Свържи се с нас

Новини

Десислава Симеонова, БСП: Неработещите съветници за хората да си подадат оставките

Published

on

снимка: Венцислав Симеонов

„През ноември общинските съветници се заклехме във всичките си действия да се ръководим от интересите на гражданите на община Дряново. Вече шест месеца обаче ставаме свидетели на един цирк, който мисля е крайно време да спре. Много хора в Общинския съвет действат според своите лични интереси, а не в името на дряновци.“

Това заяви общинският съветник от МК „БСП за България“ Десислава Симеонова по повод проваленото от местните парламентаристи на „ГЕРБ“ и „Зелените“ заседание на Общински съвет – Дряново.

То трябваше да се състои на 5 май, по време на което да бъдат взети важни за общността решения, но с отсъствието на съветници от двете политически сили то бе саботирано. В Ритуалната зала на Община Дряново бяха дошли само петима общински съветници – един от „Зелените“, един от „ВОЛЯ“ и тримата от БСП.

На сесията на местния парламент не присъстваха общинските съветници от ГЕРБ Преслава Демирева, Надя Кукурякова, д-р Теодора Мъглова, Константин Йорданов от Коалиция на „Зелените“ и Милен Стоянов от ПП „Воля“, което по думите на кмета Трифон Панчев е престъпление към гражданите на Дряново.

Десислава Симеонова, снимка: Венцислав Симеонов

„Време е за важния въпрос „Какво правим тук?“ Аз постоянно си задавам този въпрос и знам защо съм тук. Днес жителите на общината трябва да попитат тези, които отсъстват: „Какво всъщност правят в Общинския съвет, за кого работят? А аз ги призовавам, като нямат желание да работят за Дряново, да си подадат оставките и да отстъпят място на други, които искат работят“, категорична бе Десислава Симеонова.

Тодор Георгиев, снимка: Венцислав Симеонов

„Жалко, че толкова важни задачи за Общината от дневния ред не получиха решение. Призовавам г-н Галин Герганов да си подаде оставката като председател на Общинския съвет. Местният законодателен оран най-накрая трябва да заработи, а това може да случи само, ако председателят е обединяваща фигура. Моля и другите общински съветници, които нямат време или просто не искат да работят за Дряново, също да си подадат оставките и на тяхно място да дойдат хора, които искат да направят нещо за родния си град“, заяви и общинският съветник от ПП „Воля“ Тодор Георгиев.

Стефан Енчев, снимка: Венцислав Симеонов

Единственият съветник от Местна коализия „Зелените“ в залата на ОбС – Дряново бе Стефан Енчев, който заяви, че няма обяснение защо колегите му отсъстват. „Имам покана за заседанието на Общинския съвет и съм се явил в определения час. Не зная защо колегите ми от групата не са дошли. Сега секретарят на Общинския съвет ми даде уведомлението на г-н Галин Герганов, в което мотивира отсъствието си днес. Не съм знаял за него досега.“

*По информация на Румяна Станчева.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

Таня Христова стана зам.-председател на Регионалния съвет за развитие

Published

on

На проведеното днес първо заседание на новия състав на Регионалния съвет за развитие в Северен централен район, бяха утвърдени правила за работа, беше избрано ръководство и представители на новия РСР в Комитетите за наблюдение по оперативните програми и в Тематичните работни групи за подготовката на новите програми за периода 2021 – 2027 г.

За заместник-председател на Регионалния съвет за развитие бе избран кметът на Габрово Таня Христова, информираха от местната общинска администрация. Кметът на община Велико Търново Даниел Панов стана председател на Съвета.

През програмен период 2014-2020 година, НСОРБ, както и Регионалните съвети за развитие, участват със свои представители в общо 12 Комитета за наблюдение на Споразумението за партньорство и програмите с европейско финансиране.

Новите Регионални съвети актуализират и своите представители в структурите, свързани с подготовката и управлението на оперативните програми. В Комитета за наблюдение на ОП „Региони в растеж“ мястото на резервен член от квотата на РСР на Северния централен район заема председателят на Общинския съвет – Силистра Мария Димитрова.

Като резервен член на КН на ОП „Околна среда“ влиза кметът на община Сливо поле Валентин Атанасов, а в КН на ОП „Добро управление“ – кметът на община Цар Калоян Дауд Аляовлу. За резервен член в Комитета по координация на прилагането на подхода ВОМР към МОСВ бе избран Неждет Ниази, кмет на община Главиница.

Регионалният съвет актуализира и своите представители в Тематичните работни групи (ТРГ) за изготвянето на Споразумението за партньорство и програмите с европейско финансиране. ТРГ провеждат заседания на два или три месеца, вземат и решения на писмени процедури.

Така председателят на ОС – Силистра Мария Димитрова бе определена за резервен член в ТРГ за ОП „Развитие на регионите“, Валентин Атанасов, кмет на община Сливо поле – за резервен член в ТРГ за ОП „Околна среда“. Като резервен член от квотата на РСР в ТРГ на ОП „Техническа помощ“ влиза кметът на община Цар Калоян Дауд Аляовлу.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Възмездие застигна безбожниците, откраднали даренията от Дряновския манастир

Published

on

Полицията установи извършителите, задигнали монети и банкноти от кутията за дарения, поставена в храма на Дряновски манастир „Свети Архангел Михаил“. За дръзкото престъпление ви информирахме в началото на седмицата.

Арестуваните са двама мъже, на 34 години от София и 51 години от Благоевград. Престъпната комбина задигнала общо сумата от 1 800 лева, намиращи се в дарителската кутия на дряновската света обител.

Кражбата била извършена на от 27 декември 2020 г. и на 4 януари. Извършителите са привлечени в качеството на обвиняеми и са разпитани пред съдия на Районен съд Дряново.

Част от паричната сума е възстановена. Спрямо лицата е наложена полицейска мярка „задържане“ за срок да 24 часа.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Над 400 шофьори с превишена скорост за по-малко от седмица в Габровско

Published

on

404 са шофьорите, установени да се движат с превишена скорост за по-малко от седмица.

Това става ясно от информация на пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово по отношение на резултатите от проведена специализирана полицейска операция, имаща за цел ограничаване предпоставките за настъпване на пътнотранспортни произшествия.

Имащата за цел осигуряване на безопасността на движението по пътищата и ограничаване на предпоставките за настъпване на пътнотранспортни произшествия полицейска операция бе проведена от 8 до 13 януари на територията на цялата страна, включително и Габровско.

Служители от сектор „Пътна полиция“ и Районните управления при ОДМВР-Габрово осъществяваха засилен контрол за недопускане на управление на МПС след употреба на алкохол и наркотични вещества, както и от неправоспособни водачи.

За периода са били проверени общо 594 автомобили, а проверените лица са 719. Съставени са 38 акта и наложени 269 глоби с фиш. За периода са били установени двама водачи с концентрация на алкохол между 0,5 и 1,2 промила.

Установените случаи на управление на автомобил с концентрация на алкохол в кръвта над 1,2 промила също са два. Установени са били и четирима водачи, управлявали след употреба на наркотични вещества или техни аналози.

Служителите от Областната дирекция на МВР – Габрово работиха и за ограничаване на редица други предпоставки за пътни инциденти като отнемане на предимство, неправилно изпреварване, преминаване на забраняващ сигнал на светофара, неспазване на пътни знаци и маркировка, превишена скорост.

В хода на проверките за неизползване на обезопасителни системи, колани и каски санкционираните лица са седем. Четирима са хванатите неправоспособни водачи, а осем са нарушенията, извършени от пешеходци. За преминаване на забраняващ сигнал на светофарни уредби е санкциониран един шофьор.

Нарушенията за неспазване на пътни знаци и маркировка са общо 62. Водачите, управлявали с превишена скорост са 404. От началото на годината до момента на територията на област Габрово не са регистрирани тежки пътнотранспортни произшествия.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица