Свържи се с нас

Новини

Виолета Литовска стана спортист за 2011 година в Севлиево

Published

on

На официална церемония в зала „Дан Колов“, в сряда вечерта бяха определени „Спортист на годината ‘‘, „Треньор на годината“, „Учител на годината”, „Отбори на годината в отделните спортове и възрастови групи. Връчени бяха и специални индивидуални награди.

Гостите на тържеството бяха кметът на Севлиево д-р Иван Иванов , Таня Горанова – главен експерт към Министерството на физическото възпитание и спорта за областите Велико Търново и Габрово;  Юлия Влаева – Началник на отдел в Регионален инспекторат по образование – Габрово и др.

Двукратната европейска шампионка Виолета Литовска от СК по Карате – Киокушин стана „Спортист на годината“ на Община Севлиево. Наградата й връчена от д-р Иван Иванов, който й пожела много бъдещи успехи и то на национално ниво. А самата Виолета си пожела за новата година да влезе в националния отбор за жени.  Наградата „Треньор на годината“ получи Сенсей Тихомир Тотев – СК по Карате – Киокушин. Специална индивидуална награда беше връчена на Кирил Горанов – шахмат – ДДЛРГ „Велика и Георги Ченчеви”.

Световният шампион по бойно самбо – Марко Косев получи почетна награда за популяризиране името на Севлиево и за принос в развитието на спорта. Наградата му беше връчена лично от неговия треньор – Досьо Досев.

Таня Горанова връчи наградата на Димо Панчев за „Треньор с най-голям принос за популяризиране спорта сред децата”.
За учител на 2011г. бе избран Цветан Друмев – преподавател от ОУ „Стефан Пешев”. Бяха наградени и „Отбори на годината в отделните спортове и възрастови групи”, а грамоти за показани добри технически качества получиха още 30 спортисти.

Можете да ни намерите и във Фейсбук на :
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

Симона Петкова смени отбора в Швейцария

Published

on

Габровската футболна звезда Симона Петкова смени отбора в Швейцария, съобщи електронното спортно издание sport-gabrovo.com.

Футболистка №1 на България за 2021 година подписа договор за година и половина със състава на „Аарау“. Тимът от едноименния град се състезава Супер лигата и преди старта на втория полусезон заема осмата позиция в подреждането.

Това ще бъде третия тим от страната на шоколадите, банките и часовниците, за който Симона Петкова ще играе. Тя вече носила екипите на „Лугано“ и „Йънг Бойс“.

Цялата статия можете да прочетете оттук.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Представят книгата „Физическа и емоционална трансформация“

Published

on

Представяне на книгата „Физическа и емоционална трансформация“ ще се състои в Габрово на 10 февруари от 17.00 часа в Ритуалната зала на Община Габрово.

Събитието е част от програмата на седмия фестивал „Здраве, здраве“ в Габрово. Авторът на книгата Коко Ковачев се занимава активно с кинезитерапия от 2003 г., а от 2015 г. задълбочава работата си в приложната кинезиология.

През 2019 г. създава методът “Active sitting” и първата в България цялостна програма за Физическа и емоционална трансформация (ФЕТ), базирана на приложна кинезиология.

Как да подобрим емоционалното и физическото си здраве чрез приложна кинезиология посетителите на фестивала Узана поляна видяха за първи път през 2022 г.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Затварят за посещения НМО – Габрово до края на март

Published

on

Поради ремонтни дейности Националният музей на образованието ще бъде затворен за посещения до края на месец март, информират от институцията. Ремонтът, който ще се реализира е част от инвестиционен проект „Основен ремонт, реставрация и модернизация на стара сграда на НАГ и НМО – Габрово”, който бе разработен и одобрен в три етапа при изпълнение на предвидените ремонтни и реставрационни дейности.

През 2018 год. бе финансирана и завършена първа част „Спешен ремонт на сутерен и английски двор в Национален музей на образованието” от първия етап на проекта.

През 2022 год. бе изпълнена втората част от първия етап на проекта включващ „Основен ремонт на покрива на Националната Априловска гимназия и Национален музей на образованието”.

След проведена процедура по ЗОП на 14.12.2022 г. бе сключен договор със строител за изпълнение на дейностите по втория етап на проекта, включващ „Подмяна дограма и реставрация фасада на сградата на Априловска гимназия и НМО“.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица