Свържи се с нас

Новини

„Какво по-хубаво за Габрово от конкуренцията на силни управленци?“

Published

on

„Какво по-хубаво за Габрово от конкуренцията на силни политики и управленци с опит в икономиката?“ – така Драгомир Стойнев от БСП коментира решението на партията той да оглави листата в Габрово.

Стойнев е министър на икономиката и енергетиката, отговарящ и за ресор „Туризъм“ през 2013-2014 г. Бил е Председател на Комисията по социална политика и Председател на Комисията по европейски въпроси и контрол на европейските фондове, както и Председател на групата за приятелство България-Франция в няколко Парламента.

„Габрово е един от историческите символите на стопанската инициатива, днес регионът е със силен потенциал. Европейските инвестиции са силен инструмент, ако са управлявани прозрачно. Моят фокус обаче е върху българските инвестиции и предприемачи – как и в какъв срок държавата ще се решава техните проблеми. Очаквам сериозен разговор по темата, тук, в Габрово, не само в рамките на тази кампания“, това коментира Стойнев на среща с екипа на БСП за изборите в Габрово.

Стойнев не спести факта, че хората са скептично настроени към политиката след серията от избори.

„Смятам, че този скептицизъм ще отсее и сериозните политически и икономически предложения“, каза още той. Опитът и контактите на Стойнев на национално ниво, особено в икономиката и енергетиката, ще са плюс за местния бизнес.

Диалогичност и решаване на конкретни проблеми, могат да очакват предприемачите и хората, които осигуряват заетост. Това коментираха от Областния съвет на БСП в Габрово.

БСП има да се справя с много предизвикателства и силните екипи в областите са част от стратегията за активизиране на работата по места, казаха още социалистите. Листата им, след официалната ѝ регистрация в РИК, е в следния състав:
1. Драгомир Стойнев е завършил Сорбоната и Френското училище за висши кадри и политици ENA. Министър на икономиката и енергетиката, отговарящ и за ресор „Туризъм“, в периода 2013-2014 г. Народен представител в няколко парламента. Вносител на десетки социални и икономически законопроекти. Икономически съветник на премиера Сергей Станишев и един от авторите на икономическите доклади, изработвани в мандата на президента Георги Първанов. Бил е Председател на Комисията по социална политика и Председател на Комисията по европейски въпроси и контрол на европейските фондове, както и Председател на групата за приятелство България-Франция.
2. Валери Митов е роден в Габрово. Средното си образование завършва в ПМГ „Акад. Иван Гюзелев” Габрово, а висше – в ПУ „Паисий Хилендарски”, специалност „Бизнес информационни технологии” – бакалавър и „Бизнес информатика с английски език” – магистър. Член на Националния съвет на БСП и областен председател на БСП Габрово.
3. Желязко Великов, родом от Дряново, работи в община Дряново като експерт в сектор социална дейност и туризъм. Председател и основател на най-голямото туристическо дружество в България – СТД „ЛУДИТЕ МЕЧКИ“. Завършил е висше образование – бакалавърска степен Български език и история и магистърска степен – Културно – историческо наследство, областен координатор на Младежко обединение на БСП Габрово.
4. Станимир Стойчев, завършил Аграрния университет в Пловдив, общински съветник в Община Севлиево, председател на комисията по Земеделие и гори. Председател на БСП в Севлиево. Притежава богат опит в сферата на селското стопанство и неправителствените организации. Изучавал и развивал поминъка на своите родители, свързан със земеделието. Ръководи успешно собствено земеделско стопанство. Семеен с едно дете.
5. Диляна Митева е от Трявна, завършила Медицински колеж към Медицински университет – Пловдив – специалност рехабилитатор. Работи по специалността си. Председател на БСП в Трявна.
6. Иван Халачев е роден в Трявна, завършил Висше строително училище „Любен Каравелов“, специалност „Инженер строителство на сгради и съоръжения“. В момента работи като инвестиционен контрол в частна фирма.
7. Калоян Димитров е завършил Национален Военен Университет Бакалавър- Административна и информационна сигурност и Магистър- Връзки с обществеността в отбраната и сигурността. В момента е докторант специланост- Социална психология в СУ Св. Св. Климент Охридски.
8. Пламен Обрешков – образование висше “Стопанско Управление”. Председател на УС на ФК ”Локомотив 1927” Дряново, треньор в Детско – юношеската школа на Дряновския футболен отбор. Дълги години активно развива младежките дейности на територията на област Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Любопитно

Вижте Карнавала през обектива на „Габрово Нюз“

Published

on

Зареди още

Любопитно

Програма за Деня на Карнавала в Габрово

Published

on

Зареди още

Новини

Таня Христова издигна знамето на Габрово за Празника на града (снимки)

Published

on

Кметът Таня Христова издигна знамето на Габрово за Празника на града. Днес, 17 май, нашият град навършва 164 години.

Точно в 10.00 часа, на площад „Възраждане“, под музикалния съпровод на Оркестър „Габрово“ и пред строя на Ученическия гвардейски отряд към ПТГ „Д-р Никола Василиади“, на пилоните пред сградата на Общината габровският кмет тържествено издигна знамето на града.

Ритуалът бе уважен от председателя на Общински съвет – Габрово Климент Кунев, областния управител на Габрово Мария Башева и заместника ѝ Иван Любомиров, зам.-кметовете на Габрово инж. Николай Меразчиев, Невена Минева и Мария Йозова, общински съветници, секретаря на Общината Полина Тихова, ръководители на културни институции, учебни заведения и граждани.

По традиция инициативите по случай Деня на Габрово продължават през целия ден. Празничната програма за Деня на Габрово започна в 9.30 ч. в Храма Успение на Св. Богородица”, където архиерейският наместник Руслан и габровски свещеници отслужиха Молебен за здраве и благополучие.

Церемонията по издигане знамето на града на площад „Възраждане“ бе последвана от инициативата  „Нарисувай Габрово“, в която се включиха ученици от габровските училища.

През целия ден в изложбената зала на Старо школо в МАИР Боженци ще се проведе изложба и ателие „Боженци – сградите разказват“, където посетителите ще могат да пишат с паче перо и мастило, а в Музея на хумора и сатирата се провеждат ателиета за изработване на карнавални маски на всеки кръгъл час.

Художествена галерия „Христо Цокев“ ще организира детско арт ателие на тема „Моят карнавал“, а в Детския отдел на РБ „Априлов-Палаузов“ се организира ателие за изработване на карнавални маски.

През деня, в 11.00, 14.00 и 18.00 часа, ще се проведат специализирани обиколки на театър ДТ „Рачо Стоянов“. Публиката ще има възможност да разгледа театъра, да се запознае с актьорите и да се качи на сцената.

И още, в близост до църквата „Успение Богородично“, ще се проведе традиционен благотворителен кулинарен базар, организиран от Женско благотворително дружество „Майчина грижа“, като събраните от него средства ще се използват за връчване на еднократна парична награда на зрелостници с отличен успех и в затруднено финансово положение.

В обедните часове градинката на Глинени гърнета ще бъде домакин на концерт от популярна и джазова музика, с участието на „ОРКЕСТЪР ГАБРОВО“.

Празничният за Габрово 17 май, ще продължи с церемонията „Дарования и постижения“, която ще се проведе в 16.00 часа в зала „Възраждане“.

След това, в 17.00 часа, Регионален исторически музей – Габрово и НЧ „Христо Ботев 1929 г.” – с. Донино ще организират Празник на щирника в Дечкова къща.

В 17.30 часа в Художествена галерия „Христо Цокев“ ще се открие изложба „Живопис, графика, скулптура“, посветена на празника на Габрово.

Празничната вечер ще продължи с концерт „The best of Vassil Petrov“, който ще започне в 19.00 часа на пл. „Възраждане“. В програмата ще участват Васил Петров (вокалист), Живко Петров (пиано), Радослав Славчев – Riverman (бас), и Димитър Семов (барабани).

В 19:30 часа Ротари клуб – Габрово ще организира благотворителен маскен бал в ресторанта на хотел „Мак“. Събраните средства ще подпомогнат детски културни и спортни дейности в града. По традиция карнавалните костюми са задължителни, като немаскираните плащат двойно, а маскираните – едва 100 лв.

Празничният ден ще завърши с концерт на група RDMK в 20.30 часа на пл. „Възраждане“.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица