Свържи се с нас

Новини

Плавен преход на пенсионната система предлагат от ГД „ДНЕС”

Published

on

© Copyright 2011 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Поради задълбочилата се криза в диалога между правителството и представителите на различни браншове, поради все по-нарастващото недоволство в обществото, Гражданско движение „ДНЕС” изразява своята принципна позиция за възстановяване на справедливостта на пенсионно-осигурителната система за осигурените лица, за нейното последователно развитие и модернизиране, за гарантиране на финансова стабилност.

Гражданско движение „ДНЕС” счита, че за да не продължава ескалирането на общественото недоволство, повишаването на трудовия стаж и възрастта за пенсиониране следва да бъде придружено или предшествано от пакет от мерки, сред които са:  въвеждане на лични осигурителни вноски за всички държавни служители; Включване в бюджетите на министерствата и ведомствата на средствата за социално осигуряване; Премахване на двойния стандарт и прилагане към държавните ведомства на всички законови разпоредби за санкции при закъснение на плащане; Преглед на професиите и длъжностите, които ползват права за ранно пенсиониране и реформиране на системата за ранно пенсиониране за служителите от отбраната и сигурността, прилагането му само за тези, които работят при условия на повишен риск. С цел намаляване на „сивия” сектор – взимане на мерки за повишаване доверието към пенсионната система, като приносът към осигурителната система да бъде основен критерий при определяне на размера на пенсиите.

От  Гражданско движение „ДНЕС” са на мнение, че реформирането на пенсионната система е наложително и всяко отлагане ще задълбочи още повече проблемите. Но настояват това да става с плавен преход, поетапно и съгласувано с представителите на различните браншове. Всяка шокова промяна би довела до социално недоволство.

 В тази връзка от движението призовават спешно да се пристъпи към необходимите за стабилизиране на социалната системата реформи на основата на консенсуса, с политическа воля и решимост, с проява на разум и далновидност от всички засегнати страни.

Можете да ни намерите и във Фейсбук на :
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

Андрей Николов е новият заместник – областен управител на Габрово

Published

on

Андрей Николов е новият заместник – областен управител на област Габрово, съобщиха от областната администрация.

Той беше представен пред екипа на администрацията от областния управител Кристина Сидорова.

Андрей Николов е назначен със Заповед на служебния министър – председателя от 12 август 2022 г. Той приема поста от Ивелин Стоянов, който благодари на екипа за професионализма и добрия синхрон в съвместната работата. На новия екип той пожела успех.

„Приех тази отговорна длъжност с нужния респект и готовност да продължим добрите практики в управлението“, заяви Андрей Николов и допълни, че начело с областния управител ще направят необходимото за добрата организация за прозрачното провеждане на изборите на 2 октомври.

Андрей Николов е магистър по финанси от Университета за национално и световно стопанство. Работил е в частния сектор в управлението на финансовите и нефинансовите междуфирмени отношения.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

РЗИ – Габрово с проверки по спазването на противоепидемичните мерки

Published

on

Регионалната здравна инспекция в Габрово отново напомня на всички граждани на територията на област Габрово, че със заповед на министъра на здравеопазването за периода от 11 до 18 август са въведени временни противоепидемични мерки на територията на цялата страна.

В изпълнение на заповедта на министъра на здравеопазването, РЗИ – Габрово извършва засилени проверки по спазването на противоепидемичните мерки.

Във фокуса на извършвания контрол попадат: лечебни заведения, аптеки, оптики, специализирани институции за предоставяне на социални услуги и в социални услуги от резидентен тип за деца и възрастни, в транспортни средства на градския транспорт: релсови превозни средства, тролейбуси и автобуси, и прилежащите им спирки и станции на закрито.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Жена пострада при челен сблъсък на пътя Габрово – Трявна

Published

on

Жена пострада при челен удар между кола и пътнически бус. За щастие животът на пострадалата е извън опасност. Тя е била транспортирана и настанена в МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ – Габрово.

Тежката катастрофа е станала снощи, 14 август, около 18.00 часа на пътя Габрово – Трявна, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово.

По данни на полицията пътният инцидент е причинен от 56-годишен водач, който управлявайки „Ситроен С3“, не съобразил скоростта си с пътните условия.

При движение в посока към Трявна, на мокра пътна настилка, той изгубил контрол над автомобила, навлязъл в лентата за насрещно движение и се ударил челно в движещия към Габрово бус „Мерцедес Спринтер“.

В резултат на натъспилото пътнотранспортно произшествие пострадала 67-годишната жена, която се возела в пътническия микробус.

Пострадалата била откарана в габровската болница, където била установена фрактура на дясното колянно капаче, за щастие без опасност за живота.

Пробите за алкохол на водачите са отрицателни. По случая е образувано досъдебно производство.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица