Новини, Политика|12.04.2019 15:48

Премиерът с остра критика към ръководството на полицията в Габрово

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Министър – председателят на Република България Бойко Борисов отправи остра критика към ръководството на полицията в Габрово. Тя дойде от Дубровник, където българският премиер участва в Осмата среща на държавните и правителствени ръководители на Инициативата „16+1“. Борисов разкритикува ръководството на полицията в Габрово за допускането на подобен конфликт.

„За мен оставката или поемането на отговорност от този директор на полицията трябва да е факт веднага щом си дойде министъра. Защото месеци наред са допуснати в обществения ред да се движат такива групи, както ми докладват – да си пият бири на детски площадки, да се правят на интересни в града“, каза Борисов.

Той подчерта, че ролята на полицията е това да не допуска подобни случаи на нарушаване на обществения ред. „Полицията е за това – да е взела мерки. Ако, както чувам, големи групи са се разхождали и притесняват майките, децата, полицията къде е“, попита министър-председателят.

След тези думи на премиера днес, 12 април, в късния следобед стана ясно, че старши комисар Борислав Бончев, директор на Областната дирекция на МВР – Габрово, е подал оставка.

*Публикуваната информация е актуализирана в 16.45 часа*


Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

1 Коментар

  • Някой знаели как ПАША-БЕЙ Б.Б. потуши Априлското въстание в Габрово през 2019 г. пр.н.в.

Напиши коментар