Свържи се с нас

Новини

Несбъднатият язовир на Севлиево отново стана тема за регионално развитие

Published

on

Вчера в Габрово се проведе изнесено заседание на комисията по регионална политика в 47 Народно събрание.

В присъствието на председателя Настимир Ананиев, зам.-председателя арх. Йордан Терзийски, народния представител от Габровски избирателен район Богомил Петков и областния координатор на „Продължаваме промяната“ Петър Петров, двама общински съветници от Севлиево – Димитър Тонев и Галин Ганчев („Граждани за Севлиево“), поставиха отново проблема с водоснабвядаването на общината, съобщи sevlievo-online.com.

„Всички бяха наясно, че има проблем, но не знаеха, че той е толкова сериозен. Останах с впечатление, че в комисията е имало разбирането, че реконструкцията на водопроводите ще реши окончателно ситуацията с недостига на вода и затова въпроса за язовир, който да водоснабдява община Севлиево, е оставен на заден план.“, разказа Димитър Тонев.

Съветниците от Севлиево представили богат набор от документация, показваща историята на язовир „Мокра Бяла“, проекта за него, копия от документи, съпъствали историята на неосъществения язовир през годините, както и какво е направено до момента за намаляване загубите на вода.

„Обяснихме, че през лятото, напоследък и през есента, а понякога и в началото на зимата общината е изправена пред недостиг на вода. В тези периоди дори да имама напълно подменени водопроводи, пак ще сме на воден режим, защото водата, която постъпва от водохващанията не стига, за да захрани всички населени места в общината“, разказа още Тонев.

На срещата е обсъден и вариантът за язовир, който беше изоставен в последните година-две за сметка на реконструкцията на довеждащите водопроводи. Днес обаче отново има нагласа да се започне проучване на необходимостта от съоръжението и евентуално да се пристъпи към неговото препроектиране за новите потребности и условия, смята Димитър Тонев, който е получил и подкрепа от народния представител Богомил Петков.

Цялата статия по темата можете да прочетете оттук.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Крими

Акция за изборна търговия в Дряново и село Шумата

Published

on

Вчера служители от Областната дирекция на МВР – Габрово, колегите им севлиевската полиция и служители на Териториална дирекция на НАП – Велико Търново взеха участие в специализирана полицейска операция за противодействие укриването на обороти от продажби на стоки, разпространение на акцизни стоки, без наличие на български акцизен бандерол и организиране на контролиран вот, във връзка с насрочените за неделя, 2 октомври, парламентарни избори.

В хода на провежданата операция са били проверени 4 магазина за продажба на хранителни стоки в село Шумата и 1 магазин за продажба на хранителни стоки в Дряново.

В проверения обект в града било установено, че не е отчетен оборотът от продажба за деня. В тази връзка служителите на НАП съставили на собственика му акт за установено административно нарушение. В другите проверявани обекти не са констатирани нарушения.

Данъчните съставили и 2 констативни протокола за установената фактическа обстановка. По време на акцията не са били установени данни за подготвяни и/или извършени престъпления против политическата права на гражданите.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

В 156 секции от област Габрово ще се гласува машинно на вота в неделя

Published

on

В 156 секции на област Габрово ще се гласува с машини на предстоящия парламентарен вот в неделя, 2 октомври. В останалите 64 избирателите ще могат да упражнят правото си на глас на хартиена бюлетина.

Общо 104 100 са бюлетините за региона, които вчера, 28 септември, пристигнаха в областния град при строги мерки за сигурност. Според разпределението по общини Габрово ще получи 55 800 бр, Севлиево – 31 000 бр, Дряново – 7 500 бр и Трявна – 9 800 бр.

Всички са предадени на представителите на общините и ще се съхраняват в специално определени помещения в съответната община под охрана.

Въпреки, че в по-голямата част от секционните избирателни комисии в областта – 156 на брой от общо разкритите 220, ще се гласува с машинно устройство, съгласно законодателството се изисква да бъдат осигурени и достатъчен брой хартиени бюлетини.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Гласуването — най-сигурният начин гласът ти да бъде чут!

Published

on

„Битката е безкрайна, ежедневна, а напредъкът ще ни се вижда бавен. Посоката обаче е ясна за всекиго. И затова всеки трябва да участва. Там, където е. С каквото може. По какъвто начин реши. А който бездейства – предава себе си. Бъдещето си. Децата си. Да не каже после, че не е разбрал.” 
Кристиан Таков – който не може да е спомен, а е обречен на присъствие.

Гласуването — най-сигурният начин гласът ти да бъде чут!   

Борисов и ГЕРБ трябва да не бъдат допуснати до управлението страната. Трябва да ликвидираме изградените корупционни мрежи, засмукващи огромен публичен ресурс към обръчите на властта. Трябва да разградим Сарайския модел и да прекъснем механизмите за задкулисното му влияние в икономиката, правосъдието, сектора на сигурността и медиите.

Убедени сме, че избирателите ще разпознаят в наше лице последователните и компетентни демократи, които са гарант за управление, отстояващо принципите на:

• върховенство на закона;

• свободна стопанска инициатива, конкуренция и независими регулатори;

• почтеното служене на обществения интерес;

• опазване на природата;

• свободни медии;

• честни избори.

Шансовете за правителство изглеждат крехки, а новите избори – почти неизбежни. Ние от Демократична България не се страхуваме от нови избори.

Ние имаме принципи, от които няма да отстъпим. Подкрепата ни расте и това доказва, че сме на правилния път. Отново потвърждавам ангажимента, че няма да ви предам и заедно ще върнем достойнството на хората от Габровска област.

Ивелин Стоянов предупреждава, че купуването и продаването на гласове е престъпление. 

ДБ има детайлна програма за управление и реформи.

С вяра в доброто, екипът ни от кандидати за народни представители търсим доверието на избирателите от Област Габрово!

С номер 25 в бюлетината за Демократична България!

ВРЕМЕ Е ДА СПЕЧЕЛИ БЪЛГАРИЯ ЗАЕДНО!

Публикуваният материал е предоставен от пресцентъра на „Демократична България„, във връзка с изборите за 48 Народно събрание, съгласно сключен договор за рекламно – информационно обслужване. „Демократична Българияе с номер 25 в интегралната бюлетина. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица