в небето над Габрово!

Published

on

Ново съзвездие ще се образува в небето над Габрово в нощта на Карнавала, 21 май. Вижданото последно от местни хора преди 162 години „природно явление“, силно ще прилича на един от символите на нашия град, който макар и без опашка, лесно може да бъде разпознат.

Появата му на небесния свод ще бъде съчетана с магически шоу спектакъл, невиждан по своите мащаби в България, който ще впечатли и остави без дъх всички на площад „Възраждане“ в събота вечер.

Космическото събитие над Габрово за последно е било наблюдавано от хората през ранната пролет на 1860 година. Според последните записки на водещи астролози, въпросното съзвездие се намира между Голяма и Малка мечка, силно наподобяващо формата на безопашата котка.

В извадка от достоверни източници то се разкрива най-ясно между 22.00 и 23.00 часа. Случайно или не, много габровци приемат, че появата му символизира началото на нашия град и заради това го избират за символ на хумора.

Това природно явление не остава незабелязано от западните държави. Хора, със сериозни имена в областта на науките, проявяват сериозен интерес към него. За документирането му дори самият Илон Мъск възнамерява да изпрати част от своите сателити, които да заснемат от космоса събитието.

Неповторимото звездно шоу започва веднага след концерта на Група „Остава“, около 22.00 часа, и ще може да бъде наблюдавано още от всички места в Габрово, имащи пряка видимост към пространството над площад „Възраждане“.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица