Габровец спечели конкурс за снимка в 47-то издание на Президентската Колоездачна Обиколка на Турция.

Сниката победител в конкурса. Автор: Радослав Първанов

Габровецът Радослав Първанов, спечели специалната награда на „Турските авиолинии” /Turkish Airlines/ за най-добра финална снимка, съобщават от сайта elatevgabrovo. Снимката е направена по време на финала на последния 8-ми последен етап, при който е засечен момента на преминаване на финалната линия от победителя. Интересното е, че този момент запечатва края на един изключително мощен и яростен спринт, състоял се между Анре Грайпел и Кени Ван Хюмъл, преминаващи финалната линия буквално на няколко сантиметра разлика. Снимката на Радослав първа показа преди фото-финиша, кой е победителят, след броени минути излезе и официалният кадър на скоростната камера.

Наградата бе поднесена на гала вечерята, с която бе официално закрита тазгодишната обиколка. Подаръкът беше умален модел от лимитирана серия на самолет Боинг 777- 300, поднесен лично президента на „Турските авиолинии” /Turkish Airlines/ . Бяха наградени също и участниците в конкурси като «Най-забавна снимка», «Най-неочакван момент» и други.

Победителят Радослав Първанов

След приключване на гала вечерята габровската група състояща се от един журналист, двама бегачи и един официален гост, се приготви за тръгване към  България. Нека припомним че Светослав Чанлиев в крайното класиране се подреди на 73-то място, а Даниел Петров се отказа след 5-ти етап. Радослав Първанов отразяваше тура за родните медии в Габрово, както и за няколко вестника и телевизии.

Етикети: , , , ,
  • Споделете тази публикация:
  • Facebook
  • Twitter

Напиши коментар