Свържи се с нас

Новини

„Милан камп“ в Дряново през лятото на 2016-та

Инж. Мирослав Семов и г- н Тодор Георгиев очакват около 300 деца да се включат в първото по рода си в Дряново футболно училище

Published

on

снимка: Община Дряново

снимка: Община Дряново

Детска футболна академия „Милан джуниър камп“ ще се проведе в Дряново през лятото. Това стана ясно, след като кметът на Общината инж. Мирослав Семов и Председателят на Общински съвет г-н Тодор Георгиев подписаха договор за съвместна дейност с „Доминант спорт груп“ единствен и основен представител на всички спортни мероприятия на Милан за България, Русия, Казахстан и Турция.

Проектът „Милан джуниър камп“ стартира у нас през 2011. За първи път, обаче, футболната академия излиза извън столицата и за домакин на събитието е избран градът на Кольо Фичето.

снимка: Община Дряново

снимка: Община Дряново

От четвърти до десети юли по време на седемдневния лагер Дряново ще се превърне в място за незабравими футболни изживявания. Очаква се около 300 деца да се включат в първото по рода си тук футболно училище, а тяхното разпределение ще бъде в шест възрастови групи от 5 до 17 години.

Всички ще получат по два официални екипа на Милан, включващи тениски, потник, шорти, спортни чорапи, сак, както и футболна топка на отбора. Екипировките ще бъдат подарени на децата след приключването на лагера.

снимка: Община Дряново

снимка: Община Дряново

Подготовката за усъвършенстване на футболните умения ще се провежда по специално изготвена програма, съобразена с възрастта и способностите на участниците. За реализирането на Академията в Дряново ще пристигне италиански треньорски екип от отбора на росонерите, а към него ще се присъединят и български специалисти.

За всички млади футболни таланти включването в Академията ще бъде началото на едно приключение в дома на Милан, който през лято 2016 ще бъде ситуиран в Дряново. Те ще получат възможността да прекарат незабравима седмица, наситена с професионално организирани тренировки, забавления и приятелство.

Извън тренировъчния процес е предвидена и културно- историческа програма и развлечения за осмисляне на свободното време. Специален гост на града и турнира ще бъде световна футболна легенда, чието име ще стане известно съвсем скоро.

Очаква се италианските треньорски спецове да изберат най-добрите играчи на Кампа, които ще имат възможност да заминат на проби в Милан и да вземат участие в събитие на „Сан Сиро“ преди мач от Серия „А“.

„Милан“ и управителят на „Доминант Спорт груп“ г-н Ивайло Рачев избраха Дряново заради съпричастността и убедителността на ръководството на Общината.

По време на посещението си той огледа спортните и хотелски бази в Дряново и Царева ливада, изрази своето задоволство от условията, които се предлагат тук и бе категоричен, че реализацията на детската футболна академия ще постави основите както на широко популяризиране на региона, така и ще бъде предпоставка за организиране на подобни мащабни събития.

През месец март Детската футболна академия „Милан джуниър камп“ ще бъде официално представена на пресконференция в София пред националните медии, а непосредствено след това се предвижда такава и за регионалните.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

Честит Национален празник, българи!

Published

on

Цяла България днес, 3 март, тържествено ще отбележи 146 години от Освобождението от османско робство.

На 3 март 1878 г. в градчето Сан Стефано, край Истанбул, е подписан мирен договор между Русия и Османската империя, с което се слага край на Руско-турската освободителна война, а България е призната за автономно, трибутарно (плащащо данък), васално княжество със свое народно правителство и войска.

Според Санстефанския мирен договор площта на освободената държава е над 170 000 кв. км. Границите на княжеството обхващат Северна България (без Северна Добруджа), Тракия (без Гюмюрджинско и Одринско) и Македония (без Солунската област и Халкидическия п-в).

За най-голямо съжаление, Великите сили не допускат съществуването на голямата по територия и население България. Само няколко месеца по-късно, през юни 1878 г., на Берлинския конгрес България е разпокъсана на 5 отделни части – Автономно Княжество България, Източна Румелия, Македения и Одринска Тракия (върнати на Османската империя), Северна Добруджа (дадена на Румъния) и Нишко, Пиротско и Вранско (дадени на Сърбия).

От 1888 г. 3 март се празнува като Ден на Освобождението на България от турско робство.

Еднократно като официален празник денят е отбелязан през 1978 г. по повод 100-годишнината от Освобождението. 10 години по-късно той става официален празник, а с решение на Великото Народно събрание от март 1990 г. датата е обявена за национален празник.

Честит национален празник, България!

*Използваното фоново изображение е на Hemusnews.com.

Зареди още

Любопитно

New Coffee World в Габрово

Published

on

New Coffee World отвори врати в Габрово. Най-новата кафетерия от известната верига се намира в центъра на областния град, на ул. „Априловска“ 4, точно до двата моста.

В заведението можете да се насладите на прекрасно кафе в компанията на домашна бисквита или чудесно приготвени сандвич-кроасани, шоколади, различни видове италиански сладоледи, чудесни и различни чайове.

Освен, че можете да се потопите в света на кафето, в New Coffee World ще откриете още богат асортимент от висококачествени кафета: кафе на зърна, мляно кафе, кафе капсули, хартиени дози, инстантно кафе, кафемашини, аксесоари, уникални насипни и пакетирани чайове, които да обогатите с вкусни предложения и изкушения.

В приятната и комфортна обстановка, тук ще ви посрещне екип от професионалисти, отдаден на мисията да отговори на Вашите очаквания и предложи най-доброто за Вашето вкусово предпочитание.

Работното време на New Coffee World, през делничните дни от понеделник до петък, е от 08.30 – 18.30 часа, а в събота и неделя от 10.00 до 16.00 часа.

Заповядайте! New Coffee World ви очаква с топло кафе, комплименти, приятни изненади и много положителни емоции!

Зареди още

Новини

КНСБ – Габрово подари мартеници на социален дом

Published

on

Регионалният съвет на КНСБ – Габрово и тази година подари мартеници на хората от Дом за пълнолетни лица с физически увреждания в града.

Областният координатор на КНСБ за Габрово Росица Йонкова зарадва всички потребители и служители на социалната услуга. В духа на традициите на Баба Марта, тя пожела най-вече здраве, късмет и повече поводи за усмивки.

Регионалният съвет и домът си сътрудничат от години. Освен, че служителите са членове на синдиката, домът е партнирал няколко пъти по проекти на КНСБ, а преди време синдикалисти от региона освежиха дворното пространство на социалната институция.

Синдикалистите са категорични, че и занапред ще продължат доброволческите инициативи в региона, защото е важно да не забравяме хората в неравностойно положение и защото понякога малките жестове носят истинската радост.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица