Свържи се с нас

Новини

Първан Димитров: Габровци сме достойни хора и заслужаваме достоен живот!

Published

on

БСП залага на справедлива, прозрачна и работеща социална политика, която да подпомогне всички български граждани.

Първан Димитров е на 42 години. Завършил специалност „Комуникационни техники и технологии“ в Технически университет – Габрово. Търговски директор на „Леомет“ ЕООД. Кандидат за народен представител от Коалиция „БСП за България“ с номер 33 в интегралната бюлетина, преференция 102.

– Вие сте и общински съветник, мандат 2015 – 2019 година, имате опит в местната власт, разбирате връзката между националните и местните политики и затова Ви питам ще повлияят ли мерките от програмата на БСП директно върху доходите на хората тук и сега?
– Отговорът ми е – категорично да. БСП залага на справедлива, прозрачна и работеща социална политика, която да подпомогне всички български граждани.

Предлаганите от БСП социални мерки са особено важни и необходими в днешната криза. Ако се изпълнят заложените в програмата на левицата приоритети за значителна еднократна помощ за второ и трето дете, безплатни лекарства за децата до 14 години, това ще допринесе не само за облекчаване на семейните бюджети в кризата, но и в по-дългосрочен план за увеличаване на възможностите за отглеждане на второ и трето дете.

Ако се въведе и нулев данък върху доходите от работа до навършване на 26 години, младите хора ще могат да увеличат доходите си, ще се намали разликата между възрастните с по-голям стаж и включващите се на пазара на труда завършващи млади професионалисти.

Намаляването на ДДС върху основни жизненоважни продукти и цените на ток, газ и парно за крайните потребители също е основен фактор за поемане на глътка въздух в условията на повишаващи се цени и инфлация.

– Работите и в частния бизнес, какво може да се направи за бизнеса в този момент?
– Ясно е, че малкият и средният бизнес трябва да бъдат подкрепени. Държавата да си върши бързо работата за изплащане на средствата към фирмите във връзка с пандемията, да няма забавяне на плащанията, което се случва сега. Необходим е постоянен диалог и между местната власт и бизнесите, защото открояването на проблемите ще доведе и до идеи за тяхното решаване.

Местната общност е изключително важна за намиране на решения и подкрепа на бизнесите чрез образователни и социални политики. Ако една община разшири влиянието си за развитие на талантите на даровитите деца, ако има ясна визия за развитие на образование, отговарящо на нуждите на бизнеса в региона, няма да закъснеят и конкретните резултати. Габровци сме достойни хора и заслужаваме достоен живот.

– Трети по ред избори за Народно събрание, натрупана умора и в хората и в партиите. Какво очаквате да се случи на 14 ноември?
– Нашият екип от кандидати за 47-я парламент работи за постигане на максимален резултат. Колкото по-категоричен е вотът на избирателите, толкова по-лесно ще е съставянето на редовно правителство. Ако успеем, ще можем да реализираме програмата си, и то бързо, за да минимизираме последиците от кризата. Не е случаен слоганът на „Първите 100 дни на управлението“ на БСП – „Разумните решения“. Разумът, последователността, спокойствието и решителността, показани от БСП в последните парламенти ще бъдат още по-необходими и в бъдеще.

*Публикуваният материал е предоставен от пресцентъра на БСП във връзка с изборите за 47 Народно събрание, съгласно сключен договор за рекламно – информационно обслужване. БСП е под номер 33 в бюлетината. Купуването и продаването на гласове е престъпление.*

Новини

Над 20 часа продължава снеговалежът над Габрово

Published

on

Близо 20 часа продължава снеговалежът на територията на Габрово. Снежната покривка в града е 15-17 см. по високите части на общината минава 30 см.

На Шипка вали слаб сняг, температурата на върха е – 10 градуса, настилката се обработва периодично, проходимо е при зимни условия.

Главните пътища от Републиканската пътна мрежа също се почистват и обработват, включително и към курортен комплекс Узана. Температурата в града е минус 6 градуса, приоритетно се почистват маршрутите на обществения транспорт, подходи към лечебни заведения, училища, детски градини и ясли.

Пътищата към населените места в общината също се почистват и обработват. Градските и извънградските линии на Общински пътнически транспорт се изпълняват, част от тях с известно закъснение. Няма населени места с нарушено електроподаване.

На дежурните телефони на Община Габрово няма получени тревожни сигнали. Въпреки че за област Габрово няма обявено предупреждение от НИМХ, температурите до утре сутрин ще бъдат около минус 8-10 градуса, на места и по-ниски.

Община Габрово призовава гражданите да бъдат изключително внимателни при придвижването си, както пеша, така и с автомобил.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Какво трябва да знаем, ако детето ни е под карантина?

На вниманието на родителите, чиито деца са под карантина.

Published

on

Родителите на деца, върнати от детско заведение (детска градина или ясла), вкл. и заради карантина, имат право на болничен лист. Това е посочено в Кодекса за социално осигуряване.

Родителите на ученици до 14 години, които не посещават училище поради въведените противоепидемични ограничения, имат право на месечна целева помощ, в случай че са принудени да излязат в неплатен отпуск, тъй като не могат да работят дистанционно, нямат възможност да ползват платен отпуск и не са в болнични.

За семейства с едно дете размерът на помощта е равен на минималната работна заплата – 650 лв. За семейства с две и повече деца помощта е 150% от размера на месечната минимална работна заплата или 975 лв.

Помощта се отпуска на семейства, в които средният доход на човек е по-нисък или равен на 150% от минималната заплата или 975 лв. Това означава, че за да има право на такава подкрепа от държавата, семейство с едно дете трябва да има общ доход до 2925 лв., а с две деца – до 3900 лв.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Почти 1 000 заразени с КОВИД – 19 през миналата седмица, 22 са починалите

Published

on

Двадесет и двама души са загубили битката за живота си, а деветстотин шестдесет и четири са новите потвърдени случаи на КОВИД – 19 през миналата седмица на територията на област Габрово.

Данните, обхващащи периода от 17 до 23 януари, включително, стават ясни от информация на Регионалната здравна инспекция в Габрово относно разпространението на вирусната инфекция.

През миналата седмица общо 129 пациенти са били хоспитализирани в лечебни заведения за болнична помощ, а останалите 835 провеждат домашно лечение.

По отношение на разпределението по новите 964 заразени с КОВИД – 19 в четирите общини на област Габрово, от информация на РЗИ става ясно още, че най-много са положителните проби в Габрово, общо 667.

Сто деветдесет и четири са тези в Севлиево, петдесет и две в Трявна, и петдесет и една в Дряново, са отчетените резултати през миналата седмица.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица