Свържи се с нас

Новини

Ген. Атанасов: Ивелин Стоянов живее в Габрово и ще работи за хората! Подкрепете го!

Published

on

Последните социологически проучвания дават сериозно основание, да се смята, че е възможно да бъде изградено устойчиво мнозинство в новия парламент. Генерал Атанасов почти на финала на кампанията сме, какви са вашите впечатления от обиколките из страната, за какво най-много се тревожат избирателите?
– Сериозната здравна и задаващата се икономическа кризи, са това, от което хората се тревожат най-много. Непоследователните мерки, които не създадоха спокойствие, а напротив, допълнително напрегнаха бизнеса, заработват или твърде бавно или не дават очаквания резултат. Необходимо е да бъде изграден сериозен и обоснован здравен и икономически план за действие. Ние от Демократична България ще работим за солидно мнозинство в новия парламент, което да излъчи компетентно и адекватно правителство, което да е в състояние да се справи с тези тежки задачи.

Почти в навечерието на изборите сме, ще успее ли служебният кабинет и по-конкретно служебният вътрешен министър Бойко Рашков да осигури честни избори и спокоен изборен ден? Вие казахте в предишно интервю, че сте споделил на лична среща с него определена информация за извънредно висок брой подвижни секции, които са отворени в райони, в който ДПС са традиционен изборен победител?
– Намирам, че министър Рашков иска да си свърши работата и да осигури прозрачен изборен процес. Дали ще успее, предстои да видим, но акциите в последните дни разкриха, че от години има заложени схеми за купуване на гласове, през които ГЕРБ и ДПС са се възползвали.

Машинното гласуване до голяма степен, особено сега, когато ще се гласува „две в едно“ ще затрудни този механизъм на кражба и манипулация на вота. Надявам се тази битка да бъде окончателно спечелена и да върнем доверието на избирателите в изборния процес и резултат.

На финала, днес сте в Габрово, Демократична България спечели мандат при последните избори тук и успя да вкара един депутат, в лицето на водача на листата Ивелин Стоянов. Очаквате ли да затвърдите този резултат?
– За Габрово и региона е важно да получат местен представител, които разбира добре проблемите на региона и аз смятам, че в лицето на Ивелин Стоянов, те ще имат достоен и честен човек, който ще работи за хората. Затова моля за вашата подкрепа на 14 ноември, с номер 30, преференция 101.

„Аз съм Ивелин Стоянов. Живея и работя Габрово, бях избран за ваш представител в 46 Народно събрание. За трети път имам честта и отговорността, да водя листата на Демократична България. Лоялен съм към нашите избиратели и няма да предам доверието им.

Вярвам, че на 14 ноември гражданите ще гласуват за управление, което да ни донесе свобода, законност и модернизация.

Моля за вашето доверие, за да създадем алтернатива на корупционния модел, задушаващ развитието на България.

Вярвам, че България може да се движи с много по-висока скорост в развитието си, да има своето достойно място сред успешните и развити държави, където свободата и предприемаческият дух създават благосъстояние и растеж.

Време е политическите партии ГЕРБ и ДПС да понесат вината си за бруталните корупционни схеми, превърнали България в най-бедната държава в ЕС.

Нуждаем се от честни избори и от истинска промяна, за да отприщим потенциала на нацията. Това е моето разбиране за дълг и патриотизъм.

Скъпи приятели от Габровска област, моля за вашето доверие!

Гласувайте с номер 30 и преференция 101. Благодаря Ви!“

Ивелин Стоянов предупреждава, че купуването и продаването на гласове е престъпление.

*Публикуваният материал е предоставен от пресцентъра на Демократична България, във връзка с изборите за 47 Народно събрание, съгласно сключен договор за рекламно – информационно обслужване. Демократична България е под номер 30 в бюлетината. Купуването и продаването на гласове е престъпление.*

Любопитно

Тази вечер ще светне коледната елха на Габрово

Published

on

Светлините на коледната елха на Габрово ще бъдат запалени днес, 6 декември, от 18.00 часа на площад „Възраждане“.

За доброто настроение и усмивките на всички ще се погрижат ДТ „Рачо Стоянов“ – Габрово и Оркестър „Габрово“.

Нека се съберем заедно около коледното дръвче в нашия град и дадем началото на празничното настроението.

Какви събития включва коледната програма през декември може да видите оттук.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Коледната елха на Трявна грейна в пълния си блясък

Published

on

Коледната елха и празничните светлини в Централната градска част на Трявна грейнаха в пълния си блясък, снощи, с богата подготвена програма на площад „Капитан дядо Никола“ в Славейковия град.

По традиция светването на празничната премяна на 7-метровото коледно дръвче официално постави начало на Коледно-новогодишната програма на Община Трявна и доказа, че е едно от най-дългоочакваните и обичани събития от жители и гости на града.

И тази година, разбира се, най-радостни бяха децата, които с нетърпение очакваха заветния момент до светването на елхата. Някои от тях даже успяха лично да предадат своите писма до Дядо Коледа, който заедно със Снежанка, изненада малчуганите в началото на вечерта.

Малки и големи не спираха да се снимат с Добрия старец и неговите помощници и да се хвалят колко много са слушали през тази година. Празничната програма започна точно в 18:00 ч. с камбанен звън на Часовниковата кула.

Поздравление към всички присъстващи отправи кметът на Трявна Силвия Кръстева, която пожела светли и топли Коледно-новогодишни празници. „Пожелавам Ви от сърце, на Вас и вашите семейства – мир и светлина в душата, доброта, здраве и само хубави емоции, както и една хубава и незабравима Коледа. Нека светлините на нашата елха да бъдат най-светлите ни пожелания. Вярвайте от сърце и доброто ще победи, бъдете здрави и весели празници,“ сподели още кметът.

Първи на сцената излязоха малките сладури от ДГ „Светлина“ – гр. Трявна, които зарадваха присъстващите с коледни песнички и подготвени стихчета. Дамите от Фолклорна формация „Ружица-Дочев“ към Пенсионерски клуб „Ирина Славейкова“ – гр. Трявна също поздравиха гостите с тематични фолклорни изпълнения. Веднага след тях на сцената излезе талантливата поп певица Стела Георгиева – STELLAR, която приповдигна настроението на малки и големи с весели коледни песни.

Кулминация на вечерта бе тържественото запалване на празничните светлини на коледната елха в Трявна, което и тази година бе обратно отброено от кметът на Община Трявна с помощта на нетърпеливите дечица.

Блясъкът на коледната премяна бе допълнен от впечатляваща заря, която озари небето над Трявна. Празникът продължи с Детски танцов ансамбъл и Танцов клуб „Тревненски сокай“ при НЧ „Пенчо Славейков 1871“ – гр. Трявна, които заедно с присъстващите извиха кръшни хора на площад „Капитан дядо Никола“ в града.

Община Трявна благодари на всички за участието тази вечер, както и на ръководството и децата на ДГ „Калина“ – гр. Трявна, които по непредвидени обстоятелства не успяха да вземат участие в празничната програма.

Всички снимки от събитието на фотографа Димитър Сотиров можете да разгледате оттук.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Честит Никулден! Празник на моряци, рибари и банкери

Published

on

Православната църква почита днес, 6 декември, паметта на Свети Николай Мирликийски Чудотворец, празникът е наричан от народа Никулден.

Свети Николай е един от най-почитаните християнски светци. Покровител е на моряците и рибарите. На Никулден празнуват също банките и банкерите.

Николай Мирликийски е роден през 3-ти век в Патара, днешна Мала Азия. След праведен монашески живот е избран за архиепископ на град Мир, Ликийска област. Умира през 342 г. Мощите на светеца днес се пазят в италианския град Бари. През целия си живот Свети Николай помагал на страдащите, защитавал невинните, укрепвал слабите със словото на истината и вярата.

Според народните вярвания светецът причинява бурите и ураганите в морето, и затова на Никулден всички гемии спират да се движат. Подрежда се празнична трапеза, на която задължително се поднася специално ястие – рибник, приготвено от прясна риба, най-често шаран, като курбан за преживяно нещастие, избегната беда или просто за здраве и благополучие на къщата.

Култът към Свети Николай – като покровител на моряците и рибарите, прониква рано в българските земи. В народните вярвания светецът плава на златен кораб, който винаги пристига там, където имат нужда от чудотворната му десница. На него Бог е отредил силата да усмирява бурите и морските стихии, и да спасява изпадналите в беда сиромаси.

На Никулден завършва и сезонът на есенния риболов, който се отбелязва с угощение и почерпка от рибарите и търговците на риба. На този ден ставало разделянето между рибарите на спечеленото през сезона. Като празнували и правели едновременно с това равносметка, те не забравяли да свият венец от бръшлян и да го пуснат в морето – за онези, които не са се върнали на брега.

Поверието гласи, че когато се прави нова лодка, в нея трябва да се вгради икона на Свети Николай. Вярва се, че тя пази лодката от бурите и ветровете. С иконата на светеца жените на рибарите излизали при морска буря на брега и я потапяли до три пъти във водата, като заклинание да се върнат мъжете им живи и здрави. В миналото рибарите не излизали в морето без молитва пред иконата на Свети Николай.

Именници са: Никола, Николай, Кольо, Нено, Ненка, Николина. Никулден е още Ден на банкера и Празник на Бургас.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица