Свържи се с нас

Новини

Арман Бабикян, „Изправи се БГ! Ние идваме!“ № 31

Published

on

Какво е да трябва да мобилизираш подкрепа няколко дни преди изборите, когато според прогнозите сте близо до бариерата за влизане в парламента? Как се прави това?
– С работа. И в предишните два изборни процеса бяхме около бариерата, но и двата пъти влязохме. Надявам се, че и този път ще се случи. Важното, което трябва да се знае е, че правителство, което да реформира страната и да напуснем времената на ГЕРБ, и на корупцията без нашите 12-13-14 народни представители няма как да се сформира или трябва да се сформира с някоя от партиите на статуквото.

Вчера, на 9-ти ноември, имахме 334 починали. 94% от тях са неваксинирани. Как бихте коментирали?
– Според мен, отдавна трябваше да бъдат признати антигенните тестове. В управлението на Борисов те струваха по 120 лв. Хората нямат пари и съответно, когато двама съпрузи се разболееха – единият си правеше тест, а другия не, за да не плащат 240 лв. В повечето европейски страни тези тестове бяха безплатни. Сега единият от семейството е със сертификат, а другият – не. Затова има и напрежение.

По времето на ГЕРБ гледахме как охотно се снимаха хора с камиончета за кренвирши. Видяхме 2 щаба, които си противоречат, създадени от един и същ министър-председател, и хората можеха да си избират на коя истина да повярват. Когато разделиш по този начин обществото не може да очакваме друго развитие на нещата освен това, което имаме в момента.

Относно парите за пенсионерите – те ще получават по 120лв до края на тази годината. Какво, обаче, се случва от месец януари?
– Пенсионерите ще получават тези пари най-вероятно и след края на тази година. От 25 декември ще бъде увеличена и основата на пенсиите, а не само тези ковид-компенсации.

В следващите 3 месеца хората трябва да бъдат компенсирани и за цената на тока, парното и водата. И това сме го декларирали много ясно. Пари има. Да се твърди, че няма пари и няма как да се помогне на домакинствата е лъжа. Достатъчно силна и ясна социална политика може да се проведе. Трябва да премостим трудния период, и то без да наказваме семействата в България, заради това, че някой е водил недалновидна политика на корупция и ограбване толкова дълго време.

Г-н Бабикян, трябва ли следващия парламент да състави правителство и кабинет на всяка цена? Как се прави разлика между голям компромис и абсолютна безпринципност в политиката?
– Не е въпросът просто да имаме кабинет. Просто кабинет имахме и при Борисов. И то 3 пъти. Имахме и при Орешарски. Кабинети сме имали. И в момента имаме кабинет. Хората искат кабинет, който прави промени. Искат кабинет, който работи, за да не живеем по този начин, а не просто кабинет. За кюлчетата и пачките компромис няма да правим!

И както се казва: „крадат, ама правят нещо“. Това е мантрата, която човек чува за ГЕРБ като обикаля страната – „все пак нещо правят, нищо че крадат“. Кражбите не са „нищо“! И никога няма да бъдат „нищо“!

Съгласни ли сте с това, че начинът, по който течаха разговорите в последните два парламента оставиха у хората усещането за подценяване на ситуацията и за несериозност?
– Нищо несериозно няма в разговори за това как да бъдат спрени кражбите на по 9-10 милиарда лева годишно. Това са 3 тръби от Турция до Сърбия. Кое е несериозното? Ето от къде ще дойдат пари и за помощи и за подкрепа на малките фирми.

Ще има ли достатъчно силни политици, представители на други политически партии, които да застанат срещу темата „Пеевски“?
– Няма такава тема „Пеевски“. Пеевски е просто символ. Има много хора като Пеевски. Мафията има много лица. Корупцията има много лица. Не смятайте, че Делян Славчев Пеевски е единственият проблем на България. Той просто се превърна в символ на корупцията. Както се превърна в символ и Бойко Методиев Борисов. Символи са също и златните кюлчета, пачките … Въпросът не е колко пари има в чекмеджето. Въпросът е, че по този начин се краде в България. И главният прокурор мълчи. Това е истината.

Последни думи към това интервю?
– Подкрепяме Румен Радев за президент. Тези, които се изправиха срещу президента се страхуваха, че той излезе при народа. С номер 31 ще гласувате за ефективни и силни хора!

*Публикуваният материал е предоставен от пресцентъра на ИБГНИ, във връзка с изборите за 47 Народно събрание, съгласно сключен договор за рекламно – информационно обслужване. „ИБГНИ“е под номер 31 в интегралната бюлетина. Купуването и продаването на гласове е престъпление.*

Любопитно

Занималня за вашето дете SmartyЛЯТО 2024!

Published

on

Лято 2024 е почти тук и с него идва най-очакваната целодневна занималня SmartyЛЯТО. Програмата е предназначена за деца от 1 до 4 клас и ще стартира на 1-ви юли, като ще продължи до края на лятото. Заниманията ще се провеждат всеки ден от 08.00 до 17.00 часа.

Какво предлага SmartyЛЯТО за вашите деца?

📖 Четене и читателски дневник Децата ще имат възможността да четат задължителната литература и да попълват читателски дневник, развивайки своите четивни умения и любов към книгите.

📖 Бързо четене Интензивните занимания с курс „Бързо четене“ ще помогнат на децата да усъвършенстват уменията си за бързо и ефективно четене.

🧮 Ментална аритметика с Абакус Чрез запознаване с Абакус и основите на менталната аритметика, децата ще придобият ценни математически умения и ще развият концентрацията си.

💶 Финансова грамотност Децата ще се запознаят с основните финансови понятия и ще научат как да управляват семейния бюджет.

Развитие на когнитивни умения Заниманията ще са насочени към подобряване на концентрацията и паметта, както и към развитието на въображението, логиката и пространственото мислене.

Игри на открито Редовните игри на открито ще осигурят активност и забавление за децата през цялото лято.

Посещения и беседи в габровските музеи Организираме интересни посещения и беседи в габровските музеи, които ще обогатят знанията на децата за културата и историята.

Опция за обяд и следобедна закуска Осигуряваме опция за обяд и следобедна закуска, с внимание към здравословното хранене на вашите деца през деня.

Не пропускайте тази възможност!

Местата са ограничени, затова побързайте да запишете вашето дете за SmartyЛЯТОСвържете се с Детски образователен център SmartyKids – Габрово за повече информация и записване на телефон: 0897 970 400.

Осигурете на вашето дете едно незабравимо и образователно лято със SmartyЛЯТО!

Зареди още

Новини

Оскверниха паметника на Рачо Ковача в центъра на Габрово

Published

on

*Снимки: Радослав Първанов Фотография.

Паметникът на основателя на Габрово, който се намира в корито на река „Янтра“ в центъра на областния град, е осквернен от неизвестни към този момент лица. За извършеното посегателство информира Радослав Първанов, кореспондент на БТА.

Върху главата на паметника на Рачо Ковача има поставени бетонни парчета, подредени едно върху друго, а под тях се показва метална лъжица. Освен това в дясното ухо на статуята се вижда натъпкана угарка от цигара, а главата на бронзовата композиция е залята с неизвестна течност.

Пред БТА от Община Габрово заявиха, че осъждат категорично този вандалски акт спрямо един от символите на града, а предметите, поставени върху главата на фигурата на Рачо Ковача ще бъдат премахнати. От Областната дирекция на МВР – Габрово също посочват, че са информирани за деянието и тече проверка.

Паметникът на Рачо Ковача е уникален за България, тъй като е единственият паметник, построен в река. Той е издигнат върху скалата „Грамадата“ срещу моста „Игото“.

Рачо Ковача е основателят на Габрово, като според легендата от габъровото дърво над неговата работилница произлиза името на града.

Рачо Ковача, по произход от Боженци, се премества в Габрово, където първоначално подковава конете на керванджиите и ремонтира каруците им. С времето създава семейство и по неговия пример се преселват и други.

Паметникът на Рачо Ковача, изработен от бронз от скулптора Любомир Далчев, изобразява здрав мъж, държащ в едната си ръка ковашки чук, а в другата клещи, хванали парче метал върху наковалня.

По случай Деня на Габрово, паметникът бива преобличан в традиционна българска носия.

Габровци, прословути с Габровския карнавал на хумора, шеговито твърдят, че статуята на Рачо Ковача е поставена върху канара в река Янтра, за да се пести жилищна площ и за да не се харчат пари за цветя на паметника.

Зареди още

Новини

Градското по плуване в ПМГ – Габрово се превърна в незабравим празник

Published

on

На закрития плувен басейн на ПМГ „Акад. Иван Гюзелев“ в Габрово се проведе градско състезание по плуване, обединяващо състезатели от всички възрастови групи. Спортното съоръжение посрещна публиката и 45 участници, които заявиха желание да се състезават в различните дисциплини.

Мероприятието бе организирано и финансирано от КПППС „Синкевица“ – Габрово и ПМГ „Акад. Иван Гюзелев“. Откриването на състезанието беше извършено от представителя на ръководството на спортния клуб, г-н Теодор Марков.

Спортният празник премина при отлична организация, като състезателите бяха разпределени по пол и възраст в пет групи. За много от младите плувци това бе първото им състезание, което направи събитието още по-запомнящо се.

В група А (родени 2016 г. и след това) на 25 м свободен стил, при момичетата златният медал спечели Веселина Александрова, а сребърният София Недялкова. При момчетата, Самуил Петров се класира на първо място, следван от Калоян Донев и Михаил Андреев.

Група В (родени 2014 – 2015 г.) също се състезаваха на 25 м свободен стил. При момичетата, Мартина Ковачева спечели златото, Виктория Петкова среброто, а София Борисова бронза. При момчетата, златният медал бе спечелен от Александър Петков, сребърния от Кенет Петров и бронзовия от Самуил Чолаков.

На 50 м свободен стил се състезаваха участниците от група С (родени 2012 – 2013 г.). При момчетата победител стана Ивайло Пенчев, следван от Борис Джонжоров и Симеон Иванов. При момичетата, Тея Илиева завоюва златото, а Катерина Христова и Александра Петкова взеха съответно сребърния и бронзовия медал.

Група Е (родени 2009 г. и преди това) също се състезаваха на 50 м свободен стил. При мъжете, Александър Кунев спечели златният медал в остра конкуренция с Георги Пенчев, който взе сребърното отличие, а бронзът отиде при Христо Илиев. При жените, Кристи-Яна Тозева завоюва първото място.

В дисциплината 100 м свободен стил стартираха участниците от група D (родени 2010 – 2011 г.). При юношите, Момчил Баев се отличи със златен медал, Мартин Марков със сребърен, а Кристиян Кънев с бронзов. При девойките, Виктория Венелинова убедително спечели златото, а Анна Христова и Михаела Александрова разпределиха съответно сребърния и бронзовия медал.

Всички участници в състезанието получиха грамоти за своето участие, а медалистите бяха наградени с удоволствие от родителите на победителите. Събитието остави много положителни емоции и доказа, че спортът обединява и вдъхновява младите таланти в Габрово.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица