Свържи се с нас

Политика

„Червеният тайфун” учредиха в Габрово

Published

on

Ново младежко ОПО   с екзотичното име „Червеният тайфун“ бе учредено вчера в Габрово. Младите социалисти избраха за свои председател общинският съветник инж. Добри Христов, в организацията членуват петима младежи и една девойка до 35 години. Това е второто изцяло младежко  ОПО в община Габрово.

Новини

Мая Манолова: Ние работим за обикновените хора!

Published

on

„Ние работим за обикновените хора!

Предлагаме план с 31 антикризисни мерки за подкрепа на домакинствата и малките фирми в условията на нарастване на цените на тока, водата, парното, природния газ и основните продукти.”

„Изправи се БГ! Ние идваме!“ продължаваме борбата за достоен живот на обикновените хора в България. Продължаваме и битката с корупцията и модела на заграбване на обществени ресурси, наложен от ГЕРБ на всички нива на властта.

Ето накратко нашите приоритети, свързани с настоящата криза, за които ще се борим още от първия работен ден на 47-то Народно събрание:

 • Внасяме цялостна програма за увеличаване на доходите.
 • Увеличение на минималната работна заплата.
 • Компенсация на цялото увеличение на тока, природния газ, парното и водата – както за фирмите, така и за домакинствата.
 • Отмяна или драстично намаление на ДДС за тока, природния газ, парното и водата. – Преизчисляване на всички пенсии на база осигурителен доход от 2020 г.
 • Добавка от 120 лв. към пенсиите и през 2022 г. – 2000 лв., 3000 лв. и 4000 лв. за раждане на първо, второ и трето дете.
 • Увеличаване на детските надбавки от 40 лв. на 100 лв.
 • Безплатни детски градини и ясли.
 • Намаляване на ДДС на лекарствата на 5 %.
 • Поемане от държавата на ПСР-тестовете и лекарствата на Ковид-болните.
 • Незабавно издаване на Ковид-сертификат на всички преболедували.
 • Временно спиране на износа на ток. Прелицензиране на енергийната борса.
 • Смяна на целия състав на КЕВР.

В област Габрово твърдо подкрепяме кандидатите от нашата листа, която е изцяло подредена по предложение на местните структури на коалицията и се състои от честни хора, доказали се професионално в своите области на дейност.

„Изправи се БГ! Ние идваме!“ подкрепя кандидат-президентската двойка Румен Радев и Илиана Йотова. Всички наши структури работят за тяхното избиране още на първи тур. На 14 ноември всички заедно завинаги ще победим статуквото!

*Публикуваният материал е предоставен от пресцентъра на ИБГНИ, във връзка с изборите за 47 Народно събрание, съгласно сключен договор за рекламно – информационно обслужване. „ИБГНИ“е под номер 31 в интегралната бюлетина. Купуването и продаването на гласове е престъпление.*

Зареди още

Новини

Крум Дончев с призив към всички: Нека бъдем разумни на пътя!

Област Габрово е примерът, който цяла България трябва да следва.

Published

on

Водачът на „БСП за България“ в област Габрово Крум Дончев проведе демонстрация по майсторско управление на автомобил на подготвен полигон за тази цел и отправи национален призив към всички български граждани „Нека бъдем разумни на пътя!“.

Идват студените месеци, времето започва да се влошава, настилката е хлъзгава и заснежена, и ние като преки участници в движението е необходимо да се подготвим и да бъдем разумни, и отговорни.

Безопасността на движение по пътищата е една изключително болезнена тема за България, тъй като през последните години нашата държава се нарежда на първите места по брой пострадали и загинали от пътнотранспортни произшествия от държавите членки на ЕС. Основните причини за подобна „черна статистика“ са липсата на взаимодействие между отговорните институции, тенденцията за прехвърляне на отговорности, липсата на правилна регулация и много други.

Посоките за противодействие, които най-често са споменавани по тази тема са свързани предимно със Закона и мерки, свързани с повишаване на глобите от нарушения.

„В област Габрово това не е така и лично аз бих желал да изкажа своите адмирации към Областната администрация на Габрово, която доказано провежда една от най-добре организираните и доказано ефективни кампании за безопасност на движение по пътищата“, каза Дончев.

Първата инициатива, в подкрепа на кампанията „Животът е с предимство“ на областна администрация Габрово се провежда през 2019 г. През същата тази година, със стартирането на кампанията, пътнотранспортните произшествия за били 594, материалните щети 485, ранени 115, починали 6, съответно за 2020 г. данните за ПТП – 478, 371, 123, 9 и през 2021 г. до този момент са 391, 334, 58, 6.

Силно развитите държави в ЕС от гледна точка на пътна безопасност полагат неимоверно много усилия в посока на превенцията за пътна безопасност, защото практиката показва, че всяка инвестиция в превенция се възвръща многократно в общата бюджетна рамка на държавата.

Инициативата за реализирането е на екипа на Областна администрация, разработката е собствена, като идеята е реализирана в редица европейски градове под различна форма. Осъществена е с помощта на всички членове на областна комисия по безопасност на движението по пътищата. Финансирана изцяло от местни сдружения на бизнеса, фирми от съответните населени места и реализирана чрез поставянето на макетите в градска среда от общините в област Габрово.

„Сигурен съм, че кампанията на област Габрово би могла да прерасне в един много по-мащабен проект, който буквално да залее цяла България, защото добрите практики трябва да се споделят и най-важното да се реализират. Област Габрово е онзи пример, който всички области и общини в България трябва да следват ако желаят да работят за безопасността на своите граждани“, коментира Крум Дончев.

Програмата на БСП „Визия за България“ има стратегия в посока на пътната безопасност и тя е разписана до степен на проектопредложение, което да служи за отправна точка на детайлно развитие и имплементация. В нея са засегнати възпитанието на подрастващите, методиката за обучения на шофьорите, методиката на контрола, пътната инфраструктура, адаптиране на хората в неравностойно положение, методи за оптимизация на подпомагащите органи като оптимизация за реакция на бързата помощ, навременни действия на полицията, подпомагане и стимулиране на електромобилността, подобряване качеството на автомобилния парк, добри практики от страните членки, изпълнение на Европейската стратегия за пътна безопасност „Визия 0“ – сподели мнението си, визията и идеите на БСП, кандидатът на левицата за област Габрово.

„България има нужда от нов път и нова идея за пътната си безопасност, която да бъде част от общата стратегия за сигурността и безопасността на гражданите ни. Грижата за безопасността на гражданите трябва да е приоритет на всеки държавник“, заключи в изказването си по темата Крум Дончев.

*Публикуваният материал е предоставен от пресцентъра на БСП във връзка с изборите за 47 Народно събрание, съгласно сключен договор за рекламно – информационно обслужване. БСП е под номер 33 в интегралната бюлетина. Купуването и продаването на гласове е престъпление.*

Зареди още

Новини

Невена Минева: Доказахме, че образованието е приоритет за ГЕРБ

Published

on

‘Последните 5 години бяха извършени ключови инвестиции и политики в системата на образованието. Доказахме, че то е приоритет за нас. Увеличихме възнагражденията в сектора и се ангажираме да поддържаме нивата на заплатите в него над средните за страната. Предвиждаме увеличаване на възнагражденията в сектора на висшето образование.“

Това каза кандидатът за народен представител от ГЕРБ Невена Минева. Тя уточни, че усилията трябва да бъдат насочени към приличане на най-успешните ученици да избират учителската професия, да продължи оптимизирането на учебните програми с цел намаляване на фактологията в тях и освобождаване на време за формиране на умения, да се освободи учителят от контрола на документа и да се подкрепи преподаването, насочено към мотивацията за учене.

Важни приоритети са и да се разшири кариерното ориентиране, да се привлекат повече представители на бизнеса, които да преподават в училищата и във висшите учебни заведения, да се подкрепи дуалната форма на обучение, при което учениците натрупват и практически умения, и да бъдат изградени модерни СТЕМ центрове във всички училища в страната.

„За мен като майка на първокласник и седмокласник образованието е водещо, защото вярвам, че можем да живеем в хармонично и проспериращо общество, само ако заложим трайно на него. Вярвам, че ще имаме възможност заедно да постигнем това!”, каза още Невена Минева.

*Публикуваният материал е предоставен от пресцентъра на „ГЕРБ – СДС“, във връзка с изборите за 47 Народно събрание, съгласно сключен договор за рекламно – информационно обслужване. „ГЕРБ – СДС“ е под номер 32 в интегралната бюлетина. Купуването и продаването на гласове е престъпление.*

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица