Свържи се с нас

Новини

Областният и началникът на РУО – Габрово посетиха ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“

Published

on

Областният управител Невена Минева и началникът на РУО – Габрово Георги Маринов бяха на неофициално посещение в Професионалната гимназия по механоелектротехника „Ген. Иван Бъчваров“ в Севлиево.

Поводът за визитата е одобреният проект на гимназията по Националната програма за изграждане на училищна STEM среда, с максимален размер на финансиране – 300 000 лв. Това е единственото училище към този момент на територията на община Севлиево, където ще се реализира STEM проект.

Гостите бяха посрещнати от директора Ани Андреева и екипа по проекта. Заедно те представиха концепцията си за STEM център „ИНТЕРА“, която предстои да бъде реализирана до началото на Новата учебна година.

По своята същност това ще е уникален и модерен център, където учениците по нов и модерен начин ще учат като съчетават обучението в различни области на познанието с експериментални дейности.

В динамична среда и мултифункционални зони ще се реализират интегрирани уроци, основани на проектно-базиран метод.

„Това ще е място за среща на учениците с изследователи, специалисти и родители, в своеобразен мост между училищната среда и местния бизнес“, споделят учителите.

Всичко това ще е разгърнато на площ, обхващаща – творчески център, изследователски център, еколаборатория, зона „Динамика“ и зона „Релакс“.

В разговор с областния управител и началника на РУО – Габрово екипът по проекта сподели своите очаквания, че по този начин ще се изгради подкрепяща среда, в която образованието се приема като ценност, а ученикът ще е в центъра – с активно участие и ангажираност.

Това е още една стъпка в посока усъвършенстване на професионалното ориентиране и информиран избор за професия – основен приоритет в работата на областния управител, съвместно с всички заинтересовани институции.

Невена Минева благодари за усилията на директора и преподавателите за това децата да имат различно отношение към образователните институции, а така също и за подкрепата, която им оказват, за да разгръщат своя потенциал – доказателства, за което са множеството отличия и признания за успехите на техните ученици.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Новини

Денонощна телефонна линия за изборни нарушения

Published

on

От 15 октомври до 15 ноември, а при балотаж – до 22 ноември, включително, в МВР ще работи денонощна телефонна линия 02/90 112 98.

На нея, както и на e-mail izbori2021@mvr.bg, гражданите ще могат да съобщават за забелязани от тях нарушения или евентуални престъпления, съотносими към отговорностите на МВР в изборния процес. Създадена е организация за непрекъснат режим на обслужване на линиите.

Откриването им е част от предприетите във вътрешното ведомство мерки за обезпечаването на сигурността и обществения ред при провеждането на парламентарните и президентски избори.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Почистването на микроязовир „Трявна“ продължава

Published

on

Почистването на язовирната стена и дренажната призма на микроязовир “Трявна” от излишна храстова и тревна растителност ще продължи.

Възможността за поддържането на превантивните мерки за защита на населението при бедствия, аварии и извънредни ситуации дойде след като вчера представители на габровска фирма съвместно с главен специалист ПБЗН към Община Трявна Михаил Минчев извършиха на място картографски и кадастрални услуги.

Трасирани и заснети бяха петата на микроязовира, както и отводнителния канал след основния изпускател.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Санитарна и възобновителна сеч в района на парк „Синкевица“

Published

on

През следващата седмица в района на парк „Синкевица“, квартал Гачевци ще бъде извършена санитарна и възобновителна сеч, информираха от местната общинска администрация.

Лесовъдските мероприятия, които засягат частен имот, са утвърдени от Регионалната дирекция по горите – Велико Търново и имат разрешение за достъп до горска територия от Община Габрово.

Целта на мерките, които ще се предприемат е премахване на опасни, съхнещи, пречупени, надвиснали и изкоренени дървета, застрашаващи здравето и живота на хората.

Община Габрово моли гражданите, които ползват района за отдих да се движат с повишено внимание.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица