Свържи се с нас

Новини

27 новозаразени с КОВИД – 19, двама са починали

Published

on

Двадесет и седем са новите потвърдени случаи на коронавирус в област Габрово, а двама са починалите. Това сочат данните Регионалната здравна инспекция в Габрово, които са за 14 и 15 октомври.

16 от заразените са в Габрово. От тях 12 са жените, на възраст от 15 до 64 години. 15-годишното момиче е ученичка в ПМГ „Акад. Иван Гюзелев“ – Габрово. Съучениците на заболялата и 32 ученици от други училища, с които заболялата е била в близък контакт, са поставени с предписание на задължителна 14-дневна домашна изолация. Останалите с КОВИД – 19 в Габрово са мъже, на възраст от 31 до 68 години.

Девет случая на коронавирус са регистрирани в Севлиево, установен при шест жени и трима мъже. Две са положителните проби и в Дряново, открити при 49-годишна жена и 73-годишен мъж.

От потвърдените 27 случаи в област Габрово 12 лица са хоспитализирани с вирусна пневмония, 14 са с грипоподобни симптоми и провеждат домашно лечение, а един е без симптоми на заболяването.

Мъж на 73 г. от Габрово, хоспитализиран в СБАЛББ – Габрово на 24 септември като потвърден случай на КОВИД-19 с двустранна пневмония, е починал на 14 октомври вследствие на остра дихателна недостатъчност. Починалият е с придружаващо хронично сърдечно заболяване.

Битката с коронавируса е загубил и 68-годишен севлиевец, хоспитализиран в СБАЛББ – Габрово на 9 октомври с двустранна пневмония, е починал вчера, 15 октомври, вследствие на остра дихателна недостатъчност. Той е бил с придружаващо хронично сърдечно заболяване, хронично бъбречно заболяване и диабет.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

Бързи антигенни тестове ще се правят и в КОВИД-кабинета

Published

on

След разкриването на КОВИД-кабинет в Първа база на Диагностично – консултативен център – Габрово, освен преглед и консултация, пациентите ще имат възможността да бъдат тествани и с бързи антигенни тестове.

В тази връзка, Община Габрово ще закупи 500 антигенни комбинирани бързи тестове Covid-19 и грип А+В, част от които ще бъдат предоставени на ДКЦ – I, а останалите ще се използват за тестване на бездомните лица, настанени временно в общинско помещение.

Решението беше взето вчера, 26 ноември, след проведеното редовно заседание на Общински съвет – Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Детската млечна кухня в Габрово продължава да работи

Published

on

Детската млечна кухня в Габрово ще продължи работата си с нормалната си ежедневна организация и в периода на действие на допълнителните противоепидемични мерки, който бяха наложени със заповед на министъра на образованието.

Тя предлага обедно меню за деца в три възрастови групи- малки /от 10 м. до 1 г./, преходни /от 1 г. до 1,5 г./ и големи /1,5 г.до 3 г./.

Менюто на млечната кухня в Габрово можете да следите оттук.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Неделина Райчева: Научих се на работа в екип!

Published

on

Проект 2019-1-BG01-KA102-061565 „Млади предприемачи в областта на туризма“

Впечатления от производствената си практика в Лайпциг, Германия, споделят ученици от единадесети и дванадесети клас на Професионална гимназия по туризъм „Пенчо Семов“, в която се обучват ученици от Габрово, Севлиево, Трявна и Габрово.

Зададохме им едни и същи въпроси, за да анализираме престоя в Германия, и подобрим бъдещите производствени пактики в чужбина. Ето какво отговори на три от въпросите в анкетата Неделина Райчева, ученичка от 11, „а“ клас, специалност „Производство на хлебни и сладкарски изделия“.

– Кое е най-важното нещо, което научи в Лайпциг, Германия?
– Научих, че в днешно време не е необходимо да имаш голям опит, важното е да имаш желание да се учиш и знания, които да превръщаш в умения с опитен професионалист до теб. Хората в Германия бяха отзивчиви и толерантни, и ни показаха какво означава да се работи в екип в една натоварена кухня – аз работих в кухнята в базата на Виталис, организацията, която ни осигури работните места.

– Имаше ли ментор и помагаше ли ти той?
– Тя ми показа как да се усмихвам дори когато режа лук. Всъщност, разбирам, че и други съученици са го забелязали – в Германия работят с настроение и усмивка дори и в напрегнати ситуации.

– Какво би казала на съучениците си за практиката в Германия?
– Беше невероятно преживяване. Всеки, който има възможността да участва в подобен проект, трябва да го направи!

Подкрепата на Европейската комисия за изготвянето на настоящата публикация не представлява одобрение на съдържанието, което отразява гледните точки само на авторите и не може да се търси отговорност от Комисията за всяка употреба, която може да бъде използвана за информацията, съдържаща се в нея.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица