Свържи се с нас

Новини

Община Трявна призова гражданите да изхвърлят отпадъците си регламентирано

Published

on

Община Трявна отново отправя апел към всички жители да изхвърлят регламентирано различните видове отпадъци, които генерират в ежедневието си! Поводът е поредният случай на незаконно изхвърлени едрогабаритни такива. Този път в зелените площи на Етнографския комплекс в Централната градска част на Трявна, където бяха открити разхвърлени табуретки, столове, автомобилни гуми, пластмасови и картонени отпадъци.

Теренът вече е почистен от общински служители, но призивът остава същия – умоляват се всички граждани правилно да изхвърлят своите отпадъци и децата ни да не стават свидетели на подобни неприятни картини! „Нека бъдем модел на поведение и се грижим за мястото, където живеем и природата около нас!“, заявиха от администрацията на кмета.

От Община Трявна призоваха още контейнерите за битови отпадъци да не бъдат местени от местата си и да бъдат използвани по предназначение, без да бъдат запълвани с всякакъв тип храстна и дървесна растителност, като този в района на открития кооперативен пазар посока ул. “Украйна”.

Този тип дървесни отпадъци трябва да бъдат изхвърляни в големия син контейнер на Кроношпан за последващо рециклиране, който се намира в района на ул. “Белчо Белчев”.

Освен местата за правилно събиране и изхвърляне на битови отпадъци, Община Трявна продължава предоставянето и на услугата за извозване на строителни отпадъци от домакинствата и местния бизнес. Налични са 3 стоманени контейнера с вместимост 6 куб. м., които могат да бъдат използвани и за всякакъв вид едрогабаритни неопасни отпадъци.

Контейнерът се доставя на адрес при заявка от потребителя и може да се използва в продължение на една седмица. Цената за посочения период е 96 лв. с ДДС, като за всеки следващ ден се заплащат по 18 лв. с ДДС. Заявки се приемат на тел: 0896841344 – Цанка Николова – ръководител звено “Чистота” в Община Трявна.

Ако и ви станете свидетел на неправилно изхвърлени отпадъци, може да сигнализирате с посочена точна информация за местонахождението и снимков материал на официалната ни електронна поща – tryavna@tryavna.bg и на лично съобщение на двете ни официални Фейсбук страници – “Община Трявна” и “Силвия Кръстева – кмет на Община Трявна”.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Любопитно

Лятна строителна академия в Габрово

Published

on

За поредна година Община Габрово и площад „Възраждане“ са предпочитана локация за лятната строителна академия „Лидерите“, насочена към ученици от 10 до 12 клас или студенти 1-ви курс, с интерес за развитие в строителния сектор.

Летният кампус дава възможността на близо 50 участници от цялата страна да предизвикат себе си, да се забавляват и да срещнат лектори и ментори, част от най-големите компании в строителството, от които да черпят знания и вдъхновение.

Събитието ще се проведе от 8 до 10 юли на площад „Възраждане“, а в програмата са включени много практически и креативни задачи, работилници и активности, съобщиха от Община Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Здравните власти с препоръки „Как да се предпазим от КОВИД-19?“

Published

on

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Младият рецидивист, обрал заведение за бързо хранене, остава в ареста

Published

on

По искане на Районната прокуратура в Габрово, Районен съд – Севлиево задържа под стража 22-годишен рецидивист, с инициали Ц.С.

Той е привлечен в качеството на обвиняем за това, че на неустановени дати в периода от 19 до 29 юни т.г., в Севлиево, при условията на усложнена престъпна дейност (продължавано престъпление) на три пъти, чрез използване на резервен ключ, от заведение за бързо хранене, отнел сумата от общо 1 700 лева, собственост на едноличен търговец, без съгласието му и с намерение противозаконно да ги присвои.

Деянието е извършено при условията на опасен рецидив – престъпление по чл.196, ал.1, т.2, вр. чл. 195, ал.1, т.4, вр. чл. 194, ал.1, вр. чл.26, ал.1 от НК.

Предвиденото в Закона наказание за това престъпление е лишаване от свобода от три до петнадесет години. Обвиняемият е осъждан 7 пъти, предимно за кражби, като последното престъпление е извършено при условията на опасен рецидив, само три месеца след освобождаването му от затвора.

Преценено е, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието и е налице опасност обвиняемият да извърши други престъпления, поради което Районен съд-Севлиево уважи искането на прокуратурата за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Разследването продължава под наблюдението на Районна прокуратура –Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица