Свържи се с нас

Новини

Мерки в Трявна заради усложнената епидемична обстановка в областта

Published

on

Заседание на Общинския оперативен щаб в Трявна се проведе във връзка с увеличения брой на заболели от КОВИД-19 в областта и предстоящата заповед за допълнителни временни противоепидемични мерки на територията на област Габрово, която в момента е първа по заболеваемост в страната.

Заповедта се очаква да влезе в сила от 4 октомври (понеделник) до 17 октомври, включително, след официално потвърждение от главния държавен здравен инспектор – доц. д-р Ангел Кунчев. По време на заседанието, Общинският оперативен щаб реши да преустанови със заповед на кмета на Община Трявна – г-жа Силвия Кръстева, за две седмици, провеждането на открития пазар за битови стоки до НГПИ “Тревненска школа”, съответно на 4 октомври и 11 октомври.

Своята дейност на открито ще извършва само кооперативният пазар до Етнографския комплекс в Трявна, но при строго спазване на въведените временни противоепидемични мерки.

Със съдействието на Районно управление – Трявна, ще бъде създадена необходимата организация за осигуряване на безопасно провеждане на кооперативния пазар и избягване струпването на големи групи от хора. Търговската дейност ще се осъществява с еднопосочно движение, с поставени табели за вход и изход, както и осигурено полицейско присъствие.

Униформени служители заедно със служители на Община Трявна ще насочват на входа и изхода гражданите, както и ще следят за спазването на физическа дистанция от 1.5 м. и носенето на предпазни маски за лице.

Кметът на Община Трявна и председател на Общинския оперативен щаб Силвия Кръстева изиска и актуална информация за заболелите в момента в МБАЛ “Д-р Теодоси Витанов” – гр. Трявна и Спешното отделение.

Ситуацията в болницата на този етап е под контрол, сподели управителят на лечебното заведение д-р Татяна Станчева, но подчерта, че както в страната, така и при тях се усеща изключително много липсата на медицински персонал и това затруднява работата на специалистите.

Към момента, под контрол е и работата в Спешното отделение на болницата, коментира началникът на ЦСМП – филиал Трявна – д-р Светла Модева. Все още остава нисък процентът на ваксинация.

Предвидените временни противоепидемични мерки на територията на област Габрово бяха гласувани, по-рано днес, на заседание на Областния кризисен щаб в Габрово. Очаква се да бъдат преустановени за две седмици всички масови събирания от частен характер като сватби, кръщенета; организирани екскурзии; групови посещения в музеи и галерии; провеждането на музикални концерти, фестивали, събори; затварят се всички фитнес зали, спортни и плувни комплекси.

При намален капацитет от 50% на 30% продължават своята дейност кина, театри, културни обекти. Спортните събития от професионален характер ще се провеждат без публика. Предлага се учениците да преминат на ротационен принцип на обучение – първата седмица, от 4 октомври до 10 октомври, присъствено ще се обучават учениците от 1 до 4 клас, 7, 8 и 12, а всички останали преминават в електронна форма на обучение.

Втората седмица обучаващите се онлайн преминават присъствено и обратно. Всички други обекти продължават своята дейност, според сегашните въведени противоепидемични мерки в страната от Министерството на здравеопазването.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Новини

Консултации със специалисти в МБАЛ „Св. Иван Рилски” през декември

Published

on

Д-р Мария Георгиева – специалист-хематолог, ще консултира на 3 декември 2022 г.
Час за консултация с д-р Георгиева могат да си запишат всички пациенти, които са: с нисък или висок хемоглобин, ниски или високи левкоцити, ниски или високи тромбоцити, които опипват необясними формации по тялото си или имат известна кръвна болест и се нуждаят от проследяване и активно наблюдение, или са насочени за консултация от личния лекар.

На 11 декември са консултациите с д-р Илия Фидошев – специалист в областта на общата и онкологична хирургия. Д-р Фидошев извършва профилактика за: рак на гърдата, рак на горен и долен гастроинтестинален тракт, хемороидална болест, проктология /фисури и фистули/; както и лечение на трудно зарастващи рани. Работи конвенционални и мини инвазивни /безкръвни/ хирургични операции при: жлъчно-чернодробни болести, слабинни хернии, пъпни хернии, апендицит и дебелочревни тумори.

Д-р Диляна Атанасова – акушер-гинеколог, ще консултира пациенти на 17 декември 2022 г. Д- р Атанасова, д.м., е специалист с дългогодишна професионална практика в СБАЛАГ Майчин дом“ и в “МАРКОВС”, София. Учредител и член на Българската Асоциация по Ултразвук в Акушерството и Гинекологията, член е и на Международната асоциация по ултразвук в акушерството и гинекологията. Автор на над 70 научни труда в български и чуждестранни научни издания, с участие в повече от 80 конгреса, конференции, симпозиуми, семинари.

Д-р Владимир Лазаров – специалист УНГ болести, ще преглежда пациенти на 21 декември 2022 г. Д-р Лазаров извършва консултативно-диагностични прегледи и лечение на заболявания в ушите, носа и гърлото при деца и възрастни: затруднено носно дишане, синузит, гласови разстройства, хъркане, възпаления на външното и средното ухо, фарингит, аденоидни вегетации при малки деца. Извършва слухопротезиране с дигитални слухови апарати, както и изследвания като аудиометрия и тимпанометрия.

Консултациите с външни специалисти са срещу заплащане и се осъществяват след предварително записване на тел. 066/99 00 90. Подробна информация за дейностите, услугите и условията, които предлага МБАЛ „Свети Иван Рилски“ – Габрово”, може да намерите на адрес: www.mbal-ivanrilski.com.

Зареди още

Новини

Премахват опасна саморазрушаваща се сграда в центъра на Габрово

Published

on

*Използваната визуализация е на Google Street View.

Опасна саморазрушаващата се сграда на ул.“Еким Цанков“, в центъра на Габрово, ще бъде премахната, съобщиха от местната общинска администрация. Във връзка с предстоящото ѝ събаряне в района на Централния пазар в областния град, с цел предпазване от инциденти, изпълнителят на обекта е монтирал предпазна ограда пред блок Чайка.

В петък, 2 декември, по ул. „Еким Цанков“, съвместно с Областната дирекция на МВР – Габрово, предстои въвеждане на временна организация на движението. Тя ще обхване улиците, съседни на ул. „Еким Цанков“ /ул. „Опълченска“, ул. „Цар Калоян“, ул. „Н. Палаузов“/, по които ще бъдат поставени знаците за организация на движението.

В понеделник, 5 декември, докато траят строителните дейности по събарянето на сградата, ул. „Еким Цанков“ ще бъде затворена за движение в участъка от ул. „Даскал Цвятко“ до ул. „Козлодуй“.

Община Габрово се извинява за причиненото неудобство и призовава водачите на ППС и пешеходците да проявят разбиране и търпение, докато трае събарянето на сградата и да спазват въведените в района ограничения на движението.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Този петък пиано бар „Face 2 Face“ отваря врати!

Published

on

Този петък, 2 декември, пиано бар „Face 2 Face„, гр. Габрово, ул.“Брянска“ 54, отваря врати! Специални гости на откриването ще бъдат „Камино бенд“ и Dj Aleks M.

Всички посетители ги очаква атрактивна програма, „welcome drink“, комплименти и изненади от заведението!

Най-новото бижу от нощния живот на Габрово е приятно местенце за прекарване на вашата незабравима вечер с приятели, личен празник или фирмено тържество. 

„Face 2 Face“ ще предлага музика на живо, участия на музиканти и гостувания на звезди от българската поп музиката. Ще бъдат организирани караоке партита и тематични вечери.

В пиано бара ще бъдат предлагани богат асортимент на алкохолни напитки, коктейли и най-различни промоции. „Face 2 Face“ е просторен, идеално съобразен с крайната цел на заведението, а именно купон.

Заведението работи сряда, четвъртък, петък и събота. През седмицата пиано барът започва работа от 20.00 часа, а в петък и събота от 22.00 часа. 

През съботния ден купонът продължава със специалното участие на Алфредо Торес и DJ Teddy Georgo.

Направите вашата резервация на телефон: +359 892 022 022.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица