Свържи се с нас

Любопитно

„Кралете на силата“ идват в Севлиево

„Крале на силата“ идват в Севлиево с много награди, музика и изваяни фитнес тела. Кирил Вълчев – Скалата и екипът му са подготвили специална програма с много забавления по повод празниците на града.

Published

on

Много награди, музика, изваяни фитнес тела и забавление ще има в Севлиево по време на празниците на града. Всичко това ще се случи благодарение на шоуто „Крале на силата“, което Кирил Вълчев – Скалата, е подготвил за севлиевци и гостите на града.

снимка: Община Севлиево

На 11 октомври от 15:00 часа атмосферата на площад „Свобода“ ще се разгорещи покрай изваяните тела на фитнес инструкторите, които са готови да изпотят с упражнения си всеки желаещ.

снимка: Община Севлиево

Организаторите на шоуто са подготвили и специално видео, за да представят предстоящата си среща с феновете в Севлиево.

снимка: Община Севлиево

„Кралете на силата“ е своеобразно продължение на кръстоносния поход срещу мързела и безформените тела, с който Скалата и екипът му се борят вече повече от 20 години. След успеха на турнето миналата година из големите градове на страната, продуцента насочи вниманието си към малките населени места.

снимка: Община Севлиево

„Вярвам че има още шансове за България. Аз срещнах по малките градове и села повече огън, естествена енергия и сила в сравнение с градските, измъчени,угрижени и унижени хора. Освен , че имам желание да стимулирам и вдъхновявам малки и големи да тренират и да възприемат полезни навици, целта ми е и да събудя детския дух, който винаги се включва в игри и предизвикателства. Лечението от заразния чиковизъм, материализъм, страх и нисък дух в млади и стари е основна задача за мен. Промяната към здравето и щастието тръгва отвътре навън, от сърцето изпълнено с любов и детска радост. За това рекламирам и насочвам посланието си към обикновения човек, без да натъртвам на професионализма и високите спортни резултати , защото освен че не са за всеки не са и полезни!“, разказва продуцента Вълчев преди да покаже възможностите на екипа си в Севлиево.

снимка: Община Севлиево

В „Крале на силата“ може да участва всеки, който има желание и хъс. Бодибилдърите са подготвили няколко категории за участие – за децата от 4 до 7 години ще могат да тренират с гирички от 3 и 4 кг. В следващата категория са децата от 8 до 12 години, който ще избутват гирички от 5 кг и 7 кг. Юношите от 13 до 20 години вече ще тренират с лост – 20 килограмов за момичета и 40 килограмов за момчета.

снимка: Община Севлиево

В категория „Мъже“ желаещите да покажат силите си ще могат да го направят на специална щанга. При ветераните ще бъде използвана сходна щанга: за жените ще е 20 килограмова, а за мъжете – 60 килограмова.

снимка: Община Севлиево

В категория „Топ ветерани“ екипът от Крале на силата“ са подготвили за желаещите гирички за избутване – от 3 килограма за цени и по 40 килограма за мъже.

снимка: Община Севлиево

Специално жури ще следи и желаещите да правят набирания, кофички и коремни преси. Организаторите са подготвили и много специални награди за всички желаещи да се включат в игрите.

снимка: Община Севлиево

За стимул и вдъхновение на всички в Севлиево ще пристигнат световният и балкански шампион по културизъм Йовко Тихов. Компания ще му прави и третият в Световното първенство по културизъм Жорш Антъни.

снимка: Община Севлиево

В съдийската комисия, която ще се грижи за безопасността и правилното изпълнение на задачите, са включени легендата Любо Лежанката, който ще отговаря за повдигането на щангата. За упражненията с гири ще се грижи балканският шампион Мартин Трухчев. Многократният шампион по уличен фитнес Петко Цопанов ще отговаря за набиранията на кофички. В отбора на красавиците се очаква да се включи балканската шампионка по бикини фитнес Ели Чанкова, топ треньорката по пилатес Теодора Трашлиева, фитнес треньорката Галина Митовска, моделите Християна Стефкова и Йоли Йорданова.

снимка: Община Севлиево

В музикалната прогама участват актрисата и певица НИККА и световната шампионка и R&B изпълнителка Анн Джи.

снимка: Община Севлиево

От „Крале на силата“ са подготвили специални предметни награди за всички шампиони в Севлиево за общо над 5000 лв.

снимка: Община Севлиево
снимка: Община Севлиево

Организаторите приканват всички любители на фитнеса да се включат, защото инструкторите са предвидили изненади, свързани с предаването „Фитнес Мания“, което отново ще стартира на телевизионния екран.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Любопитно

Стефан Георгиев, НАГ: Искам да видя България наистина свободна и правова държава!

Published

on

Десетокласникът в Национална Априловска гимназия Стефан Георгиев спечели първа награда в категорията за есе от Националния ученически конкурс „150 години Българска Национална революция“, организиран от Общобългарския комитет „Васил Левски“. Разработката на възпитаника на елитната габровска гимназия бе на тема „Аз съм Левски“ и бе оценена от компетентно жури, в чийто състав бе и големият български съвременен писател Антон Дончев. Новинарският портал за Габрово и региона „Габрово Нюз“ ще направи публично достъпно есето на Стефан Георгиев, отличено на първо място и донесло престижната награда за НАГ.

Стефан Георгиев, Национална Априловска гимназия


„Аз съм Левски“
/Есе/

Времето е миг от Вселената – минало, настояще, бъдеще. То е винаги с нас. Времето – то е съдник на нашите дела и дава своя оценка за забрава и безсмъртие.

Времето… то е една безкрайна нишка невидима за очите, но вечно следваща небесния хоризонт , „…времето е в нас, а ние сме във времето“.

Аз, човекът от 21 век искам да хвана тази тънка нишка и по нея да се върна назад – в далечното минало на нашите деди. Време на сълзи, безправие, безчинства и робски хомот… години на турска власт и достойнство.

Защо искам да се върна там? За да усетя по-силно тази мрачна епоха и това време родило теб, Апостоле – най-светлата личност на България. Васил Левски – Дякона – човек от народа, надарен с далновидност, мъдрост, скромност и лъвско сърце. Времето те роди, времето те направи свободен човек, обикновен с необикновена мисия на която принадлежеше изцяло и безрезервно. Ти живя, ти умря в робско време, но не беше роб. Ти живя, за да видиш своята Родина свободна, шепнеше и заклинаше прости на глед неща. И сега аз виждам твоите стъпки и повели навсякъде около мен. Те напомнят на всеки един от нас за теб и за смисъла на живота.

Ние живеем в твоята земя – земята на Левски. Днес сме свободни. Днес аз уча, живея, мечтая. Живея с миналото, живея в настоящето и мечтая за бъдещето. Седя умислен, затварям очи и искам за малко да бъда Апостол, Дякон или просто да бъда Левски… възможно ли е? А защо да не е? От къде да тръгна? Какво да направя, какъв съм?

Да бягам ли от болката, която виждам в очите на стара жена, да бягам ли от плача на изоставено дете, да бягам ли от самия себе се? Глупости – та нали съм Левски. Аз трябва да намеря спасението, да върна надеждата и вярата на народа за по-добро утре, да сплотявам, да обединявам. Трябва да намеря светлината, за да я дам на хората.

Искам да видя България наистина свободна и правова държава. Сигурно някой ще каже, че тя е „свободна“, да но само на думи. Народът ни пак е потиснат, старците ровят край кофите за смет, майките днес не раждат, бащите са с празни джобове, децата бягат немили недраги, селата мъртви, пусти градовете. Шири се мизерия и беззаконие. Как тогава едни имат толкова много яхти, коли и къщи за милиони, как върхушката живее толкова добре, а по-голямата част от хората мизеруват!

„Народе????“ събуди се.

Отхвърли хомота на робството!

Докога ще търпиш?

Ще записвам в тефтерчето мое – от ляво дадена дума вчера, от дясно – неизпълнена още, кой какъв пост по-висок заема, на кой джоба по-дълбок е от колкото душата му човешка, на кого словата са само думи – а делата къде са?

„Народе????“… аз не мога да те позная. Какво правиш? Търпиш, бездействаш, живееш в общество в което цари лъжата, насилието, безчовечността. Младежите нехаят за нищо. В душата им е робска тъмнина. Те си имат господари, на които са покорни слуги, но тези господари нехаят за българското. Имат самочувствието, че са някои а всъщност са никои. Гордостта и свирепостта ни прави слепи за случващото се в България. Не сме „братя и сестри“ всеки е сам за себе си. Без обединение как ще се борим срещу врага? А той дебне отвсякъде, само че е зад маската на т.н. „европейски ценности“.

Аз съм Апостола, аз съм Левски и се боря. Боря се, за да не съм като другите, да живея в „чиста и свята република“, защото ако не се боря ще бъда повален, а не искам. Вярвам в доброто, вярвам, че новата революция е възможна – но трябва да започне първо в умовете и сърцата на хората.

Да бъдеш човек, да даряваш любов и доброта, да създаваш нещо ново, да накараш дори и един като теб да направи крачка напред, после още една, това вече е нещо, това е действие. Сега е моментът да действаме. Никога не е късно за това. Ти си това което показваш чрез действията си, да бъдеш себе си, да участваш, да бъдеш отговорен – с една дума да бъдеш човек. Всяка измама води до предателство, не търси лесни решения и удобни оправдания. Зачитай паметта на своя род и честност свята. Да бъдем истински, защото няма свобода без истина. Защото няма начин да открием жадувания път към светлината ако забравим кои сме.

… Мечта, но всеки има мечта. Най-важното не е дали си постигнал мечтата си. Най-важното е дали си се осмелил да се бориш за нея. Ето защо в момента ,в който повярваш в нея, в момента, в който тръгнеш към нея ти вече си намерил смисъл. Вече не просто съществуваш, вече живееш. За малко аз бях Левски. И искам вярата в доброто и смелостта, които той ни завещава да не останат потънали в праха на забравата. Миналото се е случило, за да формира настоящето, а настоящето ще формира бъдещето.

Изготвил:
Стефан Георгиев, 10 „В“ клас, Национална Априловска гимназия.
Научен ръководител:
Силвия Стоянова, преподавател по история и цивилизации

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Подаръци за детските градини в Трявна по случай 1 юни

Published

on

снимка: Община Трявна

Днес, 1 юни, детските градини в община Трявна получиха подаръци, осигурени от Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните, съвместно с Община Трявна.

снимка: Община Трявна

Малчуганите от ДГ „8-ми март“ град Плачковци, ДГ „Светлина“ и ДГ „Калина“ в град Трявна ще се радват на образователни игри, свързани с безопасността на движението по пътищата.

снимка: Община Трявна

Подаръците бяха връчени от кмета на Община Трявна Силвия Кръстева и зам.-кмета Марин Маринов, който е и председател на комисията.

снимка: Община Трявна

Силвия Кръстева поздрави децата по случай празника и им пожела да растат здрави, щастливи и да имат безгрижно детство, изпълнено с много игри и забавления.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Култура

Изкуството е заразно, изложба в Галерия „Видима“

Published

on

Галерия Видима обяви, че възстановява официално изложбената си дейност. Тя ще стартира със закачливото заглавие „Изкуството е заразно”, една от най-важните изложби в културния календар, които всяка година организира, а именно ежегодната изложба на „Детски Арт Център Видима”, с преподавател Снежана Велчева.

По случай празника на детето 1-ви Юни, както повелява традицията, в галерия „Видима” ще бъдат изложени творбите на малките художници, рисувани през последната учебна година! Изкуството е заразно!

Заразни са ентусиазмът и усмивките, с които неуморно творят нашите талантливи деца! Заразна е неподправената доброта и алтруизъм, с които ни посрещат всеки ден! Заразна е светлината и ангелска чистота струяща от техните „платна”!

„Създалите се за всички нас неудобни обстоятелства, попречиха на плановете на школата да представи своите постоянно обновяващи се колекции от детски рисунки в други градове от страната и чужбина.

Сигурни сме, че тези пропуски ще бъдат наваксани във времето и отново ще имаме възможността да покоряваме сърцата на публиката по цялото земно кълбо. Въпреки ограниченията, които епидемичната обстановка ни беше наложила, нашите таланти развиваха своята дейност от вкъщи и имат много нови неща за показване!“, споделят от Галерия „Видима“.

Заповядайте на 3-ти юни, за да споделите радостта от тази изложба! Откриването на изложбата ще се случи под формата на вернисаж, за да бъде избегнато струпване на големи групи от хора. Това означава, че ще можете да разглеждате в периода от 14.00 ч. до 18.30 ч. в деня на откриването, както и всеки следващ работен ден в нормалното за галерията работно време.

Бъдете отговорни и спазвайте препоръчаните мерки за опазване на общественото здраве, призовават още от Галерията.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица