Свържи се с нас

Политика

„Червеният тайфун” учредиха в Габрово

Published

on

Ново младежко ОПО   с екзотичното име „Червеният тайфун“ бе учредено вчера в Габрово. Младите социалисти избраха за свои председател общинският съветник инж. Добри Христов, в организацията членуват петима младежи и една девойка до 35 години. Това е второто изцяло младежко  ОПО в община Габрово.

Новини

БСП ще отбележи 133 години със събор на Бузлуджа

Published

on

Уважаеми съграждани, съмишленици, социалисти,

Тази година традиционният митинг – събор на БСП на Историческа поляна под връх Бузлуджа ще се проведе на 27 юли (събота).

Да отпразнуваме заедно 133-та годишнина на организираното социалистическо движение в България и празника на Българската социалистическа партия! Всички желаещи да посетят събитието, могат да ползват организиран транспорт до върха и обратно.

Транспортът е безплатен. Предварителното записване е препоръчително, за да сте сигурни, че ще можете да пътувате.

Записване в офиса на Общински съвет на БСП – Габрово, на адрес: ул. Чардафон 19 , или на телефон +359886031737, всеки работен ден до 26 юли 2024 година, включително, от 09.00 до 12.00 часа.

Осигурени са автобуси, които ще тръгнат в 08.00 часа на 27.07 /събота/ от площад „Възраждане“.

Зареди още

Новини

Николай Марков и Ивелин Михайлов на среща в Трявна

Published

on

Предприемачът Ивелин Михайлов и експертът по национална сигурност полк. Николай Марков от партия „Величие“, ще проведат в Трявна отворена среща, под надслов „За бъдещето на България“.

Събитието ще се проведе 26 юни в читалище „Пенчо Славейков 1871“, от 18.30 часа.

На срещата двамата ще говорят за проблемите в България като геополитическото положение на страната, ограбването на ресурсите ѝ от страна на наднационалния капитал и лобизма в националната политика, като ще споделят и своите решения.

Те ще представят и визията си за бъдещето на България и конкретните стъпки, които вече са предприели. Срещата ще бъде излъчвана на живо в YouTube канала на „Свободен глас“.

Зареди още

Новини

От кои партии и кои са новите габровски депутати?

Published

on

Общо четирима народни представители в новия парламент на Република България изпраща Седми многомандатен избирателен район Габрово. В състава на 50-то Народно събрание ще влязат по един представител на ПП „ГЕРБ“, ПП „Възраждане“, Коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ и „ДПС“.

Информацията стана ясна след като Централната избирателна комисия обяви и имената на новите народни представители. Това са Томислав Дончев от ЮГЕРБ“, Даниел Петров от „Възраждане“, Явор Божанков от „ПП-ДБ“ и Юсеин Вейселов от „ДПС“.

Изборите без нови лица в региона преминаха при рекордно ниска активност. Според окончателните данни от Районната избирателна комисия в Габрово, под 30 хиляди от над 100 000 имащи право на глас, са упражнили правото си. Това представлява спад от близо 7% спрямо изборите през април 2023 г, когато активността бе 36.6%.

На фона на намалената избирателна активност, всички партии отчитат загуби на гласове. Най-голяма е щетата за „ПП-ДБ“, които получават 4 700 гласа по-малко от Габрово спрямо 2023 г. „ГЕРБ“ губи над 3 000 гласа, а „Възраждане“ – почти 1000 гласа. Единствено „ДПС“ отбелязва малък ръст с 90 гласа, но остава партията с най-ниска подкрепа, като само 1 563 избиратели са гласували за тях, предимно от община Севлиево.

Резултатите от изборите в област Габрово не предоставят основания за радост сред политиците, имайки предвид ниската избирателна активност и загубата на подкрепа за всички партии. Президентът насрочи първото заседание на новоизбраното 50-о Народно събрание за 09.00 часа на 19 юни 2024 г.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица