Свържи се с нас

Крими

Борбата с наркотиците продължава да е приоритет на полиция и прокуратура

Published

on

Борбата с наркотиците и тяхното разпространение в региона продължава да е приоритет в работата на Областната дирекция на МВР – Габрово и местната Прокуратура. Това обявиха пред журналисти днес, 29 юни, на съвместен брифинг старши комисар Цветомир Цонков, директор на ОДМВР – Габрово, и Милчо Генжов, административен ръководител – окръжен прокурор на Окръжна прокуратура – Габрово.

Повод за срещата с медиите бяха проведените мероприятия и разкритите престъпления по линия „Наркотици“ в област Габрово през последния месец.

„Двете институции имат своята компетентност. Заедно с дирекцията на полицията, това обществено зло, което засяга преди всичко подрастващите, ще бъде победено“, сподели окръжния прокурор на Габрово Милчо Генжов.

Само за месец юни 7 са разкритите престъпления на територията на област Габрово, свързани с отглеждане и държане на наркотични вещества в по-големи количества. Освен тях са образувани и 3 досъдебни производства за притежанието на по-малки количества. За периода са установени четирима, шофирали след употребата на дрога.

Разкритите 7 престъпления касаят 3 случая на територията на Габрово, единият от които за отглеждане на растения от рода на конопа, две са установените лица в Севлиевско и 2 в Дряновско.

„Тези случаи не са плод на случайни проверки. Те се дължат на целенасочени оперативно – издирвателни мероприятия и процесуални действия, съгласувани със съответната прокуратура, спрямо лица които са оперативно интересни. Работата по тези престъпленията продължават да бъдат приоритет и за бъдеще, тъй като тези деяния са със сравнителна обществена опасност. Засегнатите са предимно млади хора“, допълни заместник – директорът на ОДМВР – Габрово комисар Цветан Петков.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Крими

Самотен „севлиевски каубой“ гърмя с пистолет по пладне

Published

on

48-годишен криминално проявен мъж от Севлиево ще си има проблеми със Закона, след като гърмя с пистолет, за който нямал разрешително.

Случката, разминала се без ранени и човешки жертви, наподобяваща холивудска екранизация с каубои в Дивия Запад, се разиграла вчера, 16 септември, посред бял ден на мост в Севлиево.

Тогава, около 11.20 часа, в местната полиция бил получен сигнал за лице, което произвело изстрели с пистолет, движейки се по моста над река Росица.

Незабавно към мястото бил насочен полицейски екип, който установил и веднага спрял 48-годишният криминално проявен местен жител, за да бъдат изяснени обстоятелствата и фактическата обстановка.

При извършената проверка от полицейските служители се оказало, че мъжът държал в себе си пистолет, за който не притежавал разрешително за носене и употреба.

По случая в РУ-Севлиево е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл.339 ал.1 от Наказателния кодекс.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Нов началник на „Охранителна полиция“

Published

on

Със заповед на министъра на вътрешните работи Бойко Рашков от 10 септември т.г. комисар Андрей Хайтов е назначен на длъжността началник на отдел „Охранителна полиция“ при Областна дирекция на МВР-Габрово.

Новината за медиите съобщиха от пресцентъра на ОДМВР – Габрово.

Комисар Андрей Хайтов е роден през 1967 г. в Шумен.

Завършил е висше образование във ВНВУ „Васил Левски“-Велико Търново и ЮЗУ „Неофит Рилски“ –Благоевград.

В системата на МВР постъпва през 2001 г.

Последователно е преминал през длъжностите районен инспектор, полицейски инспектор, полицейски инспектор по КОС, началник група „Охрана на обществения ред“, началник сектор „Охрана на обществения ред и териториална полиция“.

Приемният ден на комисар Андрей Хайтов е четвъртък, от 14.00 до 16.00 часа.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Засилен полицейски контрол около училищата. Започна акция!

Published

on

Със старта на първия учебен ден до края на месец октомври ще се проведе традиционната акция „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!“. Седмицата от 15 до 22 септември е обявена за „Седмица на превенция на детската пътна безопасност”, а 21 септември – „Ден без загинали на пътя“.

Продължават и полицейските операции за спазване ограничение на скоростта и други нарушения на пътя, насочени към осигуряване безопасността не само на децата, а и на всички участници в движението, като контрол ще се осъществява през цялата учебна година на територията на областта.

Проведени са срещи с ръководствата на учебните заведения за осъществяването на пропускателния режим, връзката с полицейските органи при конфликтни ситуации или съмнителни лица край училищата, извършени са охранителни проверки на сградите.

Осъществени са срещи с представители на Регионалното управление на образованието и с ръководели на охранителни фирми за конкретни мерки при откриването на учебната година и опазването на обществения ред. Традиционно, преди и по време на тържествата за първия учебен ден в училищните дворове, в районите край тях и на кръстовищата с интензивно движение ще бъде осигурено засилено полицейско присъствие.

През този период служители на полицията ще осъществяват засилен контрол в часовите периоди преди началото и след края на учебните занятия. Полицаите ще подпомагат безопасно движение и пресичане на децата и техните придружители.

По улиците с интензивно движение в училищните райони и извън тях ще следят водачите да спазват стриктно ограниченията на скоростта и предимството на пешеходците на сигнализираните пешеходни пътеки и ще контролират правилното пресичане и от страна на пешеходците.

През периода от 1 юни до края на месец август на територията, обслужвана от Областната дирекция на МВР – Габрово, са настъпили две пътнотранспортни произшествия, при които са ранени две деца, пресичали платното за движение.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица