Свържи се с нас

Крими

Белезниците играха за пиян съпруг, вилнял при бившата си жена

Published

on

Мъж бе задържан за нарушаване на заповед за защита от домашно насилие, издадена от Районния съд – Габрово.

Сигналът бил подаден в районното управление на 19 юли от 64-годишна жена, която съобщила, че бившият съпруг е влязъл в имота, където живее.

На място незабавно бил изпратен атопатруленен екип, който установил в двора 58-годишен мъж, който бил във видимо нетрезво състояние.

Мъжът бил задържан и отведен, като срещу него е образувано бързо производство за извършено престъпление по чл.296 ал.1 от Наказателния кодекс.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Крими

Полицията предупреждава: Зачестяват опитите за телефонни измами!

Oпити за телефонни измами! Бъдете бдителни! ОДМВР-Габрово призовава гражданите по никакъв повод да не дават пари на непознати.

Published

on

През изминалия ден – 19 февруари, в севлиевската полиция са постъпили няколко сигнала, касаещи опити за телефонни измами. Реализирана е и една измама, при която възрастна жена е предала пари на непознат мъж.

Сигнал за опит за телефонна измама е получен и през днешния ден. Жители на Севлиево са сигнализирали в районното управление, че непознати лица са се свързали с тях по стационарните им телефони като им съобщили, че техни близки са претърпели пътен инцидент и е необходима определена сума.

От полицията апелират гражданите за повишено внимание и проява на мнителност по отношение на лица, които чрез телефонно обаждане ги въвеждат заблуждение с цел получаване на пари.

Схемите на телефонните измамници са разнообразни.

От полицията отново припомнят:
В никакъв случай не изпълнявайте указания, в които ви искат пари по телефона, независимо кой и по какъв повод отправя искането!
Не предоставяйте лични данни на свои близки по телефона!
Не предприемайте даване на пари на непознати, представящи се за посредници или доверени лица, защото това е сигурен знак за измама!
Ако все пак имате съмнение, че се обажда близък човек, първо да опитайте да се свържете с него чрез свой съсед или познат, по възможност от телефон, различен от този, на който сте получили обаждането.

Предупредете вашите възрастни родители, близки или съседи да бъдат предпазливи и да не се доверяват на обаждания от страна на непознати. При подобни случаи и при възникване на каквито и да е съмнения, сигнализирайте на ЕЕН 112 или потърсете помощ в най-близкото районно управление.

Зареди още

Крими

Задържаният за стрелбата на „Лазурна“ гърмял и в предното стъкло на бус

Published

on

18-годишният габровец, унищожил дясното странично стъкло на автобус, бе уличен в още едно престъпление. Оказало се, че задържаният за деянието е стрелял същия ден, но часове по-рано, по микробус.

Деянието било извършено на 12 февруари, а сигналът бил получен в полицията два дни по-късно.

47-годишен мъж съобщил в районното управление, че на 12 февруари, около 16.00 часа, неизвестно лице унищожило предното панорамно стъкло на “Форд Транзит“, паркиран на ул.“Лазурна“.

На местопроизшествието бил извършен оглед, като в хода на работата било установено, че 18-годишният младеж произвел три изстрела с пневматичен пистолет с метални сачми по автомобила.

Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 216 от Наказателния кодекс.

Работата по случая продължава под надзора на Районна прокуратура – Габрово.

Зареди още

Крими

Задържаха млад габровец за стрелбата по автобус от градския транспорт

Published

on

18-годишен габровец бе задържан за стрелбата по автобус на градския транспорт в Габрово, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

За инцидента, разминал се по чудо без човешки жертви, съобщихме по-рано днес. Стрелецът е бил разкрит от габровската полиция малко след стрелбата.

Младият габровец е произвел изстрел с пневматичен пистолет с метални сачми, докато автобусът минавал в близост до студентските общежития на ул. „Лазурна“.

По случая в РУ Габрово вече образувано бързо производство за извършено престъпление по чл. 216 ал.1 от Наказателния кодекс.

Работата продължава под надзора на Районната прокуратура в Габрово.

Припомняме, че в резултат на стрелбата бе унищожено дясно странично стъкло на автобуса, собственост на Общински пътнически транспорт, изпълняващ редовна линия.

За късмет, намиращият се в превозното средство пътник не е пострадал. 

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица