Свържи се с нас

Новини

Избраха Невена Минева за председател на Обществения съвет на РБ „Априлов – Палаузов“

Published

on

На 10 май т.г. се проведе събрание за учредяване на Обществен съвет към Регионална библиотека „Априлов – Палаузов“ съгласно чл. 28, ал. 4 от Закона за обществените библиотеки.

Общественият съвет обединява представители на гражданското общество, институции, медии, неправителствени организации, общинска администрация и Общински съвет – Габрово, в подкрепа на развитието на библиотеката. Той е консултативен орган за осъществяване на сътрудничество, координация и консултации между гражданското общество и библиотеката при решаване на въпроси с обществена значимост. Общественият съвет няма преки управленски функции, а служи като форум за предоставяне на мнения, подкрепа и съвети.

За председател на Обществения съвет беше избрана Невена Минева – заместник – кмет на Община Габрово, а за секретар – Цветомир Цанков – общински съветник. Останалите членове са: Маринела Събева – управител на Областен информационен център, Красимира Чолакова – историк, общественик, дългогодишен директор на Регионален исторически музей – Габрово, Елена Назърова – секретар на НЧ „Априлов – Палаузов 1861”, Радка Ангелова – директор на Дома на културата и член на настоятелството на НЧ „Габрово – 2002” и Велина Махлебашиева – журналист и член на настоятелството на НЧ „Будителите 2017”.

Директорът Савина Цонева запозна членовете на Обществения съвет с постиженията и проблемите на библиотеката и представи текущи проекти, по които работи институцията. Всичко това се случи в Националната библиотечна седмица, от 9 до 13 май 2022 г., която беше отбелязана с няколко събития в габровската библиотека.

Предишният обществен съвет е учреден през 2010 г., но поради противоепидемичните мерки във връзка с пандемията от коронавирус актуализацията на състава бе отлагана няколко пъти.

Преди избиране състава на ОС към габровската библиотека, на 9 май беше проведено заседание на Общинската комисия по библиотечно – информационно обслужване с председател Мариана Кръстева.

Отчетени бяха съвместните посещения с методиста Светла Лазарова в читалищните библиотеки при НЧ „Св. св. Кирил и Методий – 1928” кв. Бичкиня, НЧ „Светлина – 1927” с. Жълтеш, НЧ „ Васил Левски – 1922” с. Яворец, НЧ „Дядо Стойно – 1927” с. Поповци, НЧ Наука – 1902” с. Враниловци, НЧ „ Просвета – 1931” с. Новаковци, НЧ „Христо Ботев – 1929” с. Донино, НЧ „Нов живот – 1906” с. Кметовци, НЧ „Христо Смирненски – 1949” кв. Русевци.

Директорът Савина Цонева представи отчет на РБ „Априлов – Палаузов”за периода 2020 – 2021 година. С отчета на комисията ще бъдат запознати членовете на постоянните комисии на ОбС – Габрово.

Дни по-късно, на 11 май – професионален празник на библиотекарите, със скромна церемония бяха връчени грамоти и награди „Заслужил библиотекар” на библиотечни служители с повече от 10 години трудов стаж в институцията – Доротея Георгиева, Зорница Вълчева, Нина Иванова, Павлина Велева,Теодора Генева. Тихомира Трифонова.

Анелия Мутафчиева – Христова подготви презентация „Библиотеката и уроците на пандемията”.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Новини

Кирил Петков и Христо Иванов ще разговарят с граждани в Габрово

Published

on

„Продължаваме Промяната – Демократична България“ слагат началото на европейска гора в Трявна.

Кирил Петков и Христо Иванов и кандидатите за народни представители на „Продължаваме Промяната – Демократична България“ ще сложат началото на Европейска гора в Трявна. Лидерите на коалицията ще бъдат в Габровска област през целия ден в четвъртък, 23-и март.

В 10.30 часа те ще засядат 12 дървета в района на комплекс „Бръшляна“ в Трявна. Фиданките ще бъдат дарени на Туристическо дружество „Планинец“. Видовете на дърветата са специално подбрани, за да символизират градовете, които оглавяват класацията на най-добрите места за живеене в Европа.

По-късно Кирил Петков, Христо Иванов и кандидатите за народни представители от „ПП-ДБ“ ще разговарят с граждани в пешеходната зона на Трявна.

В 13.00 часа лидерите на коалицията „Продължаваме Промяната – Демократична България“ ще са в Габрово и всеки може да разговаря с тях в центъра на града на ул.“Радецка“.

В 17.00 часа Кирил Петков ще се срещне с гражданите на Севлиево в залата на Парти зона „Кулинар“. Към разговора му с тях ще се присъединят Владислав Величков от „Правосъдие за всички“, водачът на листата на „ПП-ДБ“ в Габровска област Явор Божанков и представителят на Севлиево в листата Богомил Петков.

Цените на газа, водният проблем на Севлиево и проектът за завод за боклука във Върбовка са сред основните теми на срещата. Всички граждани на областта са поканени.

*Публикуваният материал е предоставен от пресцентъра на ПП „Продължаваме промяната“, във връзка с изборите за 49 Народно събрание, съгласно сключен договор за рекламно – информационно обслужване. ПП „Продължаваме промяната“ е под номер 12 в интегралната бюлетина. Купуването и продаването на гласове е престъпление.*

Зареди още

Новини

Среща с Драгомир Стойнев в Габрово на 25 март

Published

on

Икономика, социална политика, мерки за излизане от кризата и подкрепата за българските предприемачи и инвеститори ще са част от темите на срещата-дискусия, която габровските социалисти организират на 25 март. В нея ще участва Драгомир Стойнев, водач на листата на „БСП за България“ в региона и министър на икономиката и енергетиката в периода 2013-2014 г.

Стойнев, който е едно от най-разпознаваемите лица на БСП и основен вносител на социалното и икономическото законодателство на левицата оглави листата в Габровско за изборите на 2 април 2023 г.

Срещата с него и с колегите му кандидати за народни представители ще се състои на 25 март от 10.00 ч в Художествена галерия „Христо Цокев“ в Габрово.

Ден преди това – на 24 март, Стойнев ще бъде на среща в Севлиево. Тя ще се състои в Народно читалище „Развитие 1870“ – Севлиево от 18.00 ч.

*Публикуваният материал е предоставен от пресцентъра на КП „БСП за България“, във връзка с изборите за 49 Народно събрание, съгласно сключен договор за рекламно – информационно обслужване. „БСП за България“ е под номер 1 в интегралната бюлетина. Купуването и продаването на гласове е престъпление.*

Зареди още

Икономика

Фирма „Подемкран“ АД набира служители

Published

on

Фирма Подемкран АД, – утвърден лидер в производството на кранови компоненти, търси за своето производствено предприятие следните длъжности:

  1. Борвергист
  2. Фрезист
  3. Монтажник
  4. Оператори на ЦПУ машини
  5. Стругар универсален струг
  6. Сервизен техник
  7. Механик
  8. Складов работник ел. табла
  9. Заварчик

При интерес, моля изпратете вашата автобиография на имейл: office@podem.bg или на място в Дружеството.

За допълнителна информация тел: +359 888 866 032.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица