Новини|12.04.2019 11:43

Половинката на вицепремиера Дончев взриви социалната мрежа

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Докато вчера, 11 април, в Габрово се наблюдаваше засилено полицейско присъствие и струпване на сила, а хората се готвеха за протест, съпругата на вицепремиера Томислав Дончев отново взриви социалната мрежа, привличайки общественото внимание към себе си.

Светлана Дончева за пореден път изказа мнението си по въпроса, свързан ромските малцинства в България, а публичният й пост получи десетки коментари.

Ето какво написа Светлана Дончева. Публикуваме думите й без редакторска намеса:

„Габровци искат да видят града си чист от придошлите цигани. Те недоволстват от тяхното присъствие, начин на поведение, навици и култура. Не разбират как циганите буквално нахлуха в града през последните няколко години. Те искат да видят решителни мерки от страна на властта по отношение на контрола върху тази група, която не желае да се впише в установените порядки на града. Искат спокойно да се грижат за децата си, без да бъдат притеснявани от тумби мургави младежи, които са решили да пият бира по детските площадки. Искат да почиват на спокойствие в домовете си, без да чуват чалга с децибели до небето. Искат да влизат спокойни в магазините на града и да не бъдат нападани от пияни или дрогирани цигани. Искат справедливост, искат ред, искат достоен живот! Заслужават го! Заслужават и много повече! Защото Габрово е от градовете-перли на България. Тук, модерният градски живот е прекрасно съчетан с уюта, красотата и топлината на малкия град. Място – мечта за всеки, който жадува да избяга от убийственото забързано ежедневие на столицата и другите големи градове. Място – мечта за всяко семейство, което иска децата му да дишат чист въздух, а планината е на крачка разстояние. Габрово е град на предприемчиви и трудолюбиви българи. Нека остане такъв!“, написа във фейбук съпругата на вицепремиера Дончев.

Малко по-късно Светлана Дончева публикува втори пост, гласящ: „С насилие на насилието не се отговаря! Тогава, каква е разликата между едните и другите? Габрово няма нужда от размирици, погроми и кръв.“

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

5 коментара

 • Браво на Светлана!!!

 • Гербодругарко Светлана,какво работи мъжът ви последните десетина години?
  Опит за евтин PR на гъбба на габровци!
  Гербодругарю Томислав,освен безсъдържателни дрънкацици ,общи приказки и алабализми по телевизиите вършите ли реално накаква работа ?

 • Дончева,едно от височината на някой тризонет да постваш мъдри мисли ,друго е случилото се да ти е ежедневие.
  Умната жена знае кога трябва да замълчи.
  Ти май не си такава…
  Мъжът ти беше освиркан от габровци…толкова.

 • Дончев,вземай си лакея-Цецо Тъпото,и марш към София.Не се наядохте,то ремонти на общестевн транспорт в „доверен сервиз„,то метанстанции,то труги нещаааа…

 • Той хукнал да спасява любовницата си,а жена му дращи дълбокомислени слова във фейсбука.
  Мда,европейска работа…високи отношения…

Напиши коментар