Свържи се с нас

Новини

Мобилният пункт продължава през август

Published

on

Мобилният пункт за разделно събрани отпадъци от домакинствата е инициатива на Община Габрово и ОП „Регионално депо за неопасни отпадъци“, която позволява на габровци по лесен и удобен начин да предадат своите разделно събрани отпадъци. Събраните количества отпадъци се насочват за рециклиране, обезвреждане или оползотворяване.

През месец август мобилният пункт продължава своята дейност, като е предвиден график за дните от 12 до 28 август, включително. В дните до средата на месеца, които не са посочени в графика, ще се събират разделно събраните отпадъци от домакинствата по предварително подадени заявки на тел.: 066 985 029.

При подаването на заявка служителите от ОП „Регионално депо за неопасни отпадъци“ ще уточнят с гражданите мястото и датата, на която ще бъде извършено посещение на съответния адрес за приемане на отпадъците.

В съответствие с изготвения график, на 12 август, пунктът ще посети съответно кв. Трендафил 1 и кв. Трендафил 2.

На 13 август пунктът ще бъде в кварталите Стефановци, Бойката, Златари и Тончевци.

Работното време на мобилния пункт е от вторник до събота (включително), от 14:30 до 18:00 часа. Пълният график и останалите точките по трасето на пункта за месец август може да видите оттук.

В пункта могат да се предават разделно събрани битови отпадъци: пластмаси, хартия, метал, стъкло, текстил, фритюрна мазнина, батерии, дребни излезли от употреба уреди, лекарства с изтекъл срок на годност, флакони и опаковки от препарати.

През 2020г. продължава и кампанията с награди. Всички, предали отпадъци на мобилния пункт, имат възможност да получат специална награда, осигурена от организаторите на инициативата – Община Габрово и ОП „Регионално депо за неопасни отпадъци“.

Наградите ще се получават чрез събирането на печати в специална книжка, като за получаването на един печат е необходимо предаването на минимум три вида отпадъци. А наградите са атрактивни, удобни и насочени към опазване на природата – пакет компост, текстилна торбичка, тефтер, шапка или комплект за пикник.

Пълните условия и регламента на кампанията може да прочетете оттук.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

Бързи антигенни тестове ще се правят и в КОВИД-кабинета

Published

on

След разкриването на КОВИД-кабинет в Първа база на Диагностично – консултативен център – Габрово, освен преглед и консултация, пациентите ще имат възможността да бъдат тествани и с бързи антигенни тестове.

В тази връзка, Община Габрово ще закупи 500 антигенни комбинирани бързи тестове Covid-19 и грип А+В, част от които ще бъдат предоставени на ДКЦ – I, а останалите ще се използват за тестване на бездомните лица, настанени временно в общинско помещение.

Решението беше взето вчера, 26 ноември, след проведеното редовно заседание на Общински съвет – Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Детската млечна кухня в Габрово продължава да работи

Published

on

Детската млечна кухня в Габрово ще продължи работата си с нормалната си ежедневна организация и в периода на действие на допълнителните противоепидемични мерки, който бяха наложени със заповед на министъра на образованието.

Тя предлага обедно меню за деца в три възрастови групи- малки /от 10 м. до 1 г./, преходни /от 1 г. до 1,5 г./ и големи /1,5 г.до 3 г./.

Менюто на млечната кухня в Габрово можете да следите оттук.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Неделина Райчева: Научих се на работа в екип!

Published

on

Проект 2019-1-BG01-KA102-061565 „Млади предприемачи в областта на туризма“

Впечатления от производствената си практика в Лайпциг, Германия, споделят ученици от единадесети и дванадесети клас на Професионална гимназия по туризъм „Пенчо Семов“, в която се обучват ученици от Габрово, Севлиево, Трявна и Габрово.

Зададохме им едни и същи въпроси, за да анализираме престоя в Германия, и подобрим бъдещите производствени пактики в чужбина. Ето какво отговори на три от въпросите в анкетата Неделина Райчева, ученичка от 11, „а“ клас, специалност „Производство на хлебни и сладкарски изделия“.

– Кое е най-важното нещо, което научи в Лайпциг, Германия?
– Научих, че в днешно време не е необходимо да имаш голям опит, важното е да имаш желание да се учиш и знания, които да превръщаш в умения с опитен професионалист до теб. Хората в Германия бяха отзивчиви и толерантни, и ни показаха какво означава да се работи в екип в една натоварена кухня – аз работих в кухнята в базата на Виталис, организацията, която ни осигури работните места.

– Имаше ли ментор и помагаше ли ти той?
– Тя ми показа как да се усмихвам дори когато режа лук. Всъщност, разбирам, че и други съученици са го забелязали – в Германия работят с настроение и усмивка дори и в напрегнати ситуации.

– Какво би казала на съучениците си за практиката в Германия?
– Беше невероятно преживяване. Всеки, който има възможността да участва в подобен проект, трябва да го направи!

Подкрепата на Европейската комисия за изготвянето на настоящата публикация не представлява одобрение на съдържанието, което отразява гледните точки само на авторите и не може да се търси отговорност от Комисията за всяка употреба, която може да бъде използвана за информацията, съдържаща се в нея.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица