Свържи се с нас

Икономика

Какво се случва, когато плащаме вноските по кредита си редовно?

Published

on

За съжаление много хора изпитват сериозни затруднения, когато трябва да върнат дължимата сума по кредита си и това определено води до неприятни и за двете страни последици.

Когато отворите кредитна карта или изтеглите кредит, едно от най-важните неща, които се съгласявате да правите, е да извършите необходимото месечно минимално плащане до крайната датата. Спазването на това споразумение е важно, ако искате да избегнете санкции като: закъсняла такса, потенциално увеличение на наказателната ставка, недостатък на кредитния Ви отчет и загуба на доброто си положение с банката или кредиторската компания, от която сте финансирани.

Кога плащането на кредитната Ви карта се води закъсняло?
Плащането на кредитната Ви карта се извършва винаги до една и съща дата и час всеки месец. В повечето случаи до 17:00 ч. на дължимата дата, освен ако издателят тази карта/кредитът Ви няма определен по-късен час.

Например, някои кредитори могат да Ви позволят да извършите онлайн или телефонно плащане чак в полунощ на уречената дата. Трябва да се консултирате с Вашия кредитор, за да разберете точното време на прекъсване на плащането.

Ако плащането Ви бъде получено дори само минута след времето на прекъсване на датата на падежа, то се счита за закъсняло.

Защо е добре да плащате вноските си навреме?
От време на време може да се изкушите да отложите плащането на месечната си кредитна вноска с няколко дни, особено когато не разполагате с достатъчно пари и имате куп други дължими сметки. Понякога дори познанието, че последствията могат да бъдат тежки, е достатъчен тласък, за да извършите плащането на месечната си вноска по кредита навреме. Можете да рационализирате закъсняла такса, дори да се научите да живеете с нейното увеличение. Но оставете тези мисли настрана и вместо това помислете за ползите от плащането на вноските си навреме.

Вероятно вече знаете колко е важно да извършвате плащанията по кредитната си карта до последната дата всеки месец. Това е така, защото закъснелите плащания могат да навредят на кредитния Ви рейтинг повече от всеки друг фактор. Ето и някои от предимствата, когато плащате месечните си кредитни вноски навреме:

  • Насладете се на по-нисък лихвен процент

По-късните плащания могат да Ви струват ниския лихвен процент. Кредиторите имат право да увеличат лихвения процент, ако закъснявате с повече от 60 дни при плащането на месечната вноска. Наказателният лихвен процент на някои кредитни карти може да достигне изумителните 30%.

Кредиторите имат право да повишат лихвения процент по Вашия кредит, който имате с тях, дори ако винаги сте били в крак с тези плащания. Избягвайки просрочията си давате шанс да договорите по-ниска лихва или да се възползвате от различни отстъпки като програмата „Лоялни клиенти“ на Cash Credit.

  • Избягвайте по-късните плащания

Можете да бъдете таксувани с лихвена такса само минути след плащането на закъснялата месечната вноска. Избягвайте скъпите лихвени такси, като изпращате плащането си навреме. Първият път, когато закъснявате с вноската, лихвената такса ще бъде по-ниска. Ако закъснеете отново в рамките на шест месеца, закъснялото плащане може да е поскъпнало. Когато изпълнявате договореното с кредитора в срок, си гарантирате и това предимство.

  • Подобряване на кредитния рейтинг

Тридесет и пет процента (35%) от кредитния Ви рейтинг се основава на това дали плащанията Ви с кредитни карти се извършват навреме. Вашият кредитен рейтинг се подобрява най-много, ако постоянно извършвате плащанията по месечните си вноски (и всички останали плащания) навреме.

  • Вземете по-ниски застрахователни цени

Застрахователните компании все повече използват кредитната оценка, за да определят застрахователните вноски. Когато закъснелите плащания понижат кредитния Ви рейтинг, вашите застрахователни вноски могат да се увеличат, когато дойде време за подновяване на застраховката. Изплащането на вноската навреме Ви помага да получите най-ниската застрахователна такса, а това, от своя страна, Ви спестява пари.

  • Дръжте месечните си плащания ниски

Когато плащането по кредита Ви е закъсняло, следващото минимално плащане ще бъде двойно повече, отколкото би било, ако не пропускате вноска. Това е така, защото следващото Ви плащане с кредитна карта ще включва две минимални плащания и лихвена такса. Ако имате проблеми с погасяването на кредитната си вноска, отлагането й няма да Ви улесни. Вместо това се случва обратното и става все по-трудно да наваксате.

  • Поддържайте кредита си в добро състояние

Плащайте вноските си навреме и по-рано, ако е възможно. Противно на това, можете да навредите на кредитния си рейтинг. Но ако сте успели и сте заделили пари настрани, изплащането на дълга често е най-добрият избор. В допълнение към психологическите ползи от освобождаването от заема, се радвате на измерими финансови ползи. Обикновено спестявате пари, когато елиминирате задълженията си рано, но може да имате основателни причини да предприемете по-алтернативен подход.

  • Може да успеете да спестите пари, ако платите по-бързо кредита си

Най-добрата причина за изплащане на кредита Ви рано е да спестите пари и да спрете да плащате лихва. Таксите за лихви не Ви купуват нищо, освен време. Вместо да изплащате пълната сума за закупуване на дом или автомобил в момента, можете да разпределите плащанията за няколко години. Но къщата Ви не става по-голяма, когато плащате лихва по ипотека и не получавате обратно лихвата си, когато продавате. Така че, най-добре е да не плащате за повече време, отколкото Ви е необходимо. Някои заеми се изтеглят за 30 или повече години, а разходите по лихви се увеличават с течение на времето. Други заеми може да имат по-кратки срокове, но Високите лихви ги оскъпяват. Има и кратки, бързи заеми, които са без лихва за нови клиенти.

Сега, когато знаете повече защо изплащането навреме на вашите месечни кредитни вноски е добро решение, може да сте нетърпеливи да продължите напред и даже, ако Ви е възможно да платите и малко повече. Обадете се или изпратете имейл на кредитора си и обяснете какви точно са целите Ви. Попитайте как да продължите, така че плащанията Ви да се прилагат правилно за изплащане на главницата на Вашия заем.

Ние, от Cash Credit, ще се радваме да се посъветвате с нашите кредитори или да се възползваtе от нашите отлични оферти за кредити. Статията е подготвена за вас от финансовият екип на Кеш Кредит

● Кеш Кредит Габрово
⮚ гр. Габрово, ул. „Николаевска“ №28 0800 200 88

Икономика

Фирма „Теспом“ търси стругар

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Икономика

„Теспом“ АД предлага работа на стругар

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Икономика

Станете част от екипа на „Косач Трепач

Published

on

Специализираната габровска фирма „Косач Трепач“, водеща в професионалното озеленяване и поддръжка на дворове, градини, терени и зелени площи, търси служители, които да се присъединят към нашия екип.

Предлагаме следните предимства и възможности на нашите работници:

  • Трудов договор и осигуровки.
  • Мотивиращо възнаграждение през обучителния период за въвеждане в работния процес.
  • Стартова заплата, в размер на над средната за региона, с възможност за допълнително увеличение
  • Работен ден, с продължителност 8 часа, от понеделник до петък, с 2 почивни дни – събота и неделя.
  • Допълнително финансово стимулиране за положен извънреден труд
  • Най-висок клас работно облекло
  • Възможност за кариерно развитие и обучение
  • Работа в млад и динамичен колектив

Допустими са и кандидати без опит, но с голямо желание за работа и развитие. Предимство имат кандидати, притежаващи предишен опит в сферата.

За допълнителна информация и насрочване на интервю, моля, свържете се с нас на телефон: +359 899 140 254.

Присъединете се към екипа на „Косач Трепач“ и бъдете част от успеха ни в създаването на красива и здрава зелена среда!

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица