Свържи се с нас

Новини

Социалната мрежа заля с критика кметицата на Габрово

Published

on

Лавина от критики в габровските фейсбук групи заля кмета Таня Христова след втория за зимата паднал сняг. Социалната мрежа буквално прегря с остри коментари, обвинения, оценки, мнения, анализи, тълкувания, нападки, порицания и хуления по отношение на стопанина на Габрово, заради непочистените пътища и тротоари.

Copyright © 2020 GabrovoNews.bg

Стотици коментари и десетки снимки на потребители във фейсбук онагледиха непочистените пътища в Габрово, описвайки своето разочарование от лошото зимно поддържане и почистване на инфраструктурата в града и малките населени места, повдигайки много въпроси. Ирония също не липсваше в мнението на хората.

Едни подлагат на съмнение официалната информация отпреди 3 месеца на Община Габрово, публикувана и на страниците на „Габрово Нюз“, че подготовката за зимата е добра и Общинското предприятие „Благоустрояване“ разполага с подготвена снегопочистваща техника, необходими количества инертни материали и противозамръзващи химикали. А други – залагат на наложилото се през последните години схващане, че „зимата пак ни изненада“, макар и да сме в месеца на Малък Сечко, и всички очакват да има сняг.

Copyright © 2020 GabrovoNews.bg

Фейсбук – потребители заподозряха, че причината Габрово да не почистен е отсъствието на кмета Таня Христова от града, което веднага си е проличало, заради цялата организацията по почистване на снега, която е под всякаква критика.

Публикуваме една малка част от коментарите относно зимното поддържане и чистене на улици Габрово, появили се в социалните мрежи:

„И какво излиза, че като я няма Таня Христова, няма организация и цари безхаберие.“

„Ама тя зимата ВИНАГИ ви изненадва НЕПОДГОТВЕНИ“

„Едно време на това му казваме зима, а сега – бедствие“

„ПРИЯТЕЛИ.ПРЕДИ 2 ДНИ МЕ ГЛОБИХА 50 ЛВ ЧЕ СЪМ НАСТЪПИЛ ТРОТУАРА ДО ОББ,А ДНЕС КОЙ ЩЕ ГЛОБИ КМЕТИЦАТА ЧЕ НЯМА КОЙ ДА ПОЧИСТВА ПЪТИЩАТА.“

„Община Габрово не е за съд, а за разстрел! От една седмица знаят, че ще завали сняг! Един-единствен ден за цяла година! Щото тука не сме виждали сняг и не знаем за какво става въпрос, нали?! Шокирани сме!!! Колко птп-та станаха и колко жертви има?! И не – не са само „летните шофьори“! 21 век да не мине един снегорин на време, да нямат препарат за един ден снеговалеж! Да не могат линейките да отидат до болницата!“

„Да ни е жива и здрава кметичката догодина още да качи данъците…пак гласувайте за нея“

„Всяка година е едно и също! Все изненадани остават от снегопочистването! Явно нещо в това направление или там, както се казва куца.Тези хора не си ли научиха урока толкова години.Направете една поръчка и купете техника бе хора! Толкова ли е сложно?До къде я докарахме. Кметицата със награда за добра инфраструктура, а не може да я потдържа!“

„Как си я мислите тази работа????Хората от Общината. Улиците към МГ са непроходими. Как да си изпратя децата на училище- със шейни и наелони ли. А аз , как съм си дошла от нощна смяна- ми лазейки. Вземете се малко в ръце….Увеличете ги още тези данъци, малко сте ги увеличили, а аз ще ви лазя по пътя, пффффффффф“

„Че ще ни изненада как няма….нали е лято“

„Ало, общината, кой отговаря за снегопочистването на улиците? Това тука е училище? ОСТАВКИ ИСКАМ, ОСТАВКИ!“

„Какво закьса те вьпще не чистят в шест чеса видях една риначка на болтата уж беше пуснал греблото а след камиона същото играят си с нервите на хората“

„Днес в периода 17-18часа беше ужасно в града! От автогарата да онова място сигурно го изминах за половин час….Мислех,че като излезна от града ще е по- добре!Уви! Ужаса беше пълен! 30 г.съм шофьор такъв ужас не съм преживявала!!! Какво ще кажат управляващите?! Кога трябва да завали сняг ,за да сме подготвени??? И какво означава това- докато вали няма да се чисти,Ами то може да вали 3 дни….Аз в моя двор си чистя,независимо дали вали…Няма оправяне,каквото и да ми говорят,колко сме добре..“

„Не снега а машините немогат да смогнат,всичи около 10 машини от 20,30години нямат тунджа“

„Ще налапат сега едни парички ,че е имало сняг и то голям .Нямат сметка да чистят бе ,само да лапат“

„Един сняг да завали в Габрово за цяла зима и то било изненада“

„за карнавала обещаха, ще е оправено!“

„Те откраднали парите още август за снегопочистване“

„Чакаме кмета да обяви бедствено положение“

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Новини

Купа и три медала за ШК „Орловец 1997“ в Световния ден на шахмата

Published

on

С купа, златен, сребърен и бронзов медал се завърнаха състезателите на ШК „Орловец 1997“ – Габрово Денислав Иванов, Иван и Диана Екимова от шахматен турнир, който се проведе в Казанлък по повод Световния ден на шахмата, 20 юли.

16-годишният Денислав Иванов спечели турнира от 12 до 16 годишна възраст, като без нито една загуба, с 4 победи и три равенства, заслужено се нареди първи и грабна купата, и златния медал.

В турнира за деца до 10 години сребърен медал спечели Иван Екимов, във възрастовата група до 8 години, като с 4 победи и едно равенство заслужено се нареди втори.

Диана Екимова постигна 4 победи от 7 партии и грабна бронзовия медал при момичетата до 10 години.

Освен купи и медали, състезателите получиха и предметни награди, осигурени от организаторите на турнира – ШК „Казанлък 21“.

Зареди още

Икономика

„Пътни строежи – Велико Търново“ ЕАД набира работници

Published

on

Във връзка с изпълнението на обекти на Дружеството в община Габрово и област Габрово „Пътни строежи – Велико Търново“ ЕАД търси да назначи:

1. Технически ръководители;
2. Геодезисти;
3. Лаборанти;
4. Машинисти пътно-строителни машини;
5. Шофьори, категория В и С+Е;
6. Пътни работници;
7. Работници полагане асфалтови настилки;
8. Арматуристи;
9. Кофражисти;

Кандидатите трябва да притежават:
– Подходящо образование и квалификация за съответната позиция;
– Трудов опит по същата или сродна специалност;
– Документ за правоспособност за управление на ПСМ /за машинистите на ПСМ/;
– Необходимата категория за правоуправление на МПС, удостоверение за професионална компетентност, карта за квалификация на водача и удостоверение за психологическа годност /за шофьорите/;
– Добро здравословно състояние;
– Желание за работа;

Компанията предлага:
– Постоянен трудов договор с първоначален изпитателен срок;
– Добро възнаграждение;
– Работно облекло;

Необходими документи за кандидатстване:
– Автобиография;
– Копие от диплома;
– Копие от документи за квалификация/правоспособност;

За контакти: тел.062/616-819.

Зареди още

Крими

Акция по „широкообхватен контрол“ се проведе в област Габрово

Published

on

В средата на тази седмица, на територията на област Габрово се проведе специализирана полицейска операция по метода на „широкообхватния контрол“.

В Габрово полицейски екип и екипи на Агенция „Пътна инфраструктура“, Областен отдел „Автомобилна администрация“- Габрово, Агенция „Митници“ и Национална агенция за приходите извършваха проверки на автомобили на пътя между Габрово и Дряново.

В рамките на два часа полицейските служители провериха общо 42 МПС-та и 48 лица, сред които 11 товарни автомобили.

Установени са били 6 нарушени и връчени 2 електронни фиша. Контролните органи от Областен отдел „Автомобилна администрация“ извършили проверка на 4 товарни автомобила, а служителите на Агенция „Пътна инфраструктура“ – 42.

Екипът на Агенция „Митници“ проверил 7 автомобила, а служителите на НАП – 9 и техните водачи.

В рамките на два часа в Севлиево са били извършени проверки на 38 автомобила и 42 лица, като констатираните нарушения 6, а връчените електронни фиша са три. Екипите на РУ Дряново извършили проверка на 31 МПС и 34 лица, за които са установили 2 нарушения. В Трявна били проверени 21 автомобила и 29 лица, за които са констатирани 3 нарушения. Връчени са 2 ел. фиша.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица