Свържи се с нас

Икономика

22 посетители бяха консултирани в Трявна по въпросите за еврофинансиране

Published

on

22-ма посетители, днес, бяха консултирани относно възможностите за еврофинансиране в информационната приемна, която бе изнесена в парка пред Районен съд – Трявна. Тази година Областният информационен център в Габрово провежда кампанията съвместно с териториалния областен офис на Националната служба за съвети в земеделието в Габрово (ТОО – Габрово на НССЗ).

“Чрез такива изнесени приемни, успяваме да достигнем със сигурност до повече хора. Съвместно с представителите на Националната служба за съвети в земеделието, успяхме да се запознаем с още земеделски производители от тревненския регион и да ги информираме по проекти, които не са тясно свързани с тяхната дейност”, коментира Пенчо Койчев, експерт “Комуникация, информация и логистика” към Областен информационен център – Габрово.

На всички посетители бяха разяснени подробности около процедурата, която е насочена към неправителствените организации, а именно “Повишаване на гражданското участие в процесите на изпълнение и мониторинг на политики и законодателство” по Оперативна програма „Добро управление“ 2014-2020 г.

Основните цели тук, са изграждане на устойчиво партньорско управление с гражданите и бизнеса, както и открито и отговорно управление. Крайният срок за подаване на проектните предложение е до 17.00 ч. на 17.01.2022 год.

Максималният размер на безвъзмездната финансова помощ за отделните проекти е 60 000 лв., като по тази процедура не се изисква съфинансиране от страна на кандидата. От териториалния областен офис на Националната служба за съвети в земеделието в Габрово консултираха земеделските производители относно кандидатстването по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2014 – 2020 год.

Не липсваха и млади фермери, пред които се откри възможността за еврофинансиране по подмярка 6.1 “Стартова помощ за млади земеделски стопани”. А именно: кандидатстване с проекти, подадени от кандидати, които имат завършено средно или висше образование в областта на селското стопанство; проекти, осигуряващи устойчиво развитие на земеделското стопанство; проекти за дейности, които се изпълняват в чувствителни сектори; проекти свързани с производството на биологично сертифицирани селскостопански продукти; проекти, които допринасят за устойчиво и цифрово икономическо възстановяване и проекти, създаващи устойчива заетост.

Очакваният прием е през ноември 2021 год., а общият размер на финансовата помощ за един кандидат е не повече от 25 000 евро. Разяснена беше и подмярка 6.3 – „Стартова помощ за развитието на малки стопанства“.

Изнесената приемна посетиха и експертите от Стопанската дирекция по устойчиво развитие към Община Трявна, които също получиха информационни материали от Областният информационен център-Габрово и териториалният областен център на Националната служба за съвети в земеделието в Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Икономика

Станете част от екипа на „Косач Трепач

Published

on

Специализираната габровска фирма „Косач Трепач“, водеща в професионалното озеленяване и поддръжка на дворове, градини, терени и зелени площи, търси служители, които да се присъединят към нашия екип.

Предлагаме следните предимства и възможности на нашите работници:

  • Трудов договор и осигуровки.
  • Мотивиращо възнаграждение през обучителния период за въвеждане в работния процес.
  • Стартова заплата, в размер на над средната за региона, с възможност за допълнително увеличение
  • Работен ден, с продължителност 8 часа, от понеделник до петък, с 2 почивни дни – събота и неделя.
  • Допълнително финансово стимулиране за положен извънреден труд
  • Най-висок клас работно облекло
  • Възможност за кариерно развитие и обучение
  • Работа в млад и динамичен колектив

Допустими са и кандидати без опит, но с голямо желание за работа и развитие. Предимство имат кандидати, притежаващи предишен опит в сферата.

За допълнителна информация и насрочване на интервю, моля, свържете се с нас на телефон: +359 899 140 254.

Присъединете се към екипа на „Косач Трепач“ и бъдете част от успеха ни в създаването на красива и здрава зелена среда!

Зареди още

Икономика

„Теспом“ АД търси стругар

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Икономика

Фирма „Теспом“ търси работник

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица