Свържи се с нас

Икономика

МРРБ отпусна още средства за ВиК, пътища и улици в област Габрово

Published

on

Всички общини в област Габрово получават средства за поне един проект, свързан с ВиК, пътища или улици. Това става ясно, след като Министерството на регионалното развитие и благоустройството оповести списъка с одобрените за целево финансиране инвестиционни проекти.

Чрез преструктуриране на бюджета на ведомството за 2022 г., са осигурени 418 млн. лв. Финансиранe получават 297 проекта, сред които 7 са от област Габрово.

В нашия регион финансиране общо за 14 166 433,24 лева, уточниха от Областен информационен център – Габрово.

Община Габрово получава средства за реконструкция на водопровод и канализация по ул. „Златна нива“ и ул. „Зелена ливада“, на стойност 289 167 лева, и за реконструкция на водопроводната мрежа на ул. „Никола Войновски“ от от 3067до от 3047 и ул. „Малина“ от 3058 до 3053, кв. Борово – Велчевци, на стойност 356 000 лв.

Община Дряново ще извърши изграждане и реконструкция на водопроводни мрежи на обект „Водоснабдяване на с. Чуково“ за 413 562 лв, както и реконструкция на висока зона на ВВМ в с. Гостилица, на стойност 1 573 275 лв.

Със средствата Община Севлиево ще реконструира довеждащ водопровод до ПСПВ „Стоките“ и Източен водопроводен клон за питейна вода за 5 859 167 лв, като ще бъде направена реконструкция на улични водопроводи в централната част на Севлиево за 1 295 670,83 лв.

Община Трявна ще извърши рехабилитация и/или реконструкция на участък с дължина 5,500 км от общински път GAB2117 – в размер на 5 379 591,41 лв.

Пълният списък на всички общински проекти можете да видите тук. Финалният списък с проекти е съставен от експертите в МРРБ, съвместно с Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ). Класираните обекти са от всички подадени искания от кметовете в МРРБ от февруари насам и в Министерство на финансите в последните дни. Спазени са критериите проектите да обхванат максимален брой общини и население и да имат годна проектна и техническа документация, включително валидно разрешение за строеж, се казва в официалното съобщение на МРРБ. Отпаднало е изискването за избран изпълнител след процедури по Закона за обществените поръчки. Общата стойност на всички проекти в списъка е над 827 млн. лв. През тази година общините ще получат 50% от необходимото финансиране за всеки обект. Това условие бе договорено на среща между ръководствата на МРРБ и НСОРБ, т.к. за някои проекти няма да има физическо време да бъдат завършени до края на 2022 г., тъй като местните администрации тепърва ще провеждат процедури по ЗОП. В списъка са включени само обекти, които по Закона за публичните финанси могат да бъдат финансирани от бюджета на МРРБ.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Икономика

Заключителна конференция: Въглеродна неутралност и повишена енергийна производителност на МСП

Published

on

ПОКАНА

Габровската търговско-промишлена палата кани представители на малки и средни предприятия, на общините и институциите от областта, представителите на медиите на заключителна конференция по проект: „Въглеродна неутралност и повишена енергийна производителност на МСП в Габрово и Габровска област“.

Проектът се изпълнява в партньорство с норвежката фирма Prios Kompetanse AS и се финансира от Норвежкия финансов механизъм 2014-2021, в рамките на програма “ Развитие на бизнеса, иновации и МСП в България“.

Участниците ще имат възможност да се запознаят с извършените дейности по проекта, както и с добри практики от България (Клинтех България и Община Габрово) и Норвегия. Експерти от Техническия университет в Габрово ще насочат вниманието ни към мерките, които биха могли да се приложат за повишаване на енергийната ефективност и какъв ефект би могъл да се очаква.

Конференцията ще се проведе в хибриден формат на 29 април 2029 г. от 13.30 часа в Конферентната зала на Библиотеката на Техническия университет Габрово – гр. Габрово, ул. „Хаджи Димитър“ 4 (Ректорат). След края на конференцията дискусиите ще продължат на чаша вино.

Моля, заявете участие на място на мейл: office@chamber-gabrovo.com.
Линк за включване в събитието: Join Zoom Meeting https://us06web.zoom.us/j/8322874812?pwd=ZHhDd0M2ZVczYjgwQ2NDS2YxKzFrUT09 Meeting ID: 832 287 4812
Passcode: 123

Приложение: Предварителна програма
За допълнителна информация: тел. 066 80 31 42, e-mail: office@chamber-gabrovo.com Галина Михнева, Ганка Бакалова

Зареди още

Икономика

Фирма „Теспом“ търси стругар

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Икономика

„Теспом“ АД предлага работа на стругар

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица