Свържи се с нас

Икономика

Дянков: Българите едва ли смятат, че живеят по-добре, но данните сочат друго

Published

on

Три години след управлението на ГЕРБ българите едва ли смятат, че живеят по-добре, но данните показват, че това е така”, заяви във вторник сутринта Симеон Дянков, вицепремиер и министър на финансите, информираха от Аргументи БГ. Пред БНТ той направи равносметка на работата на кабинета “Борисов”.

Според Дянков причината българите да не чувстват в бита си подобрените фискални резултати е всеобщата криза в Европа, която продължава вече пета година. Безработицата в България сега е по-голяма, тя е най-големият ни проблем, призна министърът.

“Когато опозицията ни обвинява, че не се грижим за пенсионерите, просто искат пенсионерите да забравят колко зле са били преди. Това е новата предизборна тактика на комунистите”, заяви финансовият министър.

Дянков обясни, че нито той, нито премиерът Бойко Борисов, обръщат внимание на призивите за оставка, защото ноември е месец на бюджета и такива искания се появяват всяка година.

Тези искания са дежурни през ноември, защото е месец на бюджет. Нито аз ги забелязвам, нито премиерът. Те просто трябва да го направят и аз ги разбирам, посочи Дянков. Така той коментира вчерашните искания на лекарските и пациентските организации за оставката му.

Финансовият министър подкрепи твърденията си и с данни на статистиката, според които сегашното правителство дава близо 3 млрд. лв. повече за здравеопазване в сравнение с предходното.

“Но колкото и пари да се наливат там, без някаква основна реформа, явно няма да има подобрение. Всички са недоволни, но и аз съм недоволен”, заяви Дянков по адрес та здравната сфера, която в момента се управлява още четвърти министър, излъчен от ГЕРБ.

Той обясни, че за четвърта поредна година получава необосновани обвинения, че държавата разполага с парите на гражданите за здравни осигуровки, тъй като парите не се харчели, а отивали във фискалния резерв.

По закон Министерството на финансите не може да ги преразпределя към нищо друго. Парите са много, но организацията в здравеопазването явно не е добра. Наливаш, наливаш, качеството е същото, заяви Симеон Дянков.

Министърът подчерта, че и в социалната сфера правителството на ГЕРБ дава много повече от предходното и показа данни, според които от юли 2009 г. досега бюджетът за пенсии и социални помощи е с 9 млрд. лв. повече в сравнение с този на тройната коалиция.

Дянков отхвърли обвинението на лидера на БСП Сергей Станишев, според когото до края на мандата на ГЕРБ близо половината резерв ще бъде изхарчен и от него вече са взети 5 млрд. лв.

Той уточни, че между първото и второто четене на бюджета за 2013 г. в парламента е склонен да промени някои от параметрите му и да отпусне допълнително 30 млн. лв. за изграждането на нови детски градини. Той е съгласен да се увеличат и разходите за образование, така че да се вдигнат заплатите на учителите.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Икономика

Фирма „Подемкран“ АД набира служители

Published

on

Фирма Подемкран АД, – утвърден лидер в производството на кранови компоненти, търси за своето производствено предприятие следните длъжности:

  1. Борвергист
  2. Фрезист
  3. Монтажник
  4. Оператори на ЦПУ машини
  5. Стругар универсален струг
  6. Сервизен техник
  7. Механик
  8. Складов работник ел. табла
  9. Заварчик

При интерес, моля изпратете вашата автобиография на имейл: office@podem.bg или на място в Дружеството.

За допълнителна информация тел: +359 888 866 032.

Зареди още

Икономика

„Булкарто“ ЕООД търси работник, който да пакетира

Published

on

„Булкарто“ ЕООД е българска компания, чиято основна дейност е внос и износ, дистрибуция и логистика на замразени храни. Ексклузивен представител на няколко белгийски завода.

Фирмата търси сериозни и отговорни служители, с желание за работа, в чиито качества и професионално развитие да инвестира.

Позицията, която предлага е „Работник на пакетаж“.

Описание на длъжността:
Работник за сортиране и подготовка за пакетаж на хранителни продукти.
Работи се на смени.

Изисквания:
Опит в складовата и хранителна индустрия;
Отговорност и дисциплинираност;
Умения за работа в екип;
Сръчност.

Предлагаме:
Добри условия на труд;
Перспективи за професионално развитие;
Заплащане от 1 200 до 1 500 лв;
Трудов договор.

За да кандидатствате за обявената позиция изпратете автобиография, снимка и телефон за обратна връзка на адрес: гр. Габрово, ул. „Индустриална“ 18 или на електронна поща: bobi.hristov@bulkarto.com.

За компанията:
„Булкарто“ е българска компания, с офиси и хладилни бази в Габрово и София, чиято основна дейност е внос и износ, дистрибуция и логистика на замразени храни. Фирмата е ексклузивен представител на няколко белгийски завода. Дългосрочните взаимоотношения с партньорите, лоялността и доверието през годините, са сред основните причини днес „Булкарто“ да е маркет лидер в сферата на своя бранш.

Зареди още

Икономика

„Теспом”АД търси да назначи работници

Published

on

Фирма „Теспом”АД-Габрово извършва производствена дейност и експорт в страната и чужбина с: телфери, подемно-транспортни съоръжения и машини, кранове, комплектация и резервни части за същите.

За своето производствено предприятие търсим:
1. Организатор производство ( машинен инженер);
2. Заварчик;
3. Стругар универсален струг;
4. Шлосер, за работа на гилотина и абкант;
5. Ферзист универсална фреза;
6. Шлосер-монтьор;
7. Оператор на машини с ЦПУ;
8. Борвергерист.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на e-mail: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в Дружеството: гр.Габрово, ул.”Бодра смяна” 1.

За допълнителна информация, тел. за връзка: 0879 / 123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица