Свържи се с нас

Политика

„Червеният тайфун” учредиха в Габрово

Published

on

Ново младежко ОПО   с екзотичното име „Червеният тайфун“ бе учредено вчера в Габрово. Младите социалисти избраха за свои председател общинският съветник инж. Добри Христов, в организацията членуват петима младежи и една девойка до 35 години. Това е второто изцяло младежко  ОПО в община Габрово.

Новини

Томислав Дончев: Политиците да спрат да чертаят червени линии!

Published

on

Седмица преди изборите политиците не трябва да чертаят червени линии помежду си, а да си припомнят смисъла на политиката – да произвежда резултати в полза на хората и да развива държавата. Това каза кандидатът за народен представител от габровски регион и заместник-председател на ГЕРБ Томислав Дончев.

По думите му, след 7 пъти парламентарни избори голямата червена линия е мината отдавна. „Политиците до такава степен сме отвратили хората с непрекъснатите скандали и липса на резултати, че червената линия е зад гърба ни”, каза още той. Дончев беше категоричен, че компромиси ще са нужни от всички политически сили и че ГЕРБ е доказала, че може да прави компромиси.

„Има два шанса за политическите сили – или да се движим в това русло, в което основната цел на партиите е да се бият помежду си и да се унищожават взаимно, или да си припомним какъв е смисълът на политическия процес, в който има първи, втори, трети и т.н. Трябва да се търси модусът на съгласието – общо лидерство, приоритети, компромис. Винаги е необходим компромис“, каза Томислав Дончев и припомни компромиса, направен от ГЕРБ при съставянето на последното редовно правителство, когато бе дадена подкрепа на ПП-ДБ като втора политическа сила. „Ние първите, подкрепихме втория, дадохме му цялата власт. Има ли демократична логика?! Как се отразява на самочувствието, на актива на партията, когато първият и то с не малка разлика, е дал цялата власт на втория”, каза още Томислав Дончев, илюстрирайки компромисите, които са правили от ГЕРБ.

По думите му в демокрацията има правила и те трябва да се спазват, защото отразяват волята на хората. „Според мен степента на компромис, която правиш, трябва да зависи от това, колко си голям – в обратна пропорционална зависимост. Колкото по-малък си, толкова по-голям трябва да бъде компромисът. А в годините назад обичайно ние като най-големи сме правили най-тежките компромиси”, допълни още той.

Според Томислав Дончев е нужна доза хладнокръвие и толерантност, и да се сформира правителство с по-широка основа. „Разбира се, не всички да плеснат с ръце и да се прегърнат. Има противоречия на фундаментално ниво, които не могат да бъдат преодолени, например, не виждам формат на взаимодействие с Възраждане, нямаме нищо общо като цели и приоритети”, допълни Дончев.

По думите му партиите трябва да участват с лицата, които са се явили на избори и са получили подкрепата на хората. „Кой трябва да носи отговорност – който се е явявал на избори или който не се е явявал?! Самото предложение да хванем някой неизвестен герой и да го инсталираме, е шанс за задкулисие. Този човек познат ли ще бъде, непознат ли, защо не бъде показан сега”, коментира още Томислав Дончев.

*Публикуваният материал е предоставен от пресцентъра на ПП „ГЕРБ“, във връзка с изборите за 51 Народно събрание, съгласно сключен договор за рекламно – информационно обслужване. „ГЕРБ – СДС“ е под номер 18 в интегралната бюлетина. Купуването и продаването на гласове е престъпление.*

Зареди още

Новини

Богомил Петков: Всеки българин трябва да има адекватен достъп до здравеопазване!

Published

on

Достъпът до качественото здравеопазване е основна тревога на почти всеки българин – такова е наблюдението на кандидата за народен представител от коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ Богомил Петков при срещите и разговорите му с граждани от област Габрово по актуални теми.

„Здравеопазването е основен приоритет на Коалиция „Продължаваме Промяната – Демократична България“ и ние ще направим всичко възможно, за да има всеки български гражданин адекватен достъп до здравеопазване и да може да разчита на развита профилактика“ – сподели Богомил Петков.

За да не стигат хората до лечение в болница, което коства огромен емоционален и финансов стрес за семействата, философията на ПП е да се насърчи профилактиката в извънболничната помощ.

Той припомни, че в програмата на коалицията са заложени безплатни лекарства за децата до седем години. Предвидена е по-добра грижа за младите майки и новородените – разширен скрининг, профилактика, безплатни изследвания за инвитро и акушерска грижа.

Ще бъде осигурена възможност за безплатни лекарства за диабет, сърдечно-съдови заболявания и неврологични болести. Чрез информационни кампании и мобилни прегледи ще се обхванат и хора в отдалечени и труднодостъпни райони.

Заложено е и актуализиране на възнагражденията на работещите в здравеопазването. Заплатите на медицинските сестри и акушерките трябва да са поне 80% от средната работна заплата за страната, а на лекарите минимум 125%, посочват още от щаба на ПП-ДБ.

Приоритетите в сектор здравеопазване на ПП-ДБ включват още осигуряване на 100% финансиране от бюджета на касата за основни консумативи и изделия по клиничните пътеки.

*Публикуваният материал е предоставен от пресцентъра на „ПП – ДБ“, във връзка с изборите за 51 Народно събрание, съгласно сключен договор за рекламно – информационно обслужване. „ПП – ДБ“ е под номер 26 в интегралната бюлетина. Купуването и продаването на гласове е престъпление.*

Зареди още

Новини

Михаил Митов: Младите трябва да участват във вземането на решения за развитието на държавата

Published

on

Младите хора могат да бъдат част от икономиката, от управлението и да участват във вземането на решения. Можем да бъдем активни, но проблемът е, че политиците и работодателите не знаят как да достигнат до нас. Затова ние, младите, също трябва да бъдем активни и да търсим информация за възможностите да участваме в управлението на страната.

Това каза младият кандидат за народен представител от гражданската квота в листата на ГЕРБ-СДС Михаил Митов по време на младежка дискусия в Габрово, организирана съвместно с най-младия кандидат от ГЕРБ-СДС Максим Садинов.

Митов подчерта, че е наясно, че когато младите хора чуят за политика, бързо се отдръпват, защото я свързват със скандали и неприятности, но отбеляза, че истината е, че през политиката младите могат да въздействат за развитието на онези приоритети, които са важни за тях и даде пример с неговата кауза – спортът, заради която е приел дадения му шанс от ГЕРБ-СДС в политиката.

Максим Садинов призова младите хора да бъдат обществено отговорни и ангажирани, да се възползват от възможностите, които им се дават и да участват активно в обществения живот на страната.

„Нашата роля в общесtвото е да въведем иновативен подход и различна перспектива за развитие на държавата“, каза още Максим Садинов.

С младежки подход, дискусия и забавления младите хора обсъдиха теми, свързани с образование, кариерно развитие и културен живот и предложиха идеи и решения.

*Публикуваният материал е предоставен от пресцентъра на ПП „ГЕРБ“, във връзка с изборите за 51 Народно събрание, съгласно сключен договор за рекламно – информационно обслужване. „ГЕРБ – СДС“ е под номер 18 в интегралната бюлетина. Купуването и продаването на гласове е престъпление.*

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица