Свържи се с нас

Новини

Ивелин Стоянов: Искаме България на свободните граждани

Published

on

Дефицитът в бюджета не трябва да надхвърля 2,8-3%, категоричен е представителят на ДСБ в листата на „ПП-ДБ“ за Габровска област България на свободните граждани.

България, в която вместо за обръчи от фирми, кюлчета в нощни шкафчета и суджукгейт говорим за национални приоритети, иновативни проекти и бъдещето на децата ни. С тази амбиция влезе в надпреварата за вота на 2-ри април председателят на ДСБ в Габрово Ивелин Стоянов. Той е 4-ти в листата на коалиция „Продължаваме Промяната – Демократична България“.

Социални мерки трябва да има, но само, когато те са резултат от стабилен бюджет, в който дефицитът не надвишава 2,8-3%. Това е последователната икономическа политика, на която държат десните избиратели, категоричен е Стоянов, който беше депутат в 46-ото НС. Има и голям опит в местната власт с 4 мандата като общински съветник. Затова оценява високо работата на правителството на ПП за намаляване на регионалните неравенства в страната. „За първи път бяха предложени механизми за прозрачно и справедливо разпределяне на средствата за проекти в полза на всички общини“, обяснява Ивелин Стоянов.

Според него особено важна за Габровска област е инвестиционната програма на коалиция „ПП-ДБ“ за Северна България в размер на 25 млрд. лева. „Минимум 50% от финансирането по европейските програми до 2027 г. трябва да бъде за трите северни региона на страната“, категоричен е Ивелин Стоянов.

Сред важните мерки са и предвидените механизми за увеличаване на собствените приходи на общините и за повишаване на финансовата им независимост. „Само така могат да се взимат правилните решения – по-близо до гражданите“, убеден е кандидат- депутатът. И всичко това на фона на дигитализация и оптимизация на инвестиционното проектиране, градоустройственото планиране и строителството с цел повишаване на контрола, намаляване на административната тежест и ограничаване на корупционния риск.

„Обединените ПП и ДБ ще са първа политическа сила на 2-ри април. Това потвърждават дори социолозите. Но този факт не трябва да ни успокоява. Важен е всеки един глас! За да покажем, че изборът да загърбим миналото и най-после да завършим прехода е необратим и окончателен. За да направим стабилно правителство, което да приеме балансиран, а не популистки бюджет, което да осигури стабилност и икономически растеж, да гарантира прозрачно и сигурно освобождаване и на местната власт от клиентелистките обръчи на ГЕРБ наесен“, категоричен е Ивелин Стоянов.

За него можете да гласувате с преференция 104 в листата на „Продължаваме промяната – Демократична България“ с номер 12 в бюлетината.

*Публикуваният материал е предоставен от пресцентъра на Коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“, във връзка с изборите за 49 Народно събрание, съгласно сключен договор за рекламно – информационно обслужване. Коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ е под номер 12 в интегралната бюлетина. Купуването и продаването на гласове е престъпление.*

Крими

Три години затвор мъж, нападнал и ограбил непълнолетен на ул.“Радецка“

Published

on

Три години затвор за грабеж, извършен при условията на опасен рецидив,  по обвинение на Окръжна прокуратура – Габрово. По повдигнатото обвинение мъж, с инициали А.И., бе признат за виновен, с влязъл в сила съдебен акт за това, че около 23.25 часа на 12 юли м.г. на ул.“Радецка“ в Габрово, при условията на опасен рецидив, отнел мъжка чантичка с намиращите се в нея банкноти и монети, на обща стойност 55 лева, от владението на непълнолетно момче, без негово съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои, като употребил за това сила, издърпвайки я от рамото и врата му.

Причинените от деянието имуществени вреди са били възстановени на пострадалия в хода на наказателното производство.          

За посоченото престъпление, квалифицирано по  чл. 199, ал. 1, т. 4, във вр. с чл. 198, ал. 1, във вр. с чл. 29 ал. 1 от НК във вр. с чл. 55 ал. 1 т. 1 от НК, на А.И. бе наложено наказание в размер на 3 години лишаване от свобода, при първоначален строг режим.         

По отношение на осъдения А.И. вече е взета мярка за неотклонение „Задържане под стража“ и съдебният акт е приведен в изпълнение.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Икономика

Предстоящи информационни събития на МИГ „Дряново – Трявна – в сърцето на Балкана“

Published

on

Във връзка с изпълнение на Административен договор № РД 50-78/22.03.2023 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ на МИГ „Дряново – Трявна – в сърцето на Балкана“ за изпълнение на „Проект за разработване на Стратегия за ВОМР за програмен период 2023-2027 г. за територията на Местна инициативна група „Дряново – Трявна – в сърцето на Балкана“ по подмярка 19.1 „Помощ за подготвителни дейности“ от мярка 19 „Водено от общностите местно развитие“ по Програма за развитие на селските райони 2014-2020, Местна инициативна група „Дряново-Трявна-в сърцето на Балкана“ и Община Трявна кани всички заинтересовани лица на следните информационни събития, които ще се проведат през м. юни и м. юли 2023 год.:

 • 05.06.2023 г. – Информационна Конференция в гр. Трявна, зала „Дръзновение“, НЧ „Пенчо Славейков“, 11:00 ч.
 • 06.06.2023 г. – Информационна среща/семинар в гр. Плачковци – Зала на Кметство Плачковци; 10:30 ч.
 • 13.06.2023 г. – Информационна среща/семинар в гр. Трявна – Ритуална зала на Община Трявна, 10:30 ч.
 • 04.07.2023 г. – Обучение на местни лидери и заинтересовани страни гр. Трявна -Ритуална зала на Община Трявна, 10:30 ч.

Информационни срещи ще бъдат проведени и в Дряново на 06.06.2023 год. и на 12.06.2023 год. от 10:30 ч. в Ритуалната зала на общината.

По време на събитията заинтересованите лица ще се запознаят със следното:

 • Прилагане на подхода „Водено от общността местно развитие“ (ВОМР) – Какво представлява и от кога се прилага
 • Как се отразява на местната общност и какви са ползите от прилагане на подхода;
 • От кого се прилага и на какъв принцип;
 • На какви условия да отговаря стратегията;
 • Допустимост и финансови параметри;
 • Изпълнение, чрез многофондово финансиране;
 • И други.

Допълнителна информация за проекта и за включване в събитията и обученията може да намерите на сайта на МИГ „Дряново – Трявна – в сърцето на Балкана“ на адрес: www.mig-dryanovo-tryavna.eu.

В приложените документи ще откриете пълната програма и дневния ред на информационните събития в Трявна и Плачковци:

Програма 05.06.2023 Трявна

Програма 06.06.2023 Плачковци

Програма 13.06.2023 Трявна

Зареди още

Крими

Японец загина при катастрофа с мотор на околовръстното на Габрово

Published

on

Моторист загина при пътнотранспортно произшествие, станало вчера на околовръстния път на Габрово.

Трагичният инцидент е настъпил около 12.10 часа, в участъка между пътния възел в кв. Хаджицонев мост и тунела над квартал Велчевци.

Катастрофата се е случила между лек автомобил “Опел Корса“ и мотоциклет „БМВ“. В резултат на сблъсъка им пострадал водачът на мотоциклета – 63-годишен японски гражданин.

Веднага след настъпване на произшествието бил откаран в МБАЛ „Д-р Тота Венкова“, с фрактури на двете ръце и левия крак, където за съжаление по-късно мъжът издъхнал.

Механизмът и причините за произшествието са в процес на изясняване. По случая е образувано досъдебно производство.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица