Свържи се с нас

Новини

Училищата в Габровско са готови да започнат новата учебна година

Published

on

Седмица преди началото на учебната година областният управител на Габрово Кристина Сидорова проведе среща с началника на Регионалното управление на образованието в Габрово Георги Маринов за готовността на училищата да посрещнат учениците на 15 септември. В нея участваха още заместник – областният управител Андрей Николов и главният експерт Михаела Стоянова.

По време на срещата бе обсъден беше ходът на дейностите по проекта, свързан с основния ремонт на покривите, мълниенозащитна и заземителна инсталация на старата сграда на Национална Априловска гимназия и Националния музей на образованието, които се очаква до месец да приключат.

Към момента на територията на областта не се изпълняват други ремонтни дейности в училища или детски градина. Материално – техническата база е в много добро състояние, има пълно обезпечение със задължителната учебна документация, осигурени са безплатните учебници и помагала от 1 до 7 клас. Всички училища имат готовност при променена ситуация да преминат към обучение в електронна среда.

Предвид предстоящия зимен сезон ръководството на Областната администрация постави въпрос за осигуреността на училищата с горива и дърва за отопление. Прогнозните план – сметки за отопление са изключително притеснителни с оглед покачването на цените, коментира зам.-областният управител Андрей Николов.

Въпреки кризата, училищата са в готовност да посрещнат зимния сезон, проблем има в две детски градини, където е обърнато внимание на местните администрации.

„Аз вярвам, че общините ще се погрижат и няма да има липса на горива или средства“, подчерта областният управител Кристина Сидорова.

По време на срещата началникът на РУО – Габрово представи и изпълнението на приетия държавен план – прием, броя на паралелките и обхванатите в тях ученици, както и кадровата осигуреност в училищата.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Новини

Ивелин Стоянов, водачът на ДБ, гласува в училище „Св.Св. Кирил и Методий“

Published

on

Традиционно Ивелин Стоянов, водачът на „Демократична България“, гласува в училище „Св.Св.Кирил и Методий“.

„Гласуването е най-сигурният начин гласът ти да бъде чут!“, заяви той.

„Гласувах за демократична и евроатлантическа България, в която управляват разумните хора. Гласувах за страна, в която децата ни искат да остават. Гласувах за съдебна реформа, която да направи така, че всички да бъдат равни пред законите. Гласувах за строго опазване на природата на България“, добави Ивелин Стоянов.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Валери Митов гласува за социална и сигурна държава

Published

on

Водачът на листата на „БСП за България“ в Седми многомандатен избирателен район Габрово Валери Митов гласува за социална и сигурна държава. Той упражни своето право на вот машинно, в една от секциите на Основно училище „Св.Св. Кирил и Методий“, възпитаник на което е.

„Гласувах за повече млади хора в Габрово, за повече усмивки и за повече ведри лица! Гласуването е задължителната следваща стъпка към промяната, защото всеки глас е важен! Защото не трябва друг да избира вместо теб! Защото заедно можем да променим живота ни!“, заяви кандидатът за народен представител от левицата.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Томислав Дончев: Гласувах с надежда, че България може да излезе по-силна от многото кризи

Published

on

„Гласувах с надежда, че България може да излезе по-силна от многото кризи.“ Това каза водачът на листата на ГЕРБ-СДС в област Габрово и заместник-председател на ГЕРБ Томислав Дончев.

Той даде своя вот в родния си град Габрово, заедно със своя син, който от тази година придоби правото на глас.

„Убеден съм, че денят на изборите е важен, защото показва кой каква подкрепа е получил, но денят след изборите е още по-важен, защото показва кой е по-мъдър. Смисълът на политиката е да се създава и съгражда, хората да усещат и виждат развитието. Точно в този момент България има нужда от мъдрост, опитност и грижа за хората, от управление, което е доказало, че може да превръща доверието в отговорност”, каза още Томислав Дончев.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица