Свържи се с нас

Новини

От 21 юли в Габрово въвеждат временни КОВИД-19 мерки

Published

on

От утре – 21 юли, на територията на област Габрово се въвеждат временни противоепидемични мерки, свързани с разпространението на КОВИД-19. Това регламентира заповед на директора на Регионалната здравна инспекция в Габрово д-р Николай Пенчоков.

Целта е да се ограничи разпространението на вирусната инфекция сред местното население. Мерките ще бъдат в сила до 21 август.

Носенето на защитна маска за лице става задължителна в лечебните заведения за болнична и извънболнична помощ, в Центъра за спешна медицинска помощ, специализираните институции за предоставяне на социални услуги, аптеки, оптики и дрогерии.

Въвежда се още спазване на физическа дистанция и дистанционна работа там, където е възможно това. Собствениците на обекти с обществено предназначение следва да организират работата си по начин, осигуряващ дистанция минимум от 1,5 метра.

В заповедта е посочено още, че социалните заведения, както и в детските градини и ясли трябва да има засилен контрол за хора със симптоми на КОВИД-19, както и за други остри заразни болести.

Пълният текст на Заповедта можете да изтеглите оттук.

Къде в област Габрово се поставят ваксини против коронавирус можете да научите оттук.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Новини

Градско състезание по плуване на Габрово

Published

on

Идната събота, 1 април, ще се проведе Градско състезание по плуване на Габрово. Домакин на надпреварата ще бъде ПМГ „Акад. Иван Гюзелев“. Първият старт ще бъде даден в 09.00 часа

Състезанието се организира и финансира от СКППС „Синкевица“ – Габрово и ПМГ “ Акад. Иван Гюзелев“ – Габрово.

Входът за публика и състезатели ще бъде безплатен. Достъпът до плувното съоръжение ще става с ползването на калцуни, осигурени от организаторите, а състезателите ще спазват изискванията на ПВР.

В състезателната програма са предвидени четири възрастови групи, в две дисциплини. Състезателите от възрастова група А „Златна рибка“ (род. 2015 – 2016 г) и група В „Весел делфин“ (род. 2013 – 2014 г) ще се състезават в дисциплината 25 м свободен стил.

Останалите участници ще стартират в дисциплината 50 м св. стил: група С “ Деца“ (род. 2011-2012 г), група D „Юноши и девойки младша възраст“ (род. 2009 – 2010 г), група Е (род. 2008 и преди това).

Всички участници в Градското състезание ще получат грамота, а първите 3-ма от всяка възрастова група и пол медали!

Във връзка с организацията на състезанието записването за участие ще стане до 30 мар, четвъртък, включително, на басейна на ПМГ „Акад. Иван Гюзелев“ – Габрово. На входа на басейна ще бъде оставена папка с обозначени за възрастова група и пол места. Вписват се: име, фамилия и година на раждане! Пример: Мартина Ковачева род. 2015 год.

В деня на състезанието ще бъдат записвани и допускани до участие само инцидентни случаи!

През месец май ще се проведе още 1 градско състезание по плуване, което ще бъде обявено до 20 април.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Спечелете от стария си автомобил, бус или камион

Published

on

„ВАИКАР“ изкупува всякакви превозни средства от леки автомобили, микробуси и камиони.

Габровската фирма приоритетно купува всички микробуси и малки камиони от марката „ИВЕКО“ от цялата страна, произведени 1990 г. Превозните средства могат да бъдат стари, ударени, бракувани, повредени, с неотстранима техническа неизправност или спрени от движение.

Не се колебайте, а позвънете веднага на телефон: +359 999 009 008 и вземете добра оферта за старото си и непотребно превозно средство.

Освен това „ВАИКАР“ купува:

  • Всякакви коли: нови и по-стари, за скрап и авточасти
  • За възстановяване всякакви стари западни и японски автомобили, произведени преди 1990 година

Фирмата разполага с:

  • Специализирани автомобили за репатриране на аварирали превозни средства до 10 тона
  • Денонощна пътна помощ до всяка една точка на страната
  • Собствен транспорт
  • Коли под наем
  • Собствен сервиз

Компанията предлага цялостни адекватни решения, свързани с транспорта и превозните средства. Не се колебайте, а влезте веднага в контакт с „ВАИКАР“ на телефон: +359 999 009 008.

„ВАИКАР“ е Вашият коректен и надежден партньор, който ще се отзове веднага, предлагайки ви качествено обслужване и ще ви помогне, ако сте изпаднали в трудна ситуация на пътя.

Зареди още

Новини

СЦДП – Габрово дари 10 000 фиданки на Тараклийския район

Published

on

Северноцентрално горско стопанство Габрово дари 10 000 фиданки на Тараклийския район. Споразумението за дарение бе подписано на 22 март в Габрово от председателя на район Тараклия Иван Паслар и областния управител на Габрово Кристина Сидорова.

Посадъчният материал е черен бор, предоставен от Северноцентрално горско стопанство Габрово.

Видът е избран, защото вирее на 400-500 метра надморска височина, което го прави подходящ за залесяване в район като Тараклия.

Фиданките бяха натоварени и отпътуваха за Молдова.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица