Свържи се с нас

Новини

Драмата за шесто и седмо място в АНЛ – Габрово остава

Всичко ще се реши в последния кръг

Published

on

снимка: АНЛ – Габрово

„Веспа“ – „Омега“, снимка: АНЛ – Габрово

Драмата за попадане в първата седмица на Английската Неделна Лига на Габрово остава да бъде разрешена в последния кръг на есенният полусезон. Битката, в която са въвлечени три отбора, борещи се за заветните шесто и седмо място, се заплете докрай след изиграването на 25-я кръг от лигата.

Още в първия мач за деня „ФК Експрес“ постигна трудна, но заслужена победа, над тима на „2+2“, с 4:3. В този мач за своите, позабравени с времето реализаторски умения напомни Ангел Толмазов, разписвайки се на два пъти в противниковата врата.

„Веспа“ се доближи до битката за отличията през пролетта, след като победи „Омега“ с 6:3. В изключително важната за тях среща над всички бе Цветомир Йовчев, нанизал четири гола за успеха.

снимка: АНЛ – Габрово

„Палаузово“ – „Идеал Стандарт Видима“, снимка: АНЛ – Габрово

„Палаузово“ си гарантира участие сред първите седем и на практика. След пет гола на Иван Лесев бе постигната победа и над „Идеал Стандарт Видима“ с 8:2. Така „палаузовци“ сложиха край на една изключително успешна година и вече са в заслужена зимна ваканция, тъй като в последния кръг ще спечелят служебно три точки. Те вече могат да отварят шампанското и да отпиват от двете купи, които спечелиха тази есен – Купа Габрово 2015 и купата за отбор на месец октомври.

лациале трите хикса

„Laziale“ – „Трите хикса“, снимка: АНЛ – Габрово

В битката за челната тройка лидерите постигнаха поредни победи. „Laziale“ надигра „Трите Хикса“ със 7:2, като по два гола вкараха Борис Жеянов и Денислав Минев.

„Копакабана“ победи много трудно „Гипсострой 08“ с 4:3. По два пъти бяха точни Климент Велев и Пламен Меразов.

През седмицата се изигра и отложената среща между „2+2“ и „Laziale“. Мач, който спокойно може да спори за титлата мач на годината. След много обрати в резултата, последният съдийски сигнал дойде при 5:5. За „2+2“ по два гола отбелязаха Ивайло Христов и Делян Недялков, а за „Laziale“ по два гола вкараха Милен Панчев и Пламен Кожухаров.

снимка: АНЛ – Габрово

снимка: АНЛ – Габрово

Наградата си за най – бърз гол на 24 кръг получи Александър Аспарухов от „ВАС Етъра“. Той ще има възможност да посети пицария ФРЕШ, за да хапне вкусна пица по избор.

През тази седмица, 22 ноември, е последният 26 кръг от есенния дял на АНЛ Габрово, предлагащ редица интригуващи срещи.

Срещат се два от лидерите „Копакабана“ и „Laziale“. Ще има и пряка битка за влизане в първата седмица – „Веспа“ срещу „ФК Експрес“. Мач с огромен заряд ще бъде и „2+2“ – „Ястребите“. В битка на дъното ще се срещнат „Трите Хикса“ и „Омега“. Предстои да се изиграе и една отложена среща, носеща със себе си също много емоция и значение за класирането „ВАС Етъра“ срещу „Ястребите“.

Краят на 2015 в АНЛ Габрово обещава много интрига и силни емоции. Заслужава си да се види.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

Зимното поддържане в Трявна работи с пълен капацитет

Published

on

Въпреки продължаващия снеговалеж в област Габрово и натрупванията, които на места достигат до 25 см, снегопочистването и поддържането на републиканската и общинската пътна мрежа в община Трявна продължава и към този час. За това информира главен специалист „Пожарна безопасност и защита на населението“ към Община Трявна Михаил Минчев.

„Фирмите към ДЗЗД „Зимно поддържане – Трявна“ работят с пълен капацитет машини и поддържаме непрестанна връзка с тях относно почистването и опесъчаването на общинската пътна мрежа. В непрестанна връзка сме и с Областно пътно управление – Пътен кантон Трявна, които отговарят за поддържането на републиканската пътна мрежа. Всички входове/изходи на Община Трявна също са проходими при зимни условия“. информира кметът на община Трявна Силвия Кръстева.

Приоритетно продължава почистването и опесъчаването на Централната градска част и високите жилищни квартали в Трявна и Плачковци, както и в районите на училища, детски градини, болници, авто и ЖП гари и пр.

Междувременно се извършва и почистване на пътната мрежа в кметствата и малките населени места. Към момента няма постъпили сигнали за прекъсвания в електрозахранването и водоснабдяването на територията на населените места в Община Трявна.

Не се съобщава за бедстващи хора и животни. Всички сигнали, постъпили от граждани и фирми на тел. 112, се приемат и обработват при дежурния към Общински съвет за сигурност и се реагира незабавно.

Община Трявна призовава всички шофьори да се съобразяват със зимните метеорологични условия и да се движат с повишено внимание с цел избягване на пътно-транспортни произшествия.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Общината ще се срещне с ръководството на „ТЕЦ“-а в търсене на отговори

Published

on

Системите нарушения на топлоподаването и оплакванията от замърсявания на въздуха в жилищните квартали в района на „Топлофикация – Габрово“ ЕАД генерират справедливо социално недоволство сред жителите на аброво, от самото начало на настоящия отоплителен сезон.

По този повод Община Габрово отправи към ръководството на „Топлофикация – Габрово“ ЕАД покана за участие в междуинституционална среща, по повод дейността и качеството на услугата, предоставяна от дружеството.

Неговото ръководство отказа среща в Община Габрово и покани нейното ръководството на място в топлоцентралата утре – 7 февруари. Ръководството на Община Габрово ще посети „Топлофикация – Габрово“ ЕАД.

Целта на Община Габрово е габровци да получат категоричен отговор кога „Топлофикация – Габрово“ ЕАД ще предоставя на своите абонати услуга с параметри, адекватни на зимния сезон без да се налага абонатите на дружеството да прибягват до алтернативно отопление и да търпят влошеното качество на въздуха и саждите в района на дружеството.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Уличиха малолетен, откраднал дамски дрехи от магазин ден преди 2 февруари

Published

on

Непълнолетно момче бе уличено в извършването на кражба. На 1 февруари в габровската полиция постъпил сигнал за кражба на дамски дрехи, на стойност 75 лева, от търговски обект.

В резултат на предприетите оперативно-издирвателни мероприятия било установено, че извършител на деянието 15-годишно момче от Габрово.

По случая е заведена преписка.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица