Свържи се с нас

Новини

От 21 юли в Габрово въвеждат временни КОВИД-19 мерки

Published

on

От утре – 21 юли, на територията на област Габрово се въвеждат временни противоепидемични мерки, свързани с разпространението на КОВИД-19. Това регламентира заповед на директора на Регионалната здравна инспекция в Габрово д-р Николай Пенчоков.

Целта е да се ограничи разпространението на вирусната инфекция сред местното население. Мерките ще бъдат в сила до 21 август.

Носенето на защитна маска за лице става задължителна в лечебните заведения за болнична и извънболнична помощ, в Центъра за спешна медицинска помощ, специализираните институции за предоставяне на социални услуги, аптеки, оптики и дрогерии.

Въвежда се още спазване на физическа дистанция и дистанционна работа там, където е възможно това. Собствениците на обекти с обществено предназначение следва да организират работата си по начин, осигуряващ дистанция минимум от 1,5 метра.

В заповедта е посочено още, че социалните заведения, както и в детските градини и ясли трябва да има засилен контрол за хора със симптоми на КОВИД-19, както и за други остри заразни болести.

Пълният текст на Заповедта можете да изтеглите оттук.

Къде в област Габрово се поставят ваксини против коронавирус можете да научите оттук.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Любопитно

Делфинариумът във Варна прави безплатни представления за децата през ваканцията

Published

on

„Делфинариум Варна“ организира безплатни представления за децата – „Ваканция с делфините“. Те ще се състоят в периода 30 – 31 март, от 12.00 и от 15.00 часа, когато започва априлската ваканция.

Това са два дни с по две представления, които ще бъдат обогатени с анимационна програма на Бате Сашо Капитана с много игри и награди за публиката. Децата ще влизат безплатно, а цената на билет за възрастни е 15 лв. на човек.

Заповядайте да участвате в шоутата. Ще се пее, танцува, играе волейбол и футбол, и ще се въртият обръчи заедно с делфините. Можете да закупите своя онлайн билет тук: https://dolphinariumvarna.bg или на касата в деня на представлението.

Зареди още

Новини

Световно злато за Александър Савеков и Преслава Драганова

Published

on

Двамата възпитаници на габровския клуб по спортни танци „Ритмика“ и техните горди треньори – семейство Жекови, станаха първите българи световни шампиони по учебна програма в стандартните танци, съобщи електронното спортно издание sport-gabrovo.com.

Титла беше спечелена на шампионата проведен в град Пиеве Ди Ченто, Болония, Италия. Александър е на 15 години, а Преслава е на 14. Танцуват от 6-годишни, а заедно като танцова двойка са от 2016-та, вече 8 години. През този период имат зад гърба си редица постижения и над 100 състезания в България и чужбина.

Първият им медал като двойка е от 2017-та, когато Александър е на 9 години, а Преслава на 8. Те са десетобойци и това е най- трудният избор в този спорт, но се справят чудесно.

Състезават се в два стила: Латиноамерикански танци – самба, ча-ча-ча, румба, пасо добле и джайв; Стандартни танци- английски валс, танго, виенски валс , слоу фокстрот и куик степ.

Имат множество завоювани отличия за града и страната ни, в т.ч. и в накой от най-големите и престижни състезания в Италия, Румъния, Гърция.

На Световното първенство в Шладминг (Австрия) през миналата година отбелязаха исторически успех за страната ни, като заеха престижното шесто място в категорията до 16 години. От тази година Александър Преслава Драганова са част от националния отбор по спортни танци на България.

Зареди още

Новини

„Приятели на армията“ от ПТГ – Габрово преминаха практическо занятие

Published

on

Учениците от Клуб „Приятели на армията“ към Професионална техническа гимназия „Д-р Никола Василиади“ – Габрово, които са и част от XIV ученически гвардейски отряд, проведоха практическо занятие.

Любезен домакин на заниманието бе 61-ва Стрямска бригада в Казанлък. Там младите гвардейци упражниха своята стрелба в часовете по огнева подготовка.

Боравенето с оръжие е изключителна отговорност, а спомените досега за реални бойни средства остават незаменими.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица