Свържи се с нас

Крими

Екстрадират в Белгия дряновеца, осъден там за грабеж

Published

on

С решение от 13 юли т.г., тричленен състав на Окръжен съд – Габрово допусна предаването на властите в Кралство на българския гражданин, мъж с инициали С.Е. от Дряново, въз основа на издадена по отношение на същия Европейска заповед за арест.

Заповедта е издадена на 23 юни 2022 г. от Прокуратурата в Брюксел, Кралство Белгия, по повод влязла в сила присъда, с която лицето е осъдено на 4 години лишаване от свобода за извършен грабеж.

Престъплението е осъществено през декември 2019 г., а присъдата е постановена на 8 декември 2021 г. Производството пред белгийския съд е протекло в отсъствие на лицето, но в издадената европейска заповед за арест се съдържат гаранции, че осъдителното решение ще бъде връчено на С.Е. незабавно след предаването и същият ще бъде изрично уведомен за правото му на повторно разглеждане или обжалване с негово участие.

След преценка на всички събрани по настоящото дело доказателства Окръжен съд – Габрово счете, че са налице законовите основания за предаване на С.Е. на белгийските власти.

Лицето остава с мярка за неотклонение „Задържане под стража” до фактическото му предаване на искащата държава. Решението на Окръжен съд – Габрово подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Велико Търново в 5-дневен срок.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Крими

Жена „захлеби“ почти минимална заплата, но не за дълго. Полицията я прибра!

Published

on

В рамките на няколко минути служители на габровската полиция установиха и задържаха жена, извършила кражба на пари.

Действията по разследването започнали снощи, малко преди 18.30 часа. Чрез спешния телефон 112 бил подаден сигнал, че неизвестно лице проникнало в незаключен апартамент в Габрово, откъдето извършило кражба на 850 лв.

В резултат на предприетите незабавни оперативно-издирвателни мероприятия в 18.40 часа полицаи арестували 26-годишната крадла.

По случая е образувано досъдебно производство.

Зареди още

Крими

Полицията в Габрово арестува двама заради марихуана

Published

on

Двама млади бяха задържани заради наркотици при специализирана полицейска операция, проведена в Габрово.

На ул.“Александър Керков“ автопатрулен екип спрял за проверка 27-годишен криминално проявен мъж, с когото бил и 17-годишен младеж.

При извършените процесуално-следствени действия било установено, че двамата придобили и държат в себе си суха зелена листна маса, реагирала при полевия наркотест на марихуана.

Образувани са досъдебни производства за извършени престъпления по чл.354а ал.3 от Наказателния кодекс.

Зареди още

Крими

Полицията изяснява обстоятелствата около конфликт в Габрово

Published

on

Областната дирекция на МВР в Габрово изяснява обстоятелствата около конфликтна ситуация, възникнала в късния следобед на 9 юни в центъра на Габрово, в района на ул.“Генерал Радецки“.

На място са били насочени автопатрулни екипи, които установяват лицата, участващи в конфликта. Активните действия по случая продължават.

Уведомена е Районната прокуратура в Габрово. След окомплектоване, материалите ще бъдат изпратени по компетентност в прокуратурата.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица