Свържи се с нас

Любопитно

Животът е пътуване! Да се срещнем!

Published

on

На 10 октомври, събота, в дните на Празника на тиквата в Севлиево, за трета година гостува фестивалът „Улицата“. Организаторът, рекламна агенция „Елмазови“, обещава на севлиевци и гостите на града много усмивки, предизвикателства и положителни емоции, в които заедно с артистите, творците и занаятчиите те могат да бъдат не само зрители, но и участници.

Събитието стартира в 13.00 часа с куклен театър „Мале, мале“ от София с невероятното балонено шоу за малки, големи и още по-големи деца.

В 13.45 ч. SOULMADE THEATRE COMPANY ще продължи с шоу с кукли на конци, които ще пеят и танцуват на пешеходната зона в центъра на Севлиево. И не случайно след това, програмата на събитието в 14:00 ч. ще продължи с концерт на Севлиевската духова музика.

Изненадите не приключват дотук, защото РОЯЛ ДИКСИ БЕНД – Велико Търново ще обходи пространството на фестивала с евъргийни. Към него в по-късните часове на следобеда ще се присъедини и джаз певецът Цветомир Цанков.

Шоу-балет „МАГИЯ“ поне два пъти ще изненада с пърформанс посетителите на фестивала, а в 17.00 часа кукленият театър „ПАТИЛАНЦИ“ ще сбъдне още една приказка.

Освен всичко дотук организаторът обещава гледане на карти, фокуси, демонстрации на рисуване с вода, върху коприна и тиква , както и на автентични български занаяти. Рисуването с къна и върху лице са две от запазените марки на уличния фестивал.

Улични музиканти, клоуни, мимове ще изпъстрят с изпълненията си фестивалното пространство през цялото време.

„И това не е всичко, защото ако разкажем всичко предстоящо, няма да има изненади и Вашите очаквания няма да са оправдани. И като говорим за очаквания, освен фестивал „Улицата“ , на пешеходната зона в центъра на Севлиево от 11.00 до 18.00 часа ще гостува Фермерски пазар „ОТ БГ“ .

В него ще участва земеделският производител от Силистра „Кайнарджа“, чиято марка вино „Pink Pelikan” през 2019-2020 г e получила 4 златни, пет сребърни и два бронзови медала на международни и национални винени форуми.“

На фермерския пазар ще намерите изключително търсените: масло от бял трън, масло от орех и шафран, продукти от пчелен мед и восък, пълнозърнесто брашно и брашна от лимец и ръж, домашна лютеница, гъби кладници, горнооряховски суджук, сладки, млечни продукти, билки и други, всичките от сертифицирани земеделски производители.

И всичко това ще се случи в Севлиево , защото … Животът е пътуване, а улицата е мястото да се срещнем.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Любопитно

Габрово засия празнично в коледни светлини (снимки + видео)

Published

on

Габрово грейна празнично! Централният площад „Възраждане“ засия приказно за предстоящите Коледно – новогодишни дни.

Светлините на коледната елха на Габрово включи кметът Таня Христова, която заедно с малко джудже донесоха до дървото грейналата звезда, която направи така, че градът да заблести.

Това се случи снощи, 6 декември. Въпреки ниските температури във вечерта на Никулден, десетки се събраха пред Общината, за да наблюдават събитието.

Жителите и гостите на града се насладиха на прекрасния момент, който донесе още повече добро настроение, а зрелищна заря украси небето в края на тържествения момент.

За да бъде още по-празнично на пл.“Възраждане“, три феи от Драматичния театър „Рачо Стоянов“ – Габрово орисаха събитието, което стана още по-вълшебно, а за музикалното оформление на празненството се погрижиха от Оркестър „Габрово“, с диригент Николай Венков и певицата Камелия Ноева.

Актьорите, със своята прекрасна игра, докоснаха многобройната публика, впечатлявайки малки и големи, предпочели да се насладят на градското тържество по включване на празничната украса.

На габровци кметът пожела светли и вълшебни празници. „Нека бъдем по-добри, да позволим доброто да достигне до всички наши сърца и да го раздаваме на всички, които са около нас. От сърце желая на всички вас да не спирате да преживявате тези прекрасни моменти, да не спирате вие, по-порасналите, да радвате децата и да ги усмихвате“, сподели Таня Христова.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Бляскав дебют с три купи за балерините от конкурса „България танцува“

Published

on

Блестящо представяне за Балетната школа при Народно читалище „Развитие-1870” в XVI национален конкурс „България танцува“. Тридневният състезателен форум се проведе в обновената спортна зала „Младост” в Димитровград от 18-20 ноември. В конкурса премериха сили 42 формации с 1200 танцьори от цялата страна, разпределени в 48 състезателни категории.

С оригиналните хореографии в класически балет, характерни и съвременни танци, севлиевската балетна школа стана носител на три престижни купи и дипломи. Първото място в категория съвременни танци, първа възрастова група, спечелиха Далия Цонева, София Цонева, Никол Деева, Цветина Цветомирова, Моника Нейчева и Мила Генова. Те дебютираха в конкурса с хореографията „Имаме парти”.

Успех и трето място в категорията за класически балет, първа възрастова група, заслужиха Сияна Балчева, Рая Дочева, Валерия Иванова и Даная Маркова с нежния танц „Лебеди”. С купа и диплом за успешен дебют – специална награда, от XVI национален конкурс „България танцува“, бе удостоена Балетната школа при НЧ „Развитие-1870”. Заслужено отличие и пореден голям успех за художествения ръководител Иванка Цанова, корепетитора Румяна Павлова и талантливите балерини.

Отлично бе представянето на всички деца от школата в конкурса: Велизара Георгиева, Елица Ганчева, Катя Маринова, Раделина Георгиева, Ая Нешева, Лилия Апостолова, Дария Цонева, Радост Панчева, Сияна Ковачева, Боряна Богданова, Василена Василева, Виктория Недялкова, Ема Златославова, Йоана Колева, Рая Балинова, Тиана Атанасова, Александра Събчева, Деница Иванова и Петя Маркова.

В конкурсната програма балерините се представиха с танц върху огъня – „Нестинарско хоро”, „Полонез”, „Танц на куклата”, „Танц на малката принцеса”, „Валс”, „Кармен”, „Тя”, „Сълзата на времето”, „Испански танц” и вариация „Пицикато”.

Автор: Десислава Димитрова,
организатор при НЧ „Развитие – 1870“ – Севлиево.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Тази вечер ще светне коледната елха на Габрово

Published

on

Светлините на коледната елха на Габрово ще бъдат запалени днес, 6 декември, от 18.00 часа на площад „Възраждане“.

За доброто настроение и усмивките на всички ще се погрижат ДТ „Рачо Стоянов“ – Габрово и Оркестър „Габрово“.

Нека се съберем заедно около коледното дръвче в нашия град и дадем началото на празничното настроението.

Какви събития включва коледната програма през декември може да видите оттук.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица