Свържи се с нас

Любопитно

Община Габрово с награда от БФАС

Published

on

Община Габрово е носител на Специалната награда  на Българската федерация по автомобилен спорт за особен принос и заслуги в организирането и провеждането на кръга от Високопланинския шампионат по автомобилизъм „УЗАНА 2011“.

Отличието бе връчено на заместник-кмета инж. Добрин Савчев във вторник /20 декември/ по време на тържествена церемония в „Рейнбоу Плаза” в София, която по стил бе много близка до награждаването от ФИА  на световния елит при пилотите.

Състезанието, което се проведе в местноста Узана, за поредна година спечели 1- во място, като най-добре организирано състезание и с най-голям брой участници, сред които бяха и най-елитните състезатели и шампиони на България.

Сред специалните гости на церемонията бяха заместник-министърът на физическото възпитание и спорта Иван Ценов, директорът на дирекция „Спорт за високи постижения” към МФВС Асен Марков, почетният председател на БФАС Георги Янакиев и още редица изтъкнати автомобилни деятели. На церемонията своите отличия получиха и състезателите, които достойно представиха Габровският автомобилен спорт. Председателят и пилот на АСК „АРА МОТОРСПОРТ“ Атанас Божилов получи Вицешампионската титла в Отборното класиране за 2011г., а Любен Каменов – най-младият пилот на АСК „АРА МОТОРСПОРТ” получи своята първа Шампионска титла в клас Х3 от  Високопланинският Шампионат по Автомобилизъм.

„Община Габрово прави всичко възможно за осигуряване на необходимите условия за развитието на спорта. Радваме се, че регионът ни е обект на интерес за провеждане на състезания, на които сме и домакини. С това подпомагаме както развитието на този спорт, така и популяризирането на Узана като място за провеждане на различни мероприятия. Това показва, че градът ни и курортната местност имат потенциал, разкриването на който е от полза както на местно, така и на национално ниво”, коментира заместник-кметът инж. Савчев след официалната церемония. Според него този спорт е ценен също така и заради това, че концентрира автомобилната страст в нещо, което едновременно доставя удоволствие и допринася за известността в положителен смисъл на Габрово и региона.

Инж. Савчев изказа благодарност на всички партньори, участвали в организацията и безаварийното протичане на Високопланинския шампионат по автомобилизъм – СБА, полиция, Спешна медицинска помощ, частни организации.

Можете да ни намерите и във Фейсбук на :
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Любопитно

„От Месамбрия до Несебър“ на шеф Мария Озтюрк в Габрово (снимки)

Published

on

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Преобладаващо мъжко присъствие на „Мама е добър шофьор“

Published

on

Четвъртото издание на атрактивното състезание „Мама е добър „шофьор“ се проведе в Градинката с мечето. На старта на импровизирания мотополигон застанаха 16 екипажа, като превес сред бебетата взеха момчетата – общо 12, съобщи Миглена Въгленова, гл. експерт „Публичност и визуализация“ в Община Габрово. Вероятно заради хладното време и по-нежната им физика в надпреварата участваха само четири малки госпожици.

Ентусиазираните майки преодоляха техничното трасе, което им предложи слалом между конуси, скоростни отсечки, 360-градусово завъртане и предизвикателството да повият бебе (кукла) в парка. Най-трудната част от маршрута се оказа краткият екотест, в който участниците трябваше да отговорят какво е компост, какво не се слага в него и кой материал се рециклира на 100 процента.

В оборудването на отборите видяхме както класически бебешки колички на четири колела, така и детски триколки, миниджип и комбинирана велоколичка. За разлика от предишни години този път в състезанието липсваха бабите и дядовците. Част от участващите бебета проспаха събитието, други закусваха по време на спринта, а трети искрено се забавляваха. Акцент в публиката беше мъжка четиричленна група, която се определи като неформално експертно жури на проявата.

Финалист стана мама Маргарита Франсъзова с 10-месечната Габриела. Те получиха грамота за първо място и продукти от козметична линия.

Второто място бе присъдено на мама Ивелина Иванова с Александър на 8 месеца, а трети се класираха мама Гинка Христова и 5-месечният Михаил. Те получиха ваучери за пазаруване от асортимента на детски стоки.

Награда получи единственият баща и рожденик в състезанието – Юксел Али с Кристиан на 1 годинка. Драматичен театър „Рачо Стоянов“ осигури покани за свои представления на мама Мария Велкова с 2-годишния Максимилиан – за най-атрактивно участие, и на мама Йоанна Коцева с Матей на 1 г. и 7 м. – за оригиналност.

Заместник-кметът Мария Йозова връчи специална награда от Община Габрово за най-малък участник на 4-месечната Катрин с мама Йоанна Куманова.

Всички, включили се в надпреварата, получиха вкусен акациев мед с розово масло, тениски и козметичен продукт.

Събитието „Мама е добър „шофьор“ е част от инициативите за Европейската седмица на мобилността, която се провежда от 16 до 22 септември.

Община Габрово благодари на представителите на спонсорите – Ина Никова, Светослав Матеев, Илиян Иванов и Борис Денев, и Петко Койчев. Всички снимки от събитието можете да разгледате оттук.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Младежки случки „Срещу течението“ по коритото на Янтра

Published

on

Младежки случки „Срещу течението“ ни очакват на 22, 23 и 24 септември не къде да е, а в коритото на река Янтра.

Да, съвсем вътре, до водата! Мястото е между новия мост и мостът до Дома на хумора, а през трите дни на събитието ще се случат концерти, 3D мапинг, театър, Stand-up comedy, работилници за рисуване върху текстил и стъкло, училище за графити, състезание с тротинетки и колелета и още много забавни неща. Очаква ни и нещо сериозно – дискусия на тема „Независимост“.

В деня на Независимостта на България ще поговорим за това какво е да си независим и в исторически, и в личен план с актрисата Мартина Пенева и режисьора Ана Батева, чийто моноспектакъл „Аз победих“ ще видим след това.

Постановката е своеобразно продължение на „Мечтата на Наташа“, но проблемите на младите хора и желанието им да се движат срещу течението – същите.

На следващия ден темата отново е „Независимост“, но този път интерпретирана от инфлуенсъра Крис Захариев, който ще представи и модния си бранд „Храбър“.

И през трите дни ще има арт занимания. Работилниците са безплатни, но е добре да се запишете предварително, за да сте сигурни в своето участие.

Можете да го направите през следните линкове:

Формуляр за записване в „Зона за графити“
Формуляр за записване в „Зона за рисуване върху текстил“
Формуляр за записване в „Зона за рисуване върху стъкло“
Формуляр за записване в „Състезание с колелета“
Формуляр за записване в „Състезание с тротинетки“

И за финал, но не на последно място – концертите. Dj Set – Chill & Fresh, Anjay, група „Молец“, група „The Lefties“ и група „Спални места“.

Присъединете се към събитието във фейсбук на следния адрес и следете всичко през трите дни оттук.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица