Свържи се с нас

Политика

„Червеният тайфун” учредиха в Габрово

Published

on

Ново младежко ОПО   с екзотичното име „Червеният тайфун“ бе учредено вчера в Габрово. Младите социалисти избраха за свои председател общинският съветник инж. Добри Христов, в организацията членуват петима младежи и една девойка до 35 години. Това е второто изцяло младежко  ОПО в община Габрово.

Новини

КП „Левицата!“ ще участва в местните избори за кмет и общински съветници

Николай Григоров е кандидатът на „Левицата!“ за кмет на Габрово.

Published

on

КП „Левицата!“ ще участва в местните избори за кмет и общински съветници в община Габрово, насрочени за 29 октомври. Кандидатът за кмет на Габрово и водач на листата за общински съветници на коалицията е Николай Григоров.

Документите за регистрацията на кандидат – кмета и за общински съветници бяха подадени днес, 26 септември, в ОИК – Габрово от адвокат Иванка Баева, втора в листата за предстоящия вот. Коалицията ще участва в местните избори с 18 кандидати за общински съветници, като ще издигне и свой кандидат за кмет на кметство Донино.

„Днес се регистрирах като кандидат за кмет на община Габрово, от името на КП „Левицата!“, заедно с листа от достойни и доказали се габровци. Решението ми е трудно и сигурно странно, неочаквано за много хора. Все пак дълги години отстоявах социалните каузи от името на БСП , борих се за нейните идеи, убеждавах Ви да гласувате за нейните кандидати и политиката, която води.

Днес вече е различно. Днешната БСП на Корнелия Нинова не е моята БСП. Тя няма нищо общо с Партията, на която станах член преди повече от 25 години. Партия на демократизма и свободата на мненията, на социалната идеология, на другарството и приятелството.

Днес решенията се вземат еднолично, неясно къде, неясно от кого, без да се зачита мнението на легитимните органи и волята на обикновените членове. Не се защитават каузи, потъпкват се ценности, сред ръководството цари безпринципност и самодостатъчност.

Това поведение аз, като свободен човек не мога да приема.

Уважаеми габровци, скъпи приятели, нямам никакво намерение да водя битка за Габрово с моите опоненти, които уважавам за куража да се кандидатират и да искат Вашето доверие. Да водим битки помежду си сега считам за погрешно. Бих предложил всеки от кандидатите за Кмет на Община Габрово спокойно и разумно, по подходящ начин да представи визията си за развитието на Общината за следващите години.

Добре би било да проведем дебат по основните приоритети, да потърсим и допирните точки в нашите програми, да споделим и обсъдим нашите идеи и да потърсим обратна връзка с гражданите, за да може следващият кмет, който посочи суверенът – гражданите на Габрово, да е наясно какво се очаква от него, но и те да са направили информиран и добре осъзнат избор.

Лично аз смятам досегашният модел на управление на Габрово от ГЕРБ за изчерпан. Едноличното вземане на решения, в условията на информационно затъмнение, икономическа и политическа криза и безкритичното им гласуване от управляващите в Общинския съвет вече са непродуктивни. Това трябва да се прекрати.

Прозрачност на администрацията, равнопоставеност на всички субекти, пълна отчетност и ежедневната връзка с гражданите трябва да са принципите на бъдещото управление. И приемственост, разбира се по основните приоритети, залегнали в стратегическите документи на Община Габрово.

Моята битка, както и досега ще бъде с невежеството и войнстващата посредственост, с негативизма и всички , които се опитват да очернят Габрово, не предлагат решения и се отнасят с пренебрежение към нас. Или приемат участието си в местната власт като начин за лично обогатяване. Изборите минават, оставаме ние – Хората“, аргументира се кандидатът за кмет Николай Григоров.

Зареди още

Новини

ГЕРБ регистрира Таня Христова за кандидат за кмет на Габрово

Партия ГЕРБ регистрира Таня Христова за кмет на община Габрово и пълна листа с 33 кандидати за общински съветници.

Published

on

През годините, в които Таня Христова е кмет, в Габрово са извършени едни от най-мащабните за последните десетилетия инвестиции, които преобразяват града. За 12 години Габрово промени своя облик в полза на гражданите и бизнеса. Всичко започна с базовата инфраструктура и продължи със стотици километри ремонтирани улици, нови крайречни зони, детски площадки, зелени пространства, места за спорт и отдих, енергийно ефективни училища и детски градини, екологичен транспорт, модерно осветление в града и селата, благоустроени квартали, десетки водоснабдени села. Днес Габрово има ефективни социални услуги, активна младежка политика, качествен културен продукт, атрактивни събития и инициативи с фокус върху младите хора, иновациите и природата.

„Благодарение на доверието на жителите на община Габрово, вървяхме заедно, преминахме през трудности, тревоги и предизвикателства, особено последните три години, през които се справяхме в условия на тежка здравна, икономическа и политическа криза, но заедно постигнахме нови успехи за Габрово. Габрово има само един път напред – пътят на европейското развитие и заслужава да продължи по него. Взех поредното трудно решение в личен план в името на тази кауза”, каза Таня Христова.

В листата с кандидати за общински съветници от ГЕРБ влизат представители на гражданското общество, експерти, доказани професионалисти – юристи, икономисти, финансисти, преподаватели, предприемачи и млади амбициозни хора. В листата на ГЕРБ свое представителство имат и СДС, и КОД.

Водач е кметът Таня Христова, следвана от председателя на Общинския съвет Климент Кунев, общинският ръководител на ГЕРБ Добромир Проданов, заместник-кметът Невена Минева. В листата влизат още хора с политически и обществен опит – Николай Сираков, Димитър Михайлов, Владимир Влаев, Кирил Динков, Даница Янакиева, Сашко Станчев, Грета Господинова-Станева, Митко Димитров, Мариана Кръстева, Симеон Ценкуловски, Светла Григорова, Йордан Белев, университетският преподавател Десислава Петрова.

Нови лица са треньорът по бокс Драгомир Тотев, експертът в областта на оперативните програми, насочени към бизнеса и индустрията Милена Кръстева, предприемачът Атанас Райнов, журналистът и PR Румяна Стоянова, позната от екрана на местната кабелна телевизия „Габрово Кабел”, дългогодишният административен секретар на ГЕРБ в област Габрово Кристина Ронкова, организационният секретар на Младежи ГЕРБ Максим Садинов и други.

Представителите на СДС са досегашният общински съветник Веселин Данчев и счетоводителят Милена Вълева, а на КОД – експертът по управление на човешките ресурси Валентина Новакова.

ГЕРБ регистрира кандидати и за всички кметства. За Враниловци -Теодора Томова, за Гергини – Инн Цанева, Гъбене – Марина Тодорова, Драгановци – Ивайло Марков, Донино – Ива Гъдева, Киевци – Пенка Петрова, Жълтеш – Ана Боянова, Музга – Ивелина Атанасова, Поповци – Елена Караколева, Чарково – Дияна Колева, Яворец – Светозар Пъдевски.

„Ние винаги сме заставали открито пред габровци с нашите виждания, идеи, опит и възможности за развитие на габровска община. През годините сме доказали, че можем и че заедно с габровци успяваме да развиваме нашия град и да го преобразяваме. Всичко, което се случва в Габрово, благоустрояването му, не е даденост, то е резултат от големи усилия, експертност, опит и професионализъм. Ако се върнем назад в годините, преди 15 години, ще си спомним, че това развитие не беше факт при управлението на други партии. Затова вярвам, че имаме основание да застанем пред габровци с резултатите, които сме постигнали и заедно с тях да продължим да работим за развитието на Габрово”, коментира Цветомир Михов.

Зареди още

Новини

Иглика Събева е кандидатът за кмет на Севлиево на коалиция „Заедно за силна община“

Published

on

Иглика Събева влиза в надпреварата за кмет на община Севлиево. Вчера, 24 септември, кандидатурата ѝ беше регистрирана в Общинската избирателна комисия, съобщава Севлиево онлайн.

Събева е издигната за кандидат-кмет от коалиция „Заедно за силна община“. Коалицията е съставена от ПП „Републиканци за България“ и партия „Зелен съюз“. Коалицията регистрира и листа от 21 кандидати за общински съветници.

Неин водач е Иглика Събева, втори в листата е Пенко Красимиров Белоев. Коалицията издига и кандидати за кметове в пет села на севлиевска община: Никола Мариянов Петков за кмет на с. Богатово, Христо Пеев Христов за кмет на с. Добромирка, Стелиян Киров Маринов за кмет на с. Душево, Михаил Илиев Байчев за кмет на с. Кормянско и Петко Лалев Петков за кмет на с. Стоките.

Иглика Събева е бивш депутат от ГЕРБ. Тя е вторият кандидат за кмет на община Севлиево.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица