Свържи се с нас

Новини

Установиха още 11 с коронавирус в Габрово

Published

on

Единадесет са новите потвърдени случаи на КОВИД – 19 в област Габрово. Това показват данните, които са за 5 и 6 октомври, съобщение днес, 7 октомври, от Регионалната здравна инспекция в Габрово. Всички положителни резултати са регистрирани в община Габрово.

От установените с коронавирус осем са жени, на възраст от 41 до 75 години. 46-годишна жена от заболелите е помощник-възпитател в ДЯ „Славейче“ в Габрово. Децата от две яслени групи, с които заболялата е била контактна, са поставени с предписание на задължителна 14-дневна домашна изолация.

43-годишна жена от заболелите е начален учител в СУ „Райчо Каролев“ в Габрово. Децата от класа на заразената поставени с предписание на задължителна 14-дневна домашна изолация.

Останалите три случаи на КОВИД – 19 са мъже: на 38, на 41 и на 45 г.

От потвърдените 11 положителни за коронавирус четирима: мъж на 38 г. и три жени на 75 г., на 74 г. и 43 г., са хоспитализирани в Инфекциозното отделение на МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ в Габрово, с вирусна пневмония.

Шест от лицата са с грипоподобни симптоми и провеждат домашно лечение, а един към момента е безсимптомен.

Новорегистрираните случаи са епидемиологично проучени. Изготвени са и са връчени предписания на контактните лица на заболелите за задължителна 14-дневна домашна изолация.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Новини

Ивелин Стоянов, водачът на ДБ, гласува в училище „Св.Св. Кирил и Методий“

Published

on

Традиционно Ивелин Стоянов, водачът на „Демократична България“, гласува в училище „Св.Св.Кирил и Методий“.

„Гласуването е най-сигурният начин гласът ти да бъде чут!“, заяви той.

„Гласувах за демократична и евроатлантическа България, в която управляват разумните хора. Гласувах за страна, в която децата ни искат да остават. Гласувах за съдебна реформа, която да направи така, че всички да бъдат равни пред законите. Гласувах за строго опазване на природата на България“, добави Ивелин Стоянов.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Валери Митов гласува за социална и сигурна държава

Published

on

Водачът на листата на „БСП за България“ в Седми многомандатен избирателен район Габрово Валери Митов гласува за социална и сигурна държава. Той упражни своето право на вот машинно, в една от секциите на Основно училище „Св.Св. Кирил и Методий“, възпитаник на което е.

„Гласувах за повече млади хора в Габрово, за повече усмивки и за повече ведри лица! Гласуването е задължителната следваща стъпка към промяната, защото всеки глас е важен! Защото не трябва друг да избира вместо теб! Защото заедно можем да променим живота ни!“, заяви кандидатът за народен представител от левицата.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Томислав Дончев: Гласувах с надежда, че България може да излезе по-силна от многото кризи

Published

on

„Гласувах с надежда, че България може да излезе по-силна от многото кризи.“ Това каза водачът на листата на ГЕРБ-СДС в област Габрово и заместник-председател на ГЕРБ Томислав Дончев.

Той даде своя вот в родния си град Габрово, заедно със своя син, който от тази година придоби правото на глас.

„Убеден съм, че денят на изборите е важен, защото показва кой каква подкрепа е получил, но денят след изборите е още по-важен, защото показва кой е по-мъдър. Смисълът на политиката е да се създава и съгражда, хората да усещат и виждат развитието. Точно в този момент България има нужда от мъдрост, опитност и грижа за хората, от управление, което е доказало, че може да превръща доверието в отговорност”, каза още Томислав Дончев.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица