Свържи се с нас

Новини

Община Трявна участва в туристическа борса „Вашата ваканция“ в Бургас

Published

on

Туристическата борса „Вашата ваканция“ се проведе от 29 до 30 април в обновения културен център «Морско казино» в Бургас. Това е десетото юбилейно издание на изложението и е с международно участие. Борсата се организира от Бургаската регионална туристическа асоциация и е под патронажа на Министерство на икономиката, енергетиката и туризма, Областен управител на Област Бургас и Община Бургас.

Тази година в изложението „Вашата Ваканция“ взеха участие представители от България и Гърция. С информационни щандове се представиха Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, общините Несебър, Поморие, Бургас, Приморско, Царево, Габрово, Трявна, Котел, Ямбол, Съвет по туризъм – Самоков, Професионална гимназия по туризъм – Бургас, хотели, туроператори, фирми, предлагащи продукти и услуги за туризъм.

По време на изложението беше организирана богата съпътстваща програма с презентации, срещи, дискусии. Обсъди се проекта на новия Закон за туризма. На срещата, организирана от община Бургас за проблемите и перспективите пред туристическите информационни центрове в България, беше излъчен рекламен филм за Трявна. Представен бе и сборника на НБУ „Туризмът -предизвикателства в условията на икономическа криза” от доц. д-р Соня Алексиева и колектив. Това е най-новата книга за туризъм с 30 автори от най-големите български университети.
В края на изложението се организира кръгла маса на тема „Културен и летен туризъм“.

 

Новини

Даниела Петров ще води листата на „Възраждане“ в Габрово

Published

on

Даниел Петров ще води листата на ПП „Възраждане“ в Седми многомандатен избирателен район Габрово на предстоящите парламентарни избори, насрочени за 2 октомври. Това стана ясно днес, 19 август, по време на пресконференция, на която ръководството на политическата партия представи водачите на листите си в страната.

Пред медии председателят на „Възраждане“ Костадин Костадинов, заедно с Цончо Ганев – зам. – председател на „Възраждане“, Александър Арангелов – председател на
„Възраждане“ София, Маргарите Генчева – член на „Възраждане“ и адв. Петър Петров – зам.председател на „Възраждане“ обявиха имената на кандидатите.

Даниел Петров е познат на местния избирател. Той беше народен представител в предходното 47-мо Народно събрание. По образование е икономист, завършва икономика – „Управление и финанси“, а днес е успешен предприемач в сферата на индустрията.

Средна възраст на водачите на листите е 42.3 г. Най-млад е водачът на листата в 21 МИР Сливен –  Климент Шопов, който е на 29 години, а най – възрастен е колегата му във Видин Валери Сираков, който е 66-годишен.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Алекс Павлов постави тазгодишния рекорд по изкачване на стълбите към Паметника на Свободата

Published

on

Тазгодишният рекорд за скоростно изкачване на стълбите към Паметника на свободата е 246 секунди!

Той е притежание на Алекс Павлов от Дряново, който стана победител при момчетата, във възрастовата група от IX до XII клас.

Другите победители са: Ясемин Занкова от ИСО „Узана“ с резултат 5,25 минути (втора възрастова група), както и двама ученици от Габрово: Борислав Савев (5,37 минути) и Полин Пасева (6,03 минути) – първа възрастова група.

От името на „Сиела Норма“ наградите в традиционното състезание по повод 145-ата годишнина от Шипченската епопея връчи Пламен Иларионов.

Победителите в трите призови места получиха книги на издателство „Сиела“ и грамоти.

Състезанието е една от проявите по повод 145-ата годишнина от Шипченската епопея и се провежда от 2012 година.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Вицепрезидентът ще участва в честването на Шипченската епопея

Published

on

В събота, 20 август, от 11.30 часа вицепрезидентът на Република България Илияна Йотова ще участва на връх Шипка в честването на 145 години от Шипченската епопея, съобщиха от прессекретариата на Президентството.

Тържествата се провеждат под патронажа на държавния глава Румен Радев.

По-късно вицепрезидентът ще бъде в местността Петрова нива, община Малко Търново, където ще се включи в поклонението по повод 119-годишнината на Илинденско-Преображенското въстание.

От 20.00 часа ще бъде отслужена заупокойна молитва, от 20.30 часа е възпоменателната церемония.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица