Свържи се с нас

Общество

SOS-Детски селища пуснаха електронен каталог с коледни картички

Published

on

И тази година от SOS-Детски селища – България представят каталог с коледни картички. С покупката на тези картички се  помага на децата, обхванати в програмите и проектите на SOS Детски селища България, да усетят топлината на празника и да изживяват пълноценно детството, на което всяко дете има право.
Електронният каталог с 30 модела коледни картички можете да откриете на сайта на организацията – http://sosbg.org/. Приходите от продажбата ще бъдат използвани изцяло за покриване на разходи по отглеждането и възпитанието на децата от SOS-Детски селища в България.

Новини

Областната управа зарадва с подаръци АГ-отделението на МБАЛ „Д-р Тота Венкова“

Published

on

Един от най – хубавите празници, отбелязвани през студения януарски месец, е посветен на бабите и родилната помощ.

В габровската многопрофилна болница в отделението по акушерство и гинекология традицията за Бабинден и тази година беше спазена макар, при стриктно спазване на противоепидемичните мерки и само с медицинския персонал.

Малко преди церемонията по изписване на бебето Симеон заместник – областният управител на Габрово Кристина Сидорова поднесе поздравителен адрес от името на областния управител Ралица Манолова, който да бъде предоставен на работещите в отделението.

Тя обяви, че като допълнение към прекрасната визия на реновираното АГ – отделение Областна администрация предоставя специално подбрани книги и списания, които ще са полезни на майките по време на престоя им там.

В тях те ще откриват полезна информация, съвети или просто приятно четиво за настроение.

Тази инициатива е подкрепена от SBB Media, която изпрати първоначален набор от специализирана литература и чиято мисия е да вдъхновява, информира и свързва хората.

„Вярваме, че това е началото, което поставяме със SBB Media и към него може да се присъедини всеки, който хареса идеята да има кът за четене и споделени книги в отделението.

Пожелаваме не екипите на отделенията по „Акушерство и гинекология“ и „Неонатология“ на МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ да са все така добри професионалисти и да се раждат още много здрави бебета, за да вярваме в по-доброто бъдеще и повече хора да изпитват радостта от родителството!“, споделя ръководството на Областна администрация – Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Повече бебета проплакаха в севлиевската болница

Published

on

Два пъти повече бебета са се родили в севлиевската болница през януари 2022 г., в сравнение със същия период на миналата година, съобщиха от здравното заведение преди ритуалното измиване на ръцете на най-опитната акушерка в Деня на родилната помощ.

Кметът на Севлиево д-р Иван Иванов подари на екипа на „Акушеро-гинекологичното отделение“ голяма торта за празника и им пожела здраве, и все така с любов и професионализъм да посрещат новия живот.

„Радостен съм, че през годините успяхме да намерим правилната формула за развитието на лечебното заведение и днес общите ни усилия дават резултат“, обърна се той към всички присъстващи.

Управителят на МБАЛ „Д-р Стойчо Христов“ д-р Пламен Цеков благодари на всички от екипа за всеотдайността, с която изпълняват мисията си в името на живота.

„Дълбоко сме признателни на кмета на Община Севлиево д-р Иван Иванов, на неговия екип и на всички спонсори, които правят най-доброто за болницата и нито за миг не ни оставиха сами в трудното“, коментира още той.

„От началото на тази година тук проплакаха 15 бебета – 7 момичета и 8 момчета. Имаме и една двойка близнаци. Само през изминалата година се родиха 159 деца. Животът победи!“, каза началникът на отделението д-р Петко Дончев.

Гостите на празника разгледаха и новата операционна в „Акушеро гинекологично отделение“ – резултат от общите усилия на екипа на болницата, общината и спонсори.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Силвия Кръстева поздрави лекарите, акушерките и родилките за Бабинден

Published

on

Уважаеми лекари по акушерство и гинекология,
Уважаеми медицински специалисти,
Скъпи съграждани,

Днес отбелязваме Деня на родилната помощ – Вашият професионален празник, който по стар български обичай е известен още като Бабинден! Не случайно открай време се отдава почит и уважение именно на тези жени, които в миналото са изпълнявали ролята на акушерки и са били неотлъчно до родилките! Като кмет и като майка поднасям своите най-искрени и сърдечни пожелания към всички Вас, защото Вие ги заслужавате! 

Вие сте хората, благодарение на които на бял свят се раждат нашите деца – най-голямата радост за всяко едно семейство! Вие сте тези, които дарявате усмивки на всички родители и се превръщате в неизменна част от тяхното щастие! Благодаря Ви за професионализма, с който изпълнявате Вашия хуманен дълг, превърнал се във времето във Ваше призвание!

Бъдете здрави, благословени и продължавайте с тази всеотдайност, благодарение на която се появява дългоочаквания нов живот! Честит празник!

С уважение,

Силвия Кръстева
Кмет на Община Трявна

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица