Свържи се с нас

Новини

Росица Йонкова продължава да бъде областен координатор на КНСБ

Published

on

Координационният съвет на КНСБ утвърди Росица Йонкова за областен координатор за регион Габрово през мандат 2022-2027 година. По време на проведено заседание на Регионалния съвет на КНСБ – Габрово, Йонкова бе предложена за позицията от президента на КНСБ Пламен Димитров от синдикалните структури от областта.

Съгласно Устава на организацията номинацията за областен координатор се гласува от ръководния орган на синдиката между конгресите. Росица Йонкова започва работа в регионалния офис на КНСБ като експерт през януари 2007 г. През 2018 г. е временно изпълняваща длъжността областен координатор за Габрово, а в края на същата година след номинация на организациите в региона е утвърдена на тази позиция.

На 21 юли Изпълнителният комитет на КНСБ утвърди и общинските координатори за област Габрово на обществени начала. Те са предложени от синдикалните организации от Севлиево, Дряново и Трявна.

Така през следващите 5 години общински координатор за Севлиево ще е Румяна Тодорова, която е и председател на Териториален координационен съвет на Федерация на синдикатите в здравеопазването – Габрово и председател на синдикалната организация при Детско и училищно здравеопазване – Севлиево.

В Дряново общински координатор и този мандат ще бъде Росица Марчева, която също е председател на Общински координационен съвет на Синдиката на българските учители – Дряново.

За общински координатор на Трявна е утвърдена Ивана Янева -председател на синдикалната организация при Специализирания музей по резбарско и зографско изкуство – Трявна.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Крими

Разсеян шофьор блъсна младо момиче, пресичащо на пешеходна пътека

Published

on

22-годишно момиче пострада след като бе блъснато от кола, докато пресича на пешеходна пътека.

Инцидентът е станал вчера, 28 септември, около 11.45 часа в района на ул.“Брянска“.

Девойката е била ударена от лек автомобил „Фолксваген Поло“, управляван от 57-годишен мъж.

Той не я пропуснал, докато пресичала на пешеходната пътека и я ударил с предната дясна част на автомобила.

Пострадалата била откарана в МБАЛ „Д-р Тота Венкова“, където е била установена луксация на опашни прешлени.

След прегледа младата жена е освободена за домашно лечение. Пробите за алкохол са отрицателни. Пътнотранспортното произшествие е обслужено по административен ред.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Арестуваха четирима млади в Габрово и Севлиево при акция за наркотици

Published

on

18-годишно момиче от село Крушево, 19-годишен от село Шумата, 21-годишна жена и 22-годишен габровец бяха задържани заради притежание на наркотични вещества при полицейски акции в Габрово и Севлиево.

Арестите им били извършени на 26 септември. При претърсване в частен имот в Габрово, обитаван от 21-годишната жена, криминалисти установили в една от стаите над 40 грама суха зелена листна маса, реагирала при полевия наркотест на марихуана.

В същия ден за полицейска проверка бил спрян и 22-годишният местен жител, като при личния му обиск била открита свивка, съдържаща суха зелена листна маса, реагирала също на марихуана при полевия наркотест.

Другите двама били задържани в рамките на 15 минути при проверки в Севлиево. И четиримата са били задържани по реда на Закона за МВР за срок до 24 часа, като срещу двама тях: 21-годишната и 22-годишният са образувани досъдебни производства, а срещу по-младите са образувани бързи производства.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Общо 230 са украинските бежанци в област Габрово

Published

on

Не се наблюдава тенденция за увеличаване броя на украинските граждани на територията на област Габрово. Това стана ясно от проведеното заседание на Областния съвет по сигурност, ръководено от областния управител Кристина Сидорова.

За последните 57 дена регистрираните лица са 30, а от началото до сега в областта са регистрирани общо 527 лица, като 289 от тях са напуснали вече страната ни, а 8 са с променен адрес в друга области. Към днешна дата в област Габрово има общо 230 украинските бежанци.

В дневния ред на заседанието беше включено още и обсъждане на общински бази за настаняване, както и държавни сгради. Като такава възможност отново бяха коментирани базите на „Студентски столове и общежития“, където принципал е Министерство на образованието. Остава готовността и на хотелите, които и до момента се бяха включили в програмата за настаняване.

От БЧК споделиха, че към този момент няма голямо търсене на подкрепа от тях, но декларираха готовност по всяко време и при необходимост да подпомогнат с храни и дрехи, с каквито разполагат.

На територията на област Габрово в образователната система са включени около 15 деца. Има и такива, които предпочитат да продължат образованието си дистанционно по украинската образователна система.

На заседанието присъстваха членовете на Областния съвет по сигурност -ръководители на институции от региона, представители на общините, заместник – областният управител Андрей Николов, главният секретар на областна администрация Веселин Радков и експерти.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица