Свържи се с нас

Икономика

Кои са нещата, водещи до личен финансов фалит?

Published

on

Кои са нещата, водещи до личен финансов фалит?

Всички хора са преживявали периоди в живота си, когато разходите им надвишават доходите и след направена равносметка в края на месеца се оказва, че припечелените пари са недостатъчни. Възможно ли е да се научим да живеем, като по-мъдро разпределяме средствата си или цял живот трябва да разчитаме на помощта на роднини, приятели или на бързи кредити онлайн? Отговорът разбира се зависи от Вас, но изложената по-долу информация със сигурност ще Ви бъде от полза, ако сте  решили да направите правилната промяна. И така кои са нещата, водещи до лични загуби?

  • Считаме, че воденето на месечен бюджет е излишно

Воденето на месечен бюджет е необходимост, ако искате в края на месеца да не сте на минус. Той ще Ви позволи да планирате внимателно разходите си според приоритетите, а и не отнема много време. Как да го направим? Отбележете в една графа всичките си приходи за месеца, а в друга всичките си разходи, в които включете сметките за ток, вода, парно, кабелна телевизия, месечния Ви план за мобилен телефон, наема, както и всичките ви разходи за храна, транспорт, частни уроци и др. Когато теглите чертата, не бива сумата на сметките Ви да надхвърля сумата с приходите Ви. Ако това е така, ще се наложи да планирате кои разходи да съкратите, за да уравновесите двете суми. Не е лошо да предвидите и малка сума за непредвидени разходи, които да имате на разположение при спешни случаи.

  • Ще теглим нов заем, за да погасим предния

Не допускайте да попаднете в омагьосания кръг на вечния длъжник. Ако вече имате заем, който едвам успявате да изплатите, не се подмамвайте от идеята да теглите нов, за да направите живота си по-лесен. Вместо това работете повече или спестявайте повече, за да се отървете напълно от заемите и да живеете „на чисто“.

  • Считате, че не е нужно да заделяте пари за „черни“ дни

Колкото и да не ни се иска да повярваме, такива дни се случат на всеки и е добре отрано да бъдем подготвени за тях. Дали това ще е внезапно уволнение от дългогодишната работа или някаква неочаквана болест, която ни извежда извън строя, или дори спешен ремонт, който трябва да направим в жилището си или на колата – всичко това са разходи, които трябва да предвидим. Заделените пари ще ни помогнат да минем с по-малко стрес през тези периоди.

  • Здравните осигуровки не са толкова важни

Действително здравните осигуровки не са важни до момента, когато не се наложи преглед при лекар, изследвания и престой за лечение в болница. Тогава осъзнаваме, че здравните осигуровки всъщност са много по-важни, отколкото сме ги считали. Дори и да сте на трудов договор, проверявайте редовно дали здравните Ви осигуровки са внасяни от работодателя Ви, тъй като не са малко пропуските или некоректността на частните фирми.

  • Доходът ми е достатъчен, за да заработвам допълнително

Ако вече сте теглили равносметката и сте планирали бюджета си, вероятно сте наясно дали той Ви стига или не.  В случай, че Ви стига, какво по-добро от това! В случай, че не Ви стига, вероятно трябва да помислите за страничен доход, от който да си набавяте допълнителни средства за нуждите Ви. Дали това ще е хоби, от което да печелите, градинарство или припечелване на пари онлайн, този страничен доход вероятно ще Ви спести тегленето на нов потребителски кредит. Затова си струва да опитате!

Икономика

Станете част от екипа на „Косач Трепач

Published

on

Специализираната габровска фирма „Косач Трепач“, водеща в професионалното озеленяване и поддръжка на дворове, градини, терени и зелени площи, търси служители, които да се присъединят към нашия екип.

Предлагаме следните предимства и възможности на нашите работници:

  • Трудов договор и осигуровки.
  • Мотивиращо възнаграждение през обучителния период за въвеждане в работния процес.
  • Стартова заплата, в размер на над средната за региона, с възможност за допълнително увеличение
  • Работен ден, с продължителност 8 часа, от понеделник до петък, с 2 почивни дни – събота и неделя.
  • Допълнително финансово стимулиране за положен извънреден труд
  • Най-висок клас работно облекло
  • Възможност за кариерно развитие и обучение
  • Работа в млад и динамичен колектив

Допустими са и кандидати без опит, но с голямо желание за работа и развитие. Предимство имат кандидати, притежаващи предишен опит в сферата.

За допълнителна информация и насрочване на интервю, моля, свържете се с нас на телефон: +359 899 140 254.

Присъединете се към екипа на „Косач Трепач“ и бъдете част от успеха ни в създаването на красива и здрава зелена среда!

Зареди още

Икономика

„Теспом“ АД търси стругар

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Икономика

Фирма „Теспом“ търси работник

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица