Свържи се с нас

Новини

Георги Табаков показа в ефир как ще бъдат намерени пари за язовир „Мокра Бяла“

Published

on

В сутрешното предаване „Здравей, Бългрия!“ по НОВА ТВ Георги Табаков – водач на листата на „Изправи се! Мутри вън!“ за 7-ми МИР – Габрово влезе в предизборна дискусия с кандидат-депутата от „Демократична България“ – Георги Ганев.

Георги Табаков подчерта: „Изправи се! Мутри вън!“ сме основният таран срещу статуквото. Това го показахме както на площада, така и в 45-тото НС.“

Водачът на листата изтъкна още, че в момента е времето да се гради нова, модерна България, но това няма как да стане без да бъде премахнат корупционният модел на управление на ГЕРБ. Именно корупцията е причината проблемът с водоснабдяването в Севлиево и района да не бъде разрешен:

„С десетилетия в Севлиевско няма вода. Там хората стоят на водоноски по 40-50 дни, а в продължение на 3 мандата от ГЕРБ обещават, че ще построят язовир „Мокра Бяла“. За този язовир са необходими около 100 млн лева и ние знаем как да ги намерим. Например – военните кораби, които Министерство на отбраната поръча и се строят в немската корабостроителница „Люрсен“, са с шведски ракетни установки, които са с 60 млн лева по-скъпи от подобните норвежки (Норвегия в в НАТО) и отгоре на това – не са по-точни и добри от военна гледна точка. Освен това – от моята работна сфера знам, че за да се построи една инсталация за преработване на отпадъци, са необходими между 2,5 и 3 млн. лева. Чрез програмата на Министерството на околната среда и водите за предишния период са построени около 15 подобни инсталации, всяка от тях на стойност между 9 и 18 млн лева. Очевидно в нечии джобове е изчезнала разлика от 7 млн. на инсталация. Нека да умножим 10 инсталации по 7 млн. – това са още 70 млн. Добавени с предишните 60 млн – ето 130 милиона, напълно достатъчни за построяването на язовира и за довеждащия водопровод.“

В хода на дебата в студиото Георги Табаков подчерта още, че в държавната хазна има и достатъчно средства за преизчисляване на пенсиите. Един от приоритетите на „Изправи се! Мутри вън!“ е минималната пенсия да стане 550 лв. и то още от септември месец тази година.

Цялата кампания на „Изправи се! Мутри вън!“ можете да следите във Фейсбук групата „Изправи се! Мутри вън! – ГАБРОВО” на посочения линк: https://www.facebook.com/groups/201973235111384

*Публикуваният материал е предоставен от пресцентъра на „Изправи се! Мутри вън!, във връзка с парламентарни избори 2021, съгласно сключен договор за рекламно – информационно обслужване. „Изправи се! Мутри вън!“ е под номер 8 в интегралната бюлетина. Купуването и продаването на гласове е престъпление.*

Любопитно

Невиждано „природно явление“ в нощното небе на Карнавала в Габрово

Published

on

Невиждано по своите мащаби за България „природно явление“ предстои да завладее нощното небе над Габрово в очаквания с огромно нетърпение Карнавален ден, 21 май. То е уникално по своя характер и е свързано със звездите.

Феноменът, който ще може да се наблюдава с невъоръжено око от целия Балкански полуостров и още по-ясно от площад „Възраждане“ в събота, около 22.00 часа, е кулминацията, предшестваща музикалното участие на световните звезди C-Block, Culture Beat, C+C Music Factory и Funky Monkeys, които ще радват от откритата сцена габровци и гостите на града.

Самият Илон Мъск възнамерява да изпрати част от своите сателити, които да заснемат от космоса събитието над Габрово, което само по себе си говори за интереса, което то представлява и всички ще се насладят.

Зад впечатляващата шоу програма, която ще очарова и пренесе в друго измерение всеки, който я наблюдава, стои млад екип от доказали се професионалисти, които показват, че вече небето не е граница.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

На празник „С читалището в сърцето” отслужиха водосвет и раздадоха курбан за здраве

Published

on

На празник „С читалището в сърцето” беше отслужен водосвет и раздаден курбан за здраве. Тържеството на поляната пред параклис „Св. Йоан Кръстител” в селищно образувание „Хоталич” на 14 май организираха от Народно читалище „Развитие-1870”.

А поводът бе празник в чест на живота, дни след като в Читалището откриха обновения модерен салон и отбелязаха рожден ден навръх Деня на Светите равноапостоли Кирил и Методий. Молебена уважиха служители, художествени ръководители, преподаватели, самодейци и приятели на читалище „Развитие”.

Със заупокойна молитва присъстващите почетоха паметта на читалищни дейци, които загубиха живота си по време на пандемията. С водосвета и освещаването на курбана отец Цонко нарече здраве, благоденствие и успехи за всички работещи в Читалището и приели го в сърцето си.

А председателят Данаил Лалев обеща всяка година на това място да има такъв празник – с музика, песни, кръшни хора и наздравици от сърце и душа.

Автор: Десислава Димитрова – организатор при НЧ „Развитие-1870”
Снимки: Божидар Генков.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Ученици от ПГТ „Пенчо Семов“ се завърнаха от практика в Германия

Published

on

От практика в Шкойдиц, Лайпциг – Германия се завърнаха петнадесет ученици от Професионална гимназия по туризъм „Пенчо Семов“ – Габрово. За натрупаните впечатленията от преживяното и наученото в интернационалния кампус на Виталис – партньор на габровската гимназия организация, разговаряхме със самите участници.

Ето както сподели Петя Христова, ученичка в 11 „А“ клас, специалност „Икономика и мениджмънт“.

– Кое бе най- ценното от престоя ви в Германия?
– Престоят ми в Германия  беше едно неповторимо изживяване. Запознах се с нов програмен продукт и научих много нови и актуални неща по икономика и мениджмънт. Въвеждахме данни, обработвахме ги. Работният ни език беше английски и сега мога много по-спокойно и уверено да общувам и работя с този език. Посетихме градовете Дрезден, Лайпциг и Хале. Бях изненадана от  инфраструктурата на тези градове. Те ме впечатлиха с красиви паркове, места за отдих и много информация за историческото им миналото и културните забележителности. Докоснах се и до прекрасната  катедрална музика, специфичната немска кухня и бит, така усъвършенствах и познанията си по немския език. Това е стимул да подобрявам в бъдеще непрекъснато и професионалната си подготовка.“

– С какво ще бъдем запомнени в Германия?
– В Германия ще бъдем запомнени с добрата си професионална подготовка и желанието ни да научим новости по мениджмънт и маркетинг, стремеж за опознаване на немската култура, история и постижения. Опитахме се да пренесем и частица от българската традиция, кухня и бит, и национално чувство за хумор, да бъдем запомнени с това от полските, македонски и кипърски ученици.

Подкрепата на Европейската комисия за изготвянето на настоящата публикация не представлява одобрение на съдържанието, което отразява гледните точки само на авторите и не може да се търси отговорност от Комисията за всяка употреба, която може да бъде използвана за информацията, съдържаща се в нея.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица