Свържи се с нас

Новини

Четирима заразени с КОВИД-19 за последните дни

Published

on

Четири са новите потвърдени случаи на коронавирус в област Габрово. Това става ясно от информация на Министерството на здравеопазването, цитирана днес, 14 септември, от Регионалната здравна инспекция в Габрово.

Данните са за период от 11 до 13 септември. Трима от заразените са мъже: двама габровци и 15-годишно момче от Севлиево. Четвъртият инфектиран е 80-годишна жена от Трявна.

49-годишен габровец е дал положителна проба за КОВИД – 19, след като е бил изследван поради грипоподобни симптоми и задух. Към момента то е хоспитализиран в Инфекциозното отделение на МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ – Габрово.

Другият габровец на 35 години. Изследван е поради грипоподобни симптоми. Към момента е афебрилен и му се провежда домашно лечение.

15-годишното момче от Севлиево е било изследвани профилактично за коронавирус при хоспитализация в София. Без симптомно е на заболяването.

Възрастната жена от Трявна е била хоспитализирана във Вътрешно отделение на МБАЛ “ Д-р Теодосий Витанов“ на 5 септември с двустранна пневмония, сърдечна недостатъчност и хронична бъбречна недостатъчност. След получаване на положителен резултат за КОВИД-19, на 13 септември тя е била приведена в Инфекциозното отделение на МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ – Габрово.

На всички потвърдени случаи са изготвени и връчени предписания на контактните им лицаза задължителна 14-дневна домашна изолация.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Новини

Ивелин Стоянов, водачът на ДБ, гласува в училище „Св.Св. Кирил и Методий“

Published

on

Традиционно Ивелин Стоянов, водачът на „Демократична България“, гласува в училище „Св.Св.Кирил и Методий“.

„Гласуването е най-сигурният начин гласът ти да бъде чут!“, заяви той.

„Гласувах за демократична и евроатлантическа България, в която управляват разумните хора. Гласувах за страна, в която децата ни искат да остават. Гласувах за съдебна реформа, която да направи така, че всички да бъдат равни пред законите. Гласувах за строго опазване на природата на България“, добави Ивелин Стоянов.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Валери Митов гласува за социална и сигурна държава

Published

on

Водачът на листата на „БСП за България“ в Седми многомандатен избирателен район Габрово Валери Митов гласува за социална и сигурна държава. Той упражни своето право на вот машинно, в една от секциите на Основно училище „Св.Св. Кирил и Методий“, възпитаник на което е.

„Гласувах за повече млади хора в Габрово, за повече усмивки и за повече ведри лица! Гласуването е задължителната следваща стъпка към промяната, защото всеки глас е важен! Защото не трябва друг да избира вместо теб! Защото заедно можем да променим живота ни!“, заяви кандидатът за народен представител от левицата.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Томислав Дончев: Гласувах с надежда, че България може да излезе по-силна от многото кризи

Published

on

„Гласувах с надежда, че България може да излезе по-силна от многото кризи.“ Това каза водачът на листата на ГЕРБ-СДС в област Габрово и заместник-председател на ГЕРБ Томислав Дончев.

Той даде своя вот в родния си град Габрово, заедно със своя син, който от тази година придоби правото на глас.

„Убеден съм, че денят на изборите е важен, защото показва кой каква подкрепа е получил, но денят след изборите е още по-важен, защото показва кой е по-мъдър. Смисълът на политиката е да се създава и съгражда, хората да усещат и виждат развитието. Точно в този момент България има нужда от мъдрост, опитност и грижа за хората, от управление, което е доказало, че може да превръща доверието в отговорност”, каза още Томислав Дончев.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица